Ευρυτανία-Αφράτη παραδοσιακή Καρυδόπαστα (βίντεο)

Η Ελληνική παραδοσιακή ζαχαροπλαστική, είναι στενά συνδεδεμένη με την πολιτιστική μας κληρονομιά και την Ελληνική φιλοξενία. Στο ορεινό ιστορικό χωριό Φουρνά Ευρυτανίας, συναντάμε την κα Ελένη, που θα μας φτιάξει μια εύκολη συνταγή, ένα παραδοσιακό γλυκό, την καρυδόπαστα ή καρυδόπιτα, με τα δικά της, αγνά τοπικά προϊόντα...Greek Village Life
διαβαστε περισσοτερα

Οι πρώτοι Πελαργοί στην Μπαμπίνη

Η άνοιξη μπήκε για τα καλά και στο χωριό μας έκαναν την εμφάνιση τους πελαργοί  πάνω σε κολόνα της ΔΕΗ φαίνεται πως αναζητούν χώρο να φτιάξουν τη φωλιά τους , καλώς μας ήρθαν λοιπόν.ΦΩΤΟ Σ.Σ
διαβαστε περισσοτερα

Δ' Χαιρετισμοί στη Μπαμπίνη

Δ' Χαιρετισμοί στη Μπαμπίνη Ξηρομέρου .Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε χθες η ακολουθία της Δ' στάσης των χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο.
διαβαστε περισσοτερα

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Στο μήνυμά του με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αναφέρει τα εξής:«Η Γη της Φλόγας τιμάει τα 202 χρόνια από την επανάσταση του 1821, υποκλίνεται στο ιστορικό της παρελθόν και τους προγόνους της, που έδωσαν τα πάντα “υπέρ πίστεως και πατρίδας”.Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου αποτελεί έναν φωτεινό φάρο που διδάσκει και καθοδηγεί. Δικό μας χρέος να μην λησμονήσουμε ποτέ τα ιστορικά μαθήματα. Να παραμείνουμε όρθιοι στα μετερίζια της ευθύνης για μία πατρίδα που με ενότητα των Ελλήνων θα γίνεται διαρκώς καλύτερη. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε, ότι δεν είμαστε “ιδιοκτήτες” αυτού του τόπου, αλλά “διαχειριστές” του για τις γενιές που έρχονται. Χρόνια πολλά!»
διαβαστε περισσοτερα

Εργαστήρι με θέμα: Χορήγηση Σήματος «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ» στο Μεσολόγγι

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Εργαστήρι με θέμα: Χορήγηση Σήματος «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ» στο ΜεσολόγγιΟ Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού,Νικόλαος Κοροβέσης, σας προσκαλεί την Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 και ώρα 12.00 μμ. στην αίθουσα τουκτηρίου Χρυσόγελου στο Μεσολόγγι για την παρακολούθηση του Εργαστηρίου μεθέμα τη χορήγηση σήματος «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ» στο πλαίσιουλοποίησης του έργου «Δράσεις Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».
διαβαστε περισσοτερα

Συνάντηση Θανάση Παπαθανάση με τον Δήμαρχο Αθηναίων,Κώστα Μπακογιάνννη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση Θανάση Παπαθανάση με τον Δήμαρχο Αθηναίων,Κώστα Μπακογιάνννη.
24.03.2023
Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών είχε ο τ. Δήμαρχος Ναυπάκτου και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, κ. Θανάσης Παπαθανάσης.Με τον Δήμαρχο Αθηναίων και αγαπημένο μου φίλο, Κώστα Μπακογιάννη βρεθήκαμε στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας.
διαβαστε περισσοτερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - - - - ΕΜΜΕΤΡΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ

http://arisbitsoris.blogspot.com
Φίλες και φίλοι καθυστερήσαμε αρκετές μέρες μετά την εκδήλωση να επικοινωνήσουμε μαζί σας γιατί υπάρχει  ένα έλλειμα ενημέρωσης και προβολής αφού δεν φροντίσαμε για την φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης*.Στο διάστημα των επόμενων ημερών αυτό το κενό έσπευσαν να καλύψουν η Ζωή, η Έφη, η Αθηνά και η Γεωργία στέλνοντάς μας φωτογραφίες, είμαστε ευγνώμονες για τη βοήθειά τους.
διαβαστε περισσοτερα

Σπήλιος Λιβανός : "Είναι επιτακτική η ανάγκη μετακίνησης ιατρών παθολόγων από άλλες νοσοκομειακές μονάδες στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                                                                             Αθήνα, 24/03/2023Σπήλιος Λιβανός : "Είναι επιτακτική η ανάγκη μετακίνησης ιατρών παθολόγων από άλλες νοσοκομειακές μονάδες στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου"Το φλέγον ζήτημα της υποστελέχωσης των νοσοκομείων Μεσολογγίου και Αγρινίου ανέδειξε για μία ακόμα φορά ο Σπήλιος Λιβανός, πρώην ΥΠΑΑΤ και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, στη συνάντησή του με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα.
διαβαστε περισσοτερα

Κυριακή 26 Μαρτίου ντέρμπι ανόδου

διαβαστε περισσοτερα

’ΞΗΡΟΜΕΡΟ Νέα Μέρα-Καθαρά Χέρια’’ Ανακοίνωση επιτροπής Εκλογικού αγώνα

‘’ΞΗΡΟΜΕΡΟΝέα Μέρα-Καθαρά Χέρια’’  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αστακός  24 Μαρτίου 2023
                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΗ  Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα του Δημοτικού Συνδυασμού  ‘’ΞΗΡΟΜΕΡΟ Νέα Μέρα-Καθαρά Χέρια’’, Συνεδρίασε το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 και ασχολήθηκε με τις υποψηφιότητες για τις εκλογές του Οκτωβρίου, τόσο σε ότι αφορά τους Δημοτικούς Συμβούλους, όσο και τις υποψηφιότητες για τους προέδρους Κοινοτήτων και Τοπικών Συμβουλίων. Αποφάσισε ομόφωνα  και χωρίς την παραμικρή ένσταση να μην μην είναι ο κ. Ερ. Γαλούνης υποψήφιος, ως Δημοτικός Σύμβουλος, με τον Συνδυασμό μας, για λόγους που αναπτύχθηκαν εκτενώς και με απόλυτη τεκμηρίωση.
διαβαστε περισσοτερα

ΤΟ ΝΕΡΟ-Γράφει ο Γιάννης Γερογιάννης

ΤΟ ΝΕΡΟ«Δεν έχουμε πηγάδια, δεν έχουμε ποτάμια, δεν έχουμε πηγές, μονάχα λίγες στέρνες άδειες κι αυτές». H στέρηση του λαού μας περιγράφεται με τον καλύτερο τρόπο από τον Γ. Σεφέρη. Στέρηση νερού σημαίνει στέρηση ζωής. Δυστυχώς όμως λίγοι καταλαβαίνουν. Κυρίως όσοι το στερήθηκαν το νερό κι όσοι αγωνιούν για το Μέλλον.
διαβαστε περισσοτερα

Α.Ε.Κ. – Α.Μ. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΜΕΤΩΠΟ « Δ Υ Ν Α Μ Η Α Ν Α Τ Ρ Ο Π Η Σ » ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ Δ.Σ. Β’ ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Α.Ε.Κ. – Α.Μ.ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΜΕΤΩΠΟ « Δ Υ Ν Α Μ Η Α Ν Α Τ Ρ Ο Π Η Σ » --------------------------------------------------- ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ Δ.Σ. Β’ ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ Α/Α Επώνυμο Όνομα Πατρώνυμο Οργ. Θέση Ειδικότητα1. Βιτωράτου Μαρίνα Γρηγορίου ΕΝΕΕΓΥΛ Αγρινίου
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................