Σύσκεψη για την αποτροπή εγκατάστασης μονάδων βιορευστών στην Τ.Κ. Φυτειών

Η Επιτροπή αγώνα κατά της εγκατάστασης μονάδων παραγωγής ενέργειας με βιορευστά στις Φυτείες, μετά την «σιωπηρή» απόρριψητων προσφυγών του Δήμου Ξηρομέρου, πραγματοποίησε σύσκεψη, την Δευτέρα 10 Ιουνίου και ώρα 19:00 στα γραφεία της ΠΑΝ.ΣΥ. Πατησίων 5, 4ος όροφος  με θέμα: «Ενημέρωση για τις εξελίξεις - δρομολόγηση περαιτέρω ενεργειών»  για την αποτροπή εγκατάστασης των μονάδων αυτών. Έγινε ενημέρωση από τα μέλη της Επιτροπής για τις ενέργειες και συναντήσεις που είχε το προηγούμενο διάστημα με τον Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τον Πρόεδρο της Βουλής, με του υπευθύνους περιβάλλοντος των κομμάτων, με βουλευτές του νομού, με τον Γραμματέα του Σύριζα κ.ά. στους οποίους παρουσίασε τα επιχειρήματα ενάντια στην εγκατάσταση αυτών των μονάδων χωρίς να εισακουσθεί. Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους παρευρισκόμενους και προτάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις, διενέργεια ενημερωτικής ημερίδας στην περιοχή και προσφυγή στο ΣτΕ από τον Δήμο Ξηρομέρου. Κοινή ήταν η θέληση όλων ν…
διαβαστε περισσοτερα

*Θανάσης Παπαθανάσης:«Προτεραιότητά μας να παρεμβαίνουμε στα Ευρωπαϊκά όργανα και να αναβαθμίζουμε διαρκώς το Ρόλο του Φαρμακοποιού»

«Προτεραιότητά μας να παρεμβαίνουμε στα Ευρωπαϊκά όργανα και να αναβαθμίζουμε διαρκώς το Ρόλο του Φαρμακοποιού»
δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Φαρμακοποιών κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Φαρμακοποιών που πραγματοποιήθηκε στην Κρακοβία.
διαβαστε περισσοτερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΚΔΑΠ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ-ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ  ΤΙΣ ΑΙΤΟΥΣΕΣ ΜΗΤΡΕΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 5-12 ΕΤΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ (ΚΔΑΠ) ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ (ΑΣΤΑΚΟΥ-ΚΑΝΔΗΛΑΣ-ΦΥΤΕΙΩΝ) ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2019-2020 ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: ΕΩΣ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019
διαβαστε περισσοτερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΟΒΟΛΙΟΤΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ. ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ

διαβαστε περισσοτερα

Κίνηση Πολιτών για την Προστασία των Βουνών της Αιτωλοακαρνανίας:Η… ΓΥΜΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ:

ΠΟΤΕ & ΠΟΥΘΕΝΑ δεν μείωσαν την χρήση λιγνίτη και δεν αντικατέστησαν συμβατικές μονάδες παραγωγής ενέργειας. Οι ανεμογεννήτριες όλο και πληθαίνουν, όμως καμία λιγνιτική μονάδα όλα αυτά τα χρόνια δεν σταμάτησε την λειτουργία της εξαιτίας τους.  
Τρανταχτό παράδειγμα η Γερμανία, η οποία παρότι διαθέτει  μεγάλο ποσοστό Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (περίπου το 60% της εγκατεστημένης ισχύος της είναι αιολικά & φωτοβολταϊκά) εξακολουθεί να ηλεκτροδοτείται από πυρηνικά, λιγνίτη, λιθάνθρακα, φυσικό αέριο και υδροηλεκτρικά.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................