Η Ελλάδα στο Πιάτο μας | Ένα Γαστρονομικό Ταξίδι στην Αγροτική Παράδοση

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ Από τη Γη στο Πιάτο: Ανακαλύπτοντας τις Ρίζες μας μέσα από τα Αγροτικά Προϊόντα Η αγροτική διατροφική μας κληρονομιά είναι πλούσια και ποικιλόμορφη. Κάθε περιοχή της Ελλάδας έχει τα δικά της μοναδικά προϊόντα, διαμορφωμένα από το κλίμα, το έδαφος και τις παραδοσιακές τεχνικές καλλιέργειας.
διαβαστε περισσοτερα
Ζωντανή μετάδοση τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής 12 Ιουλίου 2024.

Ζωντανή μετάδοση τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής 12 Ιουλίου 2024.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea Ημερομηνία 10.7.2024 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η Δημοτική Αρχή συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις για αλλαγές στον Δήμο Ξηρομέρου σε όλα τα επίπεδα, πιστή στις προγραμματικές της διακηρύξεις, στα πλαίσια της εμβάθυνσης της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της δημόσιας λογοδοσίας και της πλήρους ενημέρωσης των πολιτών του Δήμου Ξηρομέρου, θα μεταδώσει ζωντανά την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής 12 Ιουλίου, στις 07:00 μ.μ. Η Δημοτική Αρχή από τον Σεπτέμβριο του 2019 που ανέλαβε, φρόντισε, για πρώτη φορά τα ηχητικά πρακτικά να ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του Δήμου, ώστε οι πολίτες να ενημερώνονται για τις συζητήσεις, τις θέσεις των παρατάξεων - δημοτικών συμβούλων και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και από τον Δεκέμβριο του 2020, ξεκίνησε πάλι για πρώτη φορά τις ζωντανές μεταδόσεις των Δημοτικών Συμβουλίων που γίνονται με τηλεδιάσκεψη. Δεξιά στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, στην κατη…
διαβαστε περισσοτερα

Κυριακή 4 Αυγούστου 2024 Δημοτική βραδιά στα Βλυζιανά Ξηρομέρου

Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Βλυζιανών ΓΕΏΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΆΚΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ με μια υπέροχη Δημοτική βραδιά. Και σας προσκαλεί την Κυριακή 4 Αυγούστου 2024 να διασκεδάσετε με τους αξεπέραστους ΝΙΚΟ και ΜΑΡΊΤΣΑ ΒΛΑΧΟΔΉΜΟΥ και στο κλαρίνο τον ΤΑΞΙΆΡΧΗ ΒΛΑΧΟΔΉΜΟ.... Να είστε όλοι εκεί συγχωριανοί και μη!!!!!
διαβαστε περισσοτερα

Ορφέας Περίδηςκαι Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» στο Αρχαίο Θέατρο Οινιαδών

Με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου «Στερέωση, Αποκατάσταση και Ανάδειξη Αρχαίου Θεάτρου Οινιαδων», που χρηματοδοτήθηκε από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2014-2020,  η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα», καθώς επίσης η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος συνδιοργανώνουν συναυλία στο Αρχαίο Θέατρο Οινιαδών.
διαβαστε περισσοτερα

Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου ''Τα Κόροντα'' Πέμπτη 8 Αυγούστου παραδοσιακό γλέντι

Την Πέμπτη 8 Αυγούστου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου, στα πλαίσια των Πολιτιστικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί ένα ακόμη ανεπανάληπτο γλέντι με τους κορυφαίος Διαλεχτή , Κώστα Μπανιώτη και Νάνσυ Σαραβάκου.Σε ένα αυθεντικό, παραδοσιακό γλέντι, η μοναδική Διαλεχτή ο ανεπανάληπτος Κώστας Μπανιώτης και η υπέροχη Νάνσυ Σαραβάκου έρχονται στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου για να “βουλιάξουν” από κόσμο και διασκέδαση το Χωριό. Μαζί τους στο κλαρίνο ο δεξιοτέχνης στο κλαρίνο Δημήτρης Λαμπάκης. Διοργάνωση Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου Τα Κόροντα το Δ.Σ. του δραστήριου Συλλόγου έχει φροντίσει για μια ακόμη άρτια διοργάνωση και μια αξέχαστη μουσική εμπειρία.
διαβαστε περισσοτερα
Εφιστούμε την προσοχή των δημοτών μας για τις υψηλές θερμοκρασίες. Διατίθενται κλιματιζόμενες αίθουσες.

Εφιστούμε την προσοχή των δημοτών μας για τις υψηλές θερμοκρασίες. Διατίθενται κλιματιζόμενες αίθουσες.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea
Ημερομηνία, 10.7.2024 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Εφιστούμε την προσοχή προς τους δημότες μας και ειδικά προς τις ευπαθείς ομάδες, για τις υπάρχουσες υψηλές θερμοκρασίες και ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Ξηρομέρου διαθέτει κλιματιζόμενες αίθουσες στο Δημαρχείο Αστακού και στα πρώην Δημαρχεία Κανδήλας και Φυτειών από το πρωί μέχρι και τις 18:00. ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ 69866051172646041482 ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΝΔΗΛΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΙΔΕΡΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ 6978995778 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΝΔΗΛΑΣ ΓΙΑΝΝΕΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 6942631807 ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΦΥΤΕΙΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 6974735088 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΥΤΕΙΩΝ ΜΗΤΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 6971581083 ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
διαβαστε περισσοτερα
Πρόσκληση - γνωστοποίηση για προμήθεια με τίτλο: «Προμήθεια Μεταχειρισμένου Πλυντηρίου Κάδων».

Πρόσκληση - γνωστοποίηση για προμήθεια με τίτλο: «Προμήθεια Μεταχειρισμένου Πλυντηρίου Κάδων».

https://www.dimosxiromerou.gr
Αστακός 10/7/2024 Αρίθμ. Πρωτ.: 8749 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Π.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Ταχ. Δ/νση : Αστακός Αιτωλ/νίας 30 006
Τηλ.: 2646360500/526
e-mail: info@dimosxiromerou.gr
ΠΡΟΣ: Κάθε ενδιαφερόμενο ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΚΗΜΔΗΣ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ Ο Δήμος μας ενδιαφέρεται να αναθέσει την προμήθεια με τίτλο: «Προμήθεια Μεταχειρισμένου Πλυντηρίου Κάδων» για την διασφάλιση των συνθηκών υγιεινής των κατοίκων του.
Η διαδικασία για την απευθείας ανάθεση δημοσίων συμβάσεων υπηρεσιών θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το Ν. 4412/2016 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το Ν. 4782/2021.
διαβαστε περισσοτερα

Οδηγίες από την Διεύθυνση Κτηνιατρικής για την προστασία ιπποειδών εργασίας, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής ενημερώνει τους κατόχους ιπποειδών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ότι, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών συνθηκών και εφόσον αυτές επικρατούν στη χώρα μας, τις ημέρες κατά τις οποίες διαμορφώνονται θερμοκρασίες από 35οC έως 39οC υπό σκιά, τα ιπποειδή εργασίας δεν θα εργάζονται σε ώρες υψηλού θερμικού φορτίου, και ιδιαίτερα κατά τις ώρες από 12.00-17.00.
διαβαστε περισσοτερα

Επίκαιρη Ερώτηση Μίλτου Ζαμπάρα για τον υπερκορεσμό ΑΠΕ στην Αιτωλοακαρνανία

Συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μίλτου Ζαμπάρα, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα: «Κατακλυσμός και Υπερκορεσμός ΑΠΕ στην Αιτωλοακαρνανία».
διαβαστε περισσοτερα
check page rank