Η φροντίδα και η προστασία των παιδιών, προτεραιότητα στη στρατηγική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Σύμφωνο Συνεργασίας με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Η υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τον Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που έχει ως κύριο σκοπό την ενίσχυση ενός υποστηρικτικού δικτύου για την φροντίδα των παιδιών της Δυτικής Ελλάδας που βρίσκονται σε κίνδυνο, είτε για λόγους υγείας, είτε εξαιτίας της φτώχειας και της έλλειψης επαρκούς οικογενειακού περιβάλλοντος, αποφασίστηκε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο.
διαβαστε περισσοτερα

Κάθετη σύνδεση Αγρινίου με Ιονία από Οζερό «λέει» το Google Earth

Για πολύ καιρό απασχόλησε και θα απασχολεί η κάθετη σύνδεση του Αγρινίου και την Ιόνια Οδό. Υπάρχουν οι φωνές που δεν πιστεύουν στην αναγκαιότητα χάραξης νέου δρόμου, αλλά στην βελτίωση των υπάρχουσων. Βέβαια από νότια το Χαλίκι απέχει 22 χιλιόμετρα. Άλλα 20 απέχει και ο Κουβαράς.
διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ: ΙΣΤΟΡΙΚΑ Κατσαράκης Ανδρέας

Κατσαράκης Ανδρέας  ( 1892-1937) Ταγματάρχης. Πολέμησε με διακρίσεις το 12-13 ως διοικητής  λόχου και υπασπιστής του εθελοντικού σώματος του Π.Καρασεβδά. Tιμήθηκε με πολεμικό σταυρό. Στη  Μικρά Ασία πολέμησε ως  λοχαγός  και υπασπιστής τουN.Πλαστήρα. Eλαβε μέρος στην επανάσταση του 1922. Tιμήθηκε για την πολεμική του δράση με τρία χρυσά μετάλλια ανδρείας. Έγραψε στρατιωτικά  συγγράμματα, δίδαξε στη σχολή Eυελπίδων και διετέλεσε στρατιωτικός ακόλουθος στη Ρώμη, Παρίσι και Σόφια. Επίσης διετέλεσε γενικός Διευθυντής του Προοδευτικού Κόμματος  του Καφαντάρη.
Δημοσίευση στα Μεσολογγίτικα χρονικά από τους ανιψιούς
 του Βασίλη & Νίκο Αθανασίου 

διαβαστε περισσοτερα

Με μεγάλη επιτυχία η θεατρική παράσταση του Γυμνασίου Μοναστηρακίου Βόνιτσας "Οδυσσεβαχ" στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου (ΦΩΤΟ: Γιάννης Γιαννακόπουλος)

Την εξαιρετική θεατρική παράσταση, με τίτλο«Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου, παρουσίασε την Tρίτη 27 Μαρτίου 2017, η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου ΜοναστηρακίουΒόνιτσας υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας κας Γεωμπρέ Βασιλικήςστο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου (ΦΩΤΟ: στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, στα πλαίσια του 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................