Επικήδειος λόγος της Αγγελικής Ζαχαριά για τη μητέρα της Θεοδοσία Καραγιάννογλου(Σία Κυριαζή)

Πονεμένη μου μανούλα, Σαν ψέμα μοιάζει ετούτη η άχαρη στιγμή, ένα ψέμα όμως πέρα για πέρα αληθινό. Ξεκινάς για το μεγάλο ταξίδι, το στερνό σου, ήσυχη τώρα πια μετά από τόσο καιρό, κι εγώ δίπλα σου για στερνή φορά να σου ψιθυρίζω λόγια σιγανά, σαν νανούρισμα, κι ας κοιμάσαι τον αξύπνητο ύπνο. Ἐνας άνεμος φύσηξε σήμερα στο σπιτικό μας, αλγεινός και συνάμα λυτρωτικός. Μία λύπη απαλή και ένα ήρεμο πένθος έχει τυλίξει την καρδιά μου, γιατί σήμερα δεν πονάς, γιατί από σήμερα δεν θα ξαναπονέσεις ποτέ πια. Το ξέρω καλά. Αύριο θα είναι όλα πιο όμορφα. Η ζωή είναι πιο δυνατή από το θάνατο. Είναι τεχνίτρα επιδέξια αυτή. Ό,τι χαλάει το ξαναφτιάχνει καλύτερο. Ξέρει και βάζει σε τάξη ό,τι η ίδια αναποδογύρισε. Η λύρα της ζωής έπαιξε για τα στερνά σου τραγούδια πικρά. Λυράρης της ο πόνος, που σου έπαιξε τραγούδια του χαμού. Παραμόρφωσε το κορμί σου αυτός. Κάθε σπιθαμή του και μία πληγή. Κάθε μέρα που ερχόταν έφερνε μαζί της και μια καινούργια πληγή κι ένα πόνο πιο δυνατό. Αυτός ήταν ο μόνος σύντροφος που…
διαβαστε περισσοτερα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων της βελανιδιάς και περιβάλλοντος η ''Αμαδρυάδα''δέχθηκε ο Υφυπουργός περιβάλλοντος κος Δημαράς

Η ελπίδα της σωτηρίας του βελανιδοδάσους Ξηρομέρου έρχεται από το Υπουργείο προστασίας του περιβάλλοντος ,που χθες δέχθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μαςΦίλων τηςβελανιδιάς και περιβάλλοντος η ''Αμαδρυάδα'', ο Υφυπουργός κος Δημαράς και ο οποίος,ως και Οικολόγος με κατανόηση και ευαισθησία αντιμετώπισε το ζήτημα της οικολογικής καταστροφής που γίνεται στο περιβάλλον του Ξηρομέρου και στο δάσοςβελανιδιάς Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας και θα ενεργήσει στην κατεύθυνση της πάταξης του λαθρεμπορίου ξύλων από το δάσος βελανιδιάςΞηρομέρου ,της λαθροξύλευσης,και της ασυδοσίας που επικρατεί στην περιοχή.
Ευχαριστούμε τον Κον Υπουργό για την συνάντηση , και για το ενδιαφέρον του και την αγάπη που δείχνει για το δρυοδάσος Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας και είμαστε στην διάθεση του να βοηθήσουμε στο σταμάτημα του εγκλήματος της καταστροφής της βελανιδιάς στο Ξηρόμερο.

Σύλλογος φίλων της βελανιδιάς και περιβάλλοντος η Αμαδρυάδα.
διαβαστε περισσοτερα

Νέα έργα, ξεκινούν άμεσα στην Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας ο προϋπολογισμός των οποίων ξεπερνά τα 2.500.000 ευρώ

Νέα έργα, ο προϋπολογισμός των οποίων ξεπερνά τα 2.500.000 ευρώ, ξεκινούν άμεσα στην Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, καθώς ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας υπέγραψε  αντίστοιχες συμβάσεις για τρεις εργολαβίες. Συγκεκριμένα συμβασιοποιήθηκαν η Αποκατάσταση Αντιπλημμυρικών Τεχνικών Έργων ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, όπως επίσης οι εργασίες στην 15η και την 44η επαρχιακή οδό.
διαβαστε περισσοτερα

Σε εξέλιξη τα έργα στην Κλεισούρα – Την Παρασκευή παραδίδονται στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα

Προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς τα έργα στην Κλεισούρα, για την αποκατάσταση του τμήματος της Εθνικής Οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων, που υπέστη ζημιές από τη σφοδρή κακοκαιρία του Δεκεμβρίου του 2017. Σήμερα Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 έγινε, ασφαλτόστρωση στο σημείο της κατολίσθησης, παρέμβαση με την οποία αποκαθίσταται η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα,  ενώ παράλληλα θα εκτελούνται εργασίες στα υπόλοιπα τμήματα του έργου, εκτός του οδοστρώματος.

διαβαστε περισσοτερα

Ξηρομερίτικο Κορφήνι

Κορφήνι .....το φαγητό που φτιάχνονταν από πρώτο γάλα .
Το πρωτόγαλα είναι το θρεπτικό κίτρινο υγρό που παράγεται από τα θηλαστικά ,
Πρόβατα , κατσίκια κλπ ως τροφή για τα νεογέννητα και στις λίγες μέρες από την γέννηση τους.

διαβαστε περισσοτερα

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέξανδρου Κυριαζή «ΝΙΣΑΦΙ»μια ζωή δύο αιώνες

Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 7:30μ.μ στη Στοά του Βιβλίου η παρουσίαση του ΝΕΟΥ βιβλίου του Αλέξανδρου Κυριαζή«ΝΙΣΑΦΙ»μια ζωή δύο αιώνες. Έκδοση Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης
Θα ενημερωθείτε αναλυτικά για το πρόγραμμα της εκδήλωσης.
διαβαστε περισσοτερα

Φωτογραφίες προς αναγνώριση

Παρακαλούμε τους συγχωριανούς μας (διέφυγε τις προσοχής μας ) αν γνωρίζουν τους εικονιζόμενους (πρώτη φωτο)Και αν κάποιος έχει στη κατοχή του τη γνήσια (δεύτερη φωτο ποδόσφαιρο στη πλατεία του Αγίου Νικολάου 1983 )
Να  επικοινωνήσει μαζί μας η με τον Άρη Μπιτσώρη προκειμένου να συμπεριληφθούν στο λεύκωμα που ετοιμάζουμε .
...ευχαριστούμε 
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................