Αύριο Παρασκευή 14 Ιουλίου η Ελένη Βιτάλη στην Αμφιλοχία

διαβαστε περισσοτερα

Το «ευχαριστώ» του Γιώργου Καρελάκη στον ΑΟ Πλαγιάς!

Με δήλωση του στο sportime24.gr o Γιώργος Καρελάκης, ο οποίος δεν συνεχίζει στον ΑΟ Πλαγιάς, ευχαριστεί όλους, με όσους συνεργάστηκε στην ομάδα.

Η δήλωση του Γιώργου Καρελάκη:
διαβαστε περισσοτερα

Συντήρηση παλαιού δρόμου, ( Δεξαμενή Μάννινα - πρός Πηγάδια) καθάρισμα και πλάτυνση σε ορισμένα σημεία , με μπουλντόζα και γκρέιντερ από την περιφέρεια.

Συντήρηση παλαιού δρόμου, ( Δεξαμενή μάννινα - πρός πηγάδια) καθάρισμα και πλάτυνση σε ορισμένα σημεία , με μπουλντόζα και γκρέιντερ από την περιφέρεια. 

διαβαστε περισσοτερα

Καρπούζι Γίγας στη Μπαμπίνη

Καρπούζι Γίγας στη Μπαμπίνη από το μποστάνι  του συγχωριανού μας Φώτη Δ.Μπενέκου .
       Ο Φώτης μόλις το αντίκρυσε  δεν πίστευε στα μάτια του και το έβαλε στη ζυγαριά η οποία έδειξε (foto) 17,570 κιλά
Καλοφάγωτο....

διαβαστε περισσοτερα

Θύμησες καπνού.....λιάστρα

Κι ήτανε η λιάστρα βιος και καλοκαίρι..
Γράφει:O Παληγεώργος Γεώργιος Και προχωρώντας οι μέρες οι καλοκαιρνές, γιόμωνε η λιάστρα του καπνού κι ήτανε τότες χρεία κάμποσος χώρος της ν’ αδειάσει, για ν’ απλωθούν οι νιες χλωρές αρμάθες. Εμείς τ’ άγουρα στο ποδάρι αξημέρωτα, σαν είχε δροσιά – γιορτή ή καθημερνή δεν ξετάζοταν - , ξεκολλάγαμε στις λιασμένες αρμάθες τα φύλλα πούχαν κολλήσει αναμετάξυ τους απ’ την πολλή τη μαύρη κόλα του καπνού, για νάμπει και σ’ εκείνα αναμεσός τους η λιάση του ήλιου. Οι τρανύτεροι κι οι προεστότεροι μάζωναν τις αρμάθες, πούχαμε από μέρες ξεκολλήσει κι είχανε πάρει ήλιο και στα κρυφά τους φύλλα και τις έφκιαναν βαντάκια* ή (σ)αρμανίτσες** και τις κρέμαγαν στην άκρα της λιάστρας, ίσαμε να χορτάσουν για καλά του ήλιου το χρώμα κι απέ να κρεμαστούνε κάτω απ’ τις σκεπές στα χαγιάτια ή και στα σπίτια μέσα φορές , πριχού τα λιοβόρια που κόβουν οι δροσιές κι οι μπουνατσόκαιροι. Κι έμενε κάμποση λιάστρα αδειανή κι απλώνονταν με τη σειρά τους οι νιες χλωρές αρμάθες… Κι …
διαβαστε περισσοτερα

Ενεργειακοί Συνεταιρισμοί και Τ.Ο.Ε.Β. ως κύριο συστατικό της παραγωγικής ανασυγκρότησης

Γράφει ο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ*   Στον νέο ενεργειακό σχεδιασμό βασικό κομμάτι πρέπει να αποτελέσουν και οι λεγόμενοι ενεργειακοί συνεταιρισμοί ως κύριο συστατικό για την αναπαραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.   Σύμφωνα λοιπόν με το σχέδιο νόμου που αφορά τους Ενεργειακούς Συνεταιρισμούς ή Ενεργειακές Κοινότητες, θα δίνεται η δυνατότητα σε Δήμους, Περιφέρειες, επιχειρήσεις αλλά και σε φυσικά πρόσωπα μέσω σχημάτων συνεργατισμού να δραστηριοποιούνται ως παραγωγοί ενέργειας συμβάλλοντας έτσι στον ενεργειακό σχεδιασμό της εκάστοτε περιοχής.
διαβαστε περισσοτερα

Αμβρακία Οδός: Σταδιακά από το 2019 ξεκινά η απόδοση τμημάτων στην κυκλοφορία

Σημαντικές εξελίξεις έχουμε στον υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο της Αμβρακίας Οδούτόσο για την 1η εργολαβία όσο και για την προετοιμασία της εργολαβίας-σκούπας για το υπόλοιπο έργο. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ypodomes.com στην πρώτη εργολαβία που περιλαμβάνει τα πρώτα 22,5χλμ (από τα συνολικά 48,5χλμ του έργου) δόθηκε παράταση 2 ετών στα έργα και η νέα ημερομηνία ολοκλήρωσης μεταφέρθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2019.

Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Τελευταία μέρα του μίνι καύσωνα

Ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου

Σε κλοιό καύσωνα βρίσκεται η χώρα. Η θερμοκρασία σήμερα αναμένεται να κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, καθώς σε αρκετές περιοχές ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

διαβαστε περισσοτερα

Σπάρτο Αμφιλοχίας (πλαζ κουλούρι)

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και με το θερμόμετρο να σκαρφαλώνει στα ύψη όλοι αναζητούμε λίγες στιγμές δροσιάς, σε κάποια κοντινή παραλία(από Αγρίνιο) Ο Δήμος της Αμφιλοχίας, με τις αμέτρητες παραλίες και ακρογιαλιές, προσφέρει πολλαπλές δυνατότητες θαλάσσιων αποδράσεων μια από αυτές είναι η πλαζ κουλούρι στο Σπάρτο με τις αιωνόβιες ελιές εκεί λοιπόν αναζητήσαμε στιγμές δροσιάς και απογευματινής χαλάρωσης.
foto: Κώστας Μασαλής

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................