Αναπληρωματικό μέλος στο Δ.Σ. του “Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων”, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., που έγινε στις 5 Φεβρουαρίου, ορίστηκε ως αναπληρωματικό μέλος στο Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών με την επωνυμία “Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων”, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης. Πολύ πρόσφατα, τον Δεκέμβριο του 2019, είχαμε συνάντηση μεταξύ του Φορέα Διαχείρισης και του Δήμου Ξηρομέρου (δείτε εδώ), με αντικείμενο την επεξεργασία πρότασης θεσμοθέτησης του «Βελανιδοδάσους Ξηρομέρου» ως Προστατευόμενο Τοπίο. Η ανακήρυξη του «Βελανιδοδάσους Ξηρομέρου» ως Προστατευόμενο Τοπίο, είναι κάτι που υπάρχει στο πρόγραμμα της παράταξης που διοικεί τον Δήμο Ξηρομέρου και φυσικά ως οφείλει, επιδιώκει να το δρομολογήσει και να το κάνει πράξη. Στόχος αυτής της ανακήρυξης ως Προστατευόμενο Τοπίο, είναι η προστασία μιας μοναδικής περιβαλλοντικής κληρονομιάς για τον τόπο μας το Ξηρόμερο, την οποία οφείλουμε αφενός να κρατήσουμε ανέπαφη και αναλλοίωτη από τους ανθρώπινους εξωγενείς παράγοντε…
διαβαστε περισσοτερα

ΑΣΤΑΚΟΣ:3η Βραδυνή Καρναβαλική παρέλαση Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020-PARTY MAΣKE

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 Βραδυνή καρναβαλική παρέλαση στον Αστακό (έναρξη από το Δημαρχείο). Βάλτε ΟΛΟΙ τις μάσκες σας, τις στολές σας,  και γενικά ότι έχετε διαθέσιμο και ελάτε να γίνουμε ένα μπουλούκι και να βγούμε στους δρόμους να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε με την ψυχή μας!!

Στις10:0μ.μparty maske στο CIELO ξεφάντωμα μέχρι το πρωί.
Είσοδος 5 € με ποτό
διαβαστε περισσοτερα

Πρόγραμμα Επίσκεψης ΜέΡΑ25 στην Αιτωλοακαρνανία 21-22-23/02/2020

Πρόγραμμα Επίσκεψης στην Αιτωλοακαρνανία 21 – 22 – 23  Φεβρουαρίου 2020
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ:
Σοφία Σακοράφα  Κλέων Γρηγοριάδης
Παρασκευή 21/2/2020  15.00  Δήμος Ξηρομέρου  Συνάντηση  στο Δημαρχείο με τον κ.  Δήμαρχο Ξηρομέρου  16.00 Αστακός – Πλατυγιάλι  Συνάντηση με  φορείς και εκπροσώπους των εργαζομένων  19.00  Επίσκεψη  στο Εργατικό κέντρο Ιεράς Πόλεως  Μεσολογγίου  20.00  Επίσκεψη  και ξενάγηση  στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης « Διέξοδος»  21.00  Συνάντηση με  εκπροσώπους μελισσοκόμων
διαβαστε περισσοτερα

Το τσίκνισαν στον Βάρνακα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Βάρνακα και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Βάρνακα για τη Τσικνοπέμπτη.Το τσίκνησαν όπως επιτάσσει το έθιμο της ημέρας, με σουβλάκια και νόστιμους μεζέδες, με καλή διάθεση, κέφι και πολύ χορό .
Και του χρόνου 
διαβαστε περισσοτερα
Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και χοληστερόλης στον Αστακό το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου.

Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και χοληστερόλης στον Αστακό το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου.

Σας υπενθυμίζουμε ότι στις29 Φεβρουαρίου, στην κεντρική πλατεία στον Αστακό, στην Ημέρα Πρόληψης Διαβήτη και ώρες από 09:00 π.μ. έως 02:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν: Δωρεάν μετρήσεις Σακχάρου.Δωρεάν μετρήσεις Χοληστερόλης.Θα δοθούν συμβουλές για την σωστή αντιμετώπιση τους, την πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη και της χοληστερόλης, που σχετίζονται με την μη σωστή διατροφή, την άσκηση την συν-νοσηρότητα. Η δράση αποτελεί μια κοινωνική προσφορά του Δήμου Ξηρομέρου με την ευγενική χορηγία της Εταιρίας:  Με την υποστήριξη: Της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου.Των Τοπικών Συμβουλίων.TΤoυ Κέντρου Υγείας Αστακού.Σας περιμένουμε!! * Ανάλογες δράσεις θα προγραμματιστούν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.
διαβαστε περισσοτερα

Σχέδια Βελτίωσης: 42,7 εκατομμύρια ευρώ σε 768 δικαιούχους αγρότες της Δυτικής Ελλάδας

Την απόφαση ανάρτησης αποτελεσμάτων κατάταξης δικαιούχων, επιλαχόντων και μη δικαιούχων όλων των Σχεδίων Βελτίωσης  του Υπομέτρου  4.1 του ΠΑΑ 2014-2020 υπέγραψε σήμερα Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, καθώς ολοκληρώθηκαν οι αξιολογήσεις από τις αρμόδιες Υπηρεσίες Αγροτικής Ανάπτυξης και η οριστικοποίηση αυτών από τις Γνωμοδοτικές Επιτροπές.
Στους συνολικά 768 δικαιούχους της Δυτικής Ελλάδας θα διατεθούν 42,7 εκατ. ευρώ προκειμένου να βελτιώσουν το περιβαλλοντικό προφίλ και την ανταγωνιστικότητα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, αλλά και να  λάβουν μέτρα για την άµβλυνση των επιπτώσεων από την κλιµατική αλλαγή.
«Στις άμεσες προτεραιότητές μας και στις κορυφαίες επιλογές της πολιτικής  μας είναι η στήριξη και η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, που αποτελεί σημαντικό οικονομικό πυλώνα ανάπτυξης της Περιφέρειας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε οτι «βασικό εργαλείο είναι το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και ειδικά το Υπομέτρο 4.1 που προσφέρει…
διαβαστε περισσοτερα

Π.Δ.Ε.Μέχρι την Παρασκευή (21/2) η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής προτάσεων για τον εορτασμό 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση

Ολοκληρώνεται την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 η υποβολή προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους φορείς για τη διοργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων, στο πλαίσιο του εορτασμού των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Η διαδικασία συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πλήθους φορέων και οι ιδέες που έχουν τεθεί προς αξιολόγηση αφορούν στις κατηγορίες: Επιστήμες- Εκπαίδευση, Πολιτιστική Κληρονομιά, Φιλελληνισμός, Αθλητισμός. Η διαδικασία για την κατάθεση προτάσεων περιγράφεται αναλυτικά  στην ηλεκτρονική σελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας: https://www.pde.gov.gr/gr/enimerosi/diabouleuseis/item/12961-proskisi2020-2021.html Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή προτάσεων γίνεται αποκλειστικά με τη συμπλήρωση ειδικής φόρμας που αποστέλλεται ηλεκτρονικά στην διεύθυνση pde2021@pde.gov.gr,  η οποία θα παραμείνει ενεργή μέχρι τα μεσάνυχτα (00.00) της 21ης Φεβρουαρίου 2020. Επίσης, αύριο Παρασκευή και ώρα 17.00, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, πραγματοποιείται η 1η Συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής …
διαβαστε περισσοτερα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για προμήθεια καυσίμων Δήμου Ξηρομέρου

Αστακός, 20.02.2020 Αριθ. πρωτ.: 1262 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ &
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Ταχ. Δ/νση: Αστακός Αιτ/νίας 30006
Τηλ.: 2646360500/37
e-mail: info@dimosxiromerou.gr ΠΡΟΣ: Κάθε ενδιαφερόμενο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ Ο Δήμος μας, προκειμένου να αναθέσει την «Προμήθεια Υγρών καυσίμων», για την εξυπηρέτηση των αναγκών λειτουργίας του Δήμου Ξηρομέρου, έπειτα από τον Ηλεκτρονικό Δημόσιο Ανοικτό Διαγωνισμό, ο οποίος απέβη άγονος και λόγω εξαντλήσεως των εγγεγραμμένων πιστώσεων Κ.Α. των καυσίμων οχημάτων – μηχανημάτων Δήμου, για λόγους πολιτικής προστασίας, Δημόσιας υγείας και ανωτέρας βίας, εκτιμώμενου συνολικού προϋπολογισμού 20.000 € (χωρίς Φ.Π.Α.) (24.800 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%), σας καλεί να εκδηλώσετε ενδιαφέρον με σχετική έγγραφη οικονομική προσφορά, σύμφωνα με τους όρους της από 19.02.2020 Μελέτης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Ι.Π. Μεσολογγίου.
Η προμήθεια θα ανατεθεί με τη διαδικασία …
διαβαστε περισσοτερα

Σήμερα Τσικνοπέμπτη(Αφιερώματα)

Η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (Κρεατινής) ονομάζεται Τσικνοπέμπτη ή Τσικνοπέφτη, επειδή την ημέρα αυτή όλα τα σπίτια ψήνουν κρέας ή λειώνουν το λίπος από τα χοιρινά και ο μυρωδάτος καπνός (τσίκνα) είναι διάχυτος παντού. Από αυτή την τσίκνα, λοιπόν, έχει πάρει και το όνομά της η Πέμπτη και λέγεται Τσικνοπέμπτη.

διαβαστε περισσοτερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΣΤΑΚΙΩΤΩΝ(σχετικά με τον ετήσιο χορό που διοργανώνει την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020)

Για να διαλευκαίνουμε ορισμένες απορίες οι οποίες τα τελευταία 24ωρα περιφέρονται ένθεν και ένθεν .Όπως γνωρίζετε όλοι σας, την Κυριακή 23/2/2020  ο Σ/Α/Α/ διοργανώνει την ετησία εκδήλωση του παράλληλα δε με την κοπή της Βασιλόπιτας,διότι ως είθισται τα τελευταία χρόνια να συμβαδίζουν μαζί οι δυο εκδηλώσεις
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................