ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΑΠΟ ΤΟ Σύλλογο Ποντίων ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ από το Μπαμπαλιό Βάλτου (Φωτορεπορτάζ¨Χρήστος Μπόνης)

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης άκουσε σήμερα στα γραφεία του κόμματος του τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από το  Σύλλογο Ποντίων ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ- προσφυγικό χωριό Μπαμπαλιό του Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας- Στην συνέχεια αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και στο τέλος ο Βασίλης Λεβέντης και τα μέλη του κόμματος παρακολουθήσαν το χορευτικό του συλλόγου σε παραδοσιακούς χορούς
διαβαστε περισσοτερα

Μπαμπινιώτες στέλνουν τις ευχές τους για καλές γιορτές

διαβαστε περισσοτερα

Μπαμπίνη : Αναμνήσεις γιορτές Χριστούγεννα και πρωτοχρονιάς.στο χωριό

Foto: Προ μνημονίου εποχές στο χωριό μας. Για τις γιορτές Χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς. 
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές του Δημάρχου Ξηρομέρου Ερωτόκριτου Γαλούνη για τις Γιορτές

διαβαστε περισσοτερα

ευχές Απο το xiromeritis blogspot.gr

διαβαστε περισσοτερα

Ευχές από τον πρόεδρο Σχολικές επιτροπές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ξηρομέρου Θωμά Ρετούλη

διαβαστε περισσοτερα

Ευχές από τον Νεκτάριο Φαρμάκη υποψήφιο περιφερειάρχη δυτικής Ελλάδας

διαβαστε περισσοτερα

Ευχές από τη μεταφορική Πετρούπολης-Γιώργος Φιλάνδρας

διαβαστε περισσοτερα

Sugar Mama.... Σπιτικές γεύσεις & η Αρετή Κολώνια σας εύχονται καλές γιορτές

Το Sugar Mama δημιουργήθηκε με αγάπη και μεράκι για να προσφέρει χειροποίητες νόστιμες σπιτικές γλυκές και αλμυρές γεύσεις φτιαγμένες με αγνά υλικά, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά.
διαβαστε περισσοτερα

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα και ευχές στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Κάλαντα, ευχές, μελωδίες των Χριστουγέννων και παραδοσιακοί χοροί πλημμύρησαν από νωρίς, σήμερα Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018, το πρωί τα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα. Συλλογικοί φορείς κατέφθασαν να ευχηθούν στον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και στους συνεργάτες του «Καλά Χριστούγεννα» και να ψάλλουν με τον δικό τους τρόπο ο καθένας, τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα.
διαβαστε περισσοτερα

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (33/2018) της ΕΜΥ/ΕΜΚ, που ισχύει απότη Δευτέρα 24-12-2018 μέχρι και την Πέμπτη 27-12-2018 και δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίαςπροβλέπει από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας (24-12-2018) επιδείνωση του καιρούαπό τα Βόρεια με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 10 βαθμών Κελσίουτο επόμενο διήμερο, ενώ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στην Κεντρική και τη Βόρεια χώρα. Στα πελάγη θα επικρατήσουν πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι.



Πιο αναλυτικά:
διαβαστε περισσοτερα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΟ Μ.Α.Σ.Φ ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟ ΦΥΤΕΙΩΝ

Τα παιδικά τμήματα ποδοσφαίρου της ομάδας ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟΣ ΦΥΤΕΙΩΝ,ευχαριστούν τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της Κοινοφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου,για την παροχή αθλητικού υλικού
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές Θανάση Παπαθανάση τ. Δήμαρχος Ναυπάκτου και μέλος Δ/Σ ΚΕΔΕ

διαβαστε περισσοτερα

Ευχές από το Μπαμπίνη ΙΝ για καλές γιορτές

Τις καλύτερες ευχές μας για χαρούμενα Χριστούγεννα με υγεία ,χαρά,ευτυχία ,καλές γιορτές σε όλους σας 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
(Βίντεο-Με Χριστουγεννάτικη μουσική επένδυση από τον Νίκο Καραγιαννόπουλο )
διαβαστε περισσοτερα

Καφέ-Ψησταριά ''ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ'' Καλημέρα ,καλές γιορτές

διαβαστε περισσοτερα

Το Ελληνικό Δωδεκαήμερο . Το πάντρεμα της φωτιάς.Γράφει ο Χρήστος Τούμπουρος*

Λαογραφικά Σημειώματα
Παραμονή Χριστουγέννων. Όλα πρέπει να είναι έτοιμα για την «έλευση του Θείου Βρέφους». Και με περισσή φροντίδα ο νοικοκύρης νοιαζόταν για τη ζεστασιά του σπιτιού, τι το νεογέννητο, «το Θείο Βρέφος» έπρεπε να βρει ζεστό μέρος, γιατί ο χιονιάς και οι χαμηλές θερμοκρασίες «έκαναν το σπίτι όλο παταγουδιασμένο». Υποχρεωτικά την ημέρα καθαρίζονταν το τζάκι, ακόμα και η καμινάδα, «ο μπουχαρής».
διαβαστε περισσοτερα

Μπαμπίνης Θύμησες:Να τα πούμε; ''Τα Κάλαντα στο χωριό μας''

''Να τα πούμε''


Γράφει: O Αποστόλης Κομπλίτσης o ''Ακαρνάνας'' Παραμονή Χριστουγέννων και ευκαιρίας δοθείσης θέλω ν’ ασχοληθώ και ν’ αφιερώσω  σ’ όλους τους μικρούς φίλους Μπαμπινιώτες όσους κατοικούν στην Μπαμπίνη , αλλά και σ’ αυτούς που έχουν καταγωγή από κει.  Να τους δώσω να μάθουν τα γνήσια  Μπαμπινιώτικα (Ξηρομερίτικα ) κάλαντα. Έτσι όπως λέγονται εδώ κι έναν αιώνα και βάλε και όπως εμείς τα μάθαμε από τους παλιότερους. Η καταγραφή της ιστορίας και της παράδοσης είναι ΧΡΕΟΣ για μας τους μεγαλύτερους.

Επίσης ,για τα παιδιά που δεν γνωρίζουν, να πω ότι οι πιτσιρικάδες εκείνα τα χρόνια (ανάμεσά τους κι εγώ) ξύπναγαν γύρω στις  τέσσερεις το πρωί για να ‘τα πούνε’.  Το αντίτιμο? Πενηνταράκι έως δίφραγκο άντε και κάνα –δυο αυγά- το τάλιρο σπάνιο.  Τότε τα περισσότερα σπίτια ήταν ανοιχτά εκείνη την ώρα γιατί οι νοικοκυρές είχαν ξυπνήσει για το ζύμωμα του ψωμιού και τα χριστοκούλουρα.  Και  όταν ο ήλιος είχε πάει δυο  ''οργιές'' όπως έλεγαν οι…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................