Πρόσκληση για διπλή συνεδρίαση (ειδική και τακτική) μέσω τηλεδιάσκεψης του Δημοτικού Συμβουλίου, την Δευτέρα 29 Μαρτίου.

Πρόσκληση για διπλή συνεδρίαση (ειδική και τακτική) μέσω τηλεδιάσκεψης του Δημοτικού Συμβουλίου, την Δευτέρα 29 Μαρτίου.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea
Αστακός, 24.3.2021 Αριθ. Πρωτ.: 2223 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Προς: Τα τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου (ως Πίνακα Αποδεκτών) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Καλεί σε Ειδική Συνεδρίαση (μέσω τηλεδιάσκεψης), στις 29 Μαρτίου 2021, ημέρα της εβδομάδας Δευτέρα και ώρα 07:00 μ.μ., σύμφωνα με το άρθρο 163 παρ. 4 Κ.Δ.Κ. του Ν. 3463/2006, καθώς και με τις διατάξεις του άρθρου 10, παρ. 1 της ΠΝΠ όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 55, τ. Α ́, 11-3-2020 και όπως κυρώθηκε με το άρθρο 2 του Ν. 4682/2020, σχετ. η υπ' αριθμ. 426/2020 εγκύκλιος του ΥΠ.ΕΣ, ΑΠ: 77233/13-11-2020 για λήψη αποφάσεων στο κάτωθι θέμα:
ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 1. ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ - ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2019 (Εισηγήτης ο Αντιδήμαρχος Γερόλυμος Σωτήριος). Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Στην συνεδρίαση καλείται να παραστεί και ο Δήμαρχος κος Τριανταφυλλάκης Ιωάννης προς τον οποί…
διαβαστε περισσοτερα

ΞΗΡΟΜΕΡΟ: Η ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ!(φωτο-βιντεο)

Την άμεση στήριξη του Δήμου Ξηρομέρου η οποία εκφράστηκε έμπρακτα ικανοποιώντας το αίτημα του κτηνοτρόφου διαπιστώνουμε για μια ακόμη φορά ιδιαίτερα με ότι σχετίζετε με την στήριξη του πρωτογενή τομέα .
Οι ασχολούμενοι με τη γεωργία και κτηνοτροφία βρίσκουν συμπαραστάτη στο έργο τους το Δήμο Ξηρομέρου.Συγκεκριμένα μετά από αίτημα του συμπατριώτη μας Κώστα Ζαρκαδούλα από τα Βλυζιανά που ασχολείται με την κτηνοτροφία(νέος κτηνοτρόφος) και με το πρόβλημα που αντιμετώπιζε για την μεταφορά του γάλακτος (τόσο του ιδίου όσο και τους επιχειρηματίες που συλλέγουν το γάλα)λόγου του ότι η αγροτική οδοποιία ήταν προβληματική και χρειαζόταν βελτίωση .Ο Δήμος Ξηρομέρου ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του στέλνοντας μηχάνημα και με τη βοήθεια του ιδίου του κτηνοτρόφου με το δικό του αγροτικό μηχάνημα ο δρόμος έγινε προσβάσιμος και το βυτίο μεταφοράς γάλακτος παραλαμβάνει το γάλα από το στάβλο του.Και όπως αναφέρει και ο ίδιος στην προσωπική του ιστοσελίδα f.b Ευχαριστώντας τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κα…
διαβαστε περισσοτερα

ΣΠΗΛΙΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ: Η Επανάσταση του 1821 αποτελεί παγκόσμιο ορόσημο αγώνα για την ελευθερία ενός έθνους.

Τα 400 χρόνια σκλαβιάς δεν στάθηκαν ικανά για να ξεριζώσουν από τους #Έλληνες ιδανικά και αξίες που φώτισαν και φωτίζουν την οικουμένη. Δεν υποδουλωθήκαμε ούτε ηθικά, ούτε πνευματικά. Σήμερα, 200 χρόνια μετά, η #Ελλάδα έχει ανάγκη από έναν νέο πατριωτισμό που θα στηρίζεται στην υπευθυνότητα των πολιτών, στην ειλικρίνεια των πολιτικών και στην αξιοπιστία του κράτους. Έτσι θα δικαιώσουμε τις θυσίες των προγόνων μας και θα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις προκλήσεις του αύριο. Από την κατάθεση στεφάνου στον Κήπο των Ηρώων στο #Μεσολόγγι, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης.
διαβαστε περισσοτερα

ΕΞΟΔΟΣ. (Βασισμένο στα απομνημονεύματα του Κασομούλη και δείχνει το πραγματικό μεγαλείο των γυναικών και της αξεπέραστης οργάνωσης που δημιουργήθηκε μέσα στις φλόγες του αγώνα. )

Κάθε πρωί έβγαινε ένας Τούρκος και μας εφώναζε -Παραδοθείτε ορέ γκιαούρηδες είναι κρίμα να σας χαλάσουμε τέτοια παλικάρια που είστε και τότε ο Μπαϊρακτάρης του εφώναξε:
-Ε ωρέ Τούρκε, ακούς τα γαϊδούρια όπου γκαρίζουν -Τα ακούω καπεταν Γιάννη -Όσο οι γάιδαροι γκαρίζουν το Μεσολόγγι δεν παραδίνεται! Ήρθε όμως ο καιρός που δεν γκάριζαν οι γάιδαροι ,ούτε και τα σκυλιά αλυχτούσαν και τότε ο Τούρκος ματαφώναξε . -Ε ωρέ καπετάν Γιάννη τι τους εκάνατε τους γαϊδάρους; Γιατί δεν αλυχτούν τα σκυλιά σας; -Πόσες φορές ωρέ Τούρκε προσκυνάς τον προφήτη σου; φώναξε τότε ο Μπαϊρακτάρης. -Πέντε φορές τη μέρα καπετάν Γιάννη. . -προσκύνα τον άλλη μία να σ αφήσει να ζήσεις κι από τότε ο Τούρκος δεν ξαναφάνη… Αρχηγούς εδώ δεν έχουμε. Καθείς είναι υπεύθυνος για τη φρουρά του Ότι έχει να πει, το λέει στη Συνέλευση κι η συνέλευση αποφασίζει…. - Βατράχους δεν έχουμε ,τους εφάγαμε όλους. - Ποντικούς εφάγαμε όσους μπορέσαμε .Ήταν ευτυχής όποιος μπορούσε να πιάσει έστω κι έναν. - Ακολούθησαν οι ασθένειες πονόλαιμος δε…
διαβαστε περισσοτερα

Μαρία Ν. Αγγέλη : Ο ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΟΣΙΕΝΑ. - Άνδρες αγωνιστές και μια γυναίκα!

«Ένας αϊτός περήφανος, ένας αϊτός λεβέντης Από την περηφάνεια του κι από τη λεβεντιά του Δεν πάει στα κατώμερα να καλοξεχειμάσει Μα μένει απάνω στα βουνά ψηλά στα κορφοβούνια. Κι έριξε χιόνια στα βουνά και κρούσταλλα στους κάμπους Εμάργωσαν τα νύχια του και πέσαν τα φτερά του Κι αγνάντιο βγήκε κι έκατσε σ’ ένα ψηλό λιθάρι, Και με τον ήλιο μάλωνε και με τον ήλιο λέει: «Ήλιε, για δε βαρείς κ’ εδώ σε τούτη την αποσκιούρα, Να  λιώσουνε τα κρούσταλλα, να λιώσουνε τα χιόνια, Να γίνει μια άνοιξη καλή, να γίνει καλοκαίρι, Να ζεσταθούν τα νύχια μου να γιάνουν τα φτερά μου, Να’ρθούνε τ’ άλλα τα πουλιά και τ’ άλλα μου τ’ αδέλφια».
Γράφει η δρ Μαρία Ν.Αγγέλη e-mail:agelimaria@yahoo.gr
Ο Μαχαιράς στα χρόνια του Αγώνα ήταν ένα πολύ μικρό χωριό. Το 1802 ο περιηγητής Πουκεβίλ γράφει ότι το χωριό αριθμούσε δέκα οικογένειες. Τα τοπωνύμια που διασώζονται μέχρι σήμερα είναι ενδεικτικά των τούρκικων ιδιοκτησιών στην περιοχή. Οι περιοχές: «Τούρκα», «Τουρκόστανη», «Τουρκοπήγαδο» το πηγάδι της Τσαπουρνιάς.
Το χωριό δεν είχε…
διαβαστε περισσοτερα

1821 - 2021: Γράφει ο Βλάσης Χρυσικός *

Διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Αρχίζει από το ευλογημένο έτος 1821. Προετοιμασμένη και αποφασισμένη από τη Φιλική Εταιρεία, που εξέφρασε τότε με πίστη και τόλμη την επιθυμία του Έθνους για την απελευθέρωση του, επέτυχε, ύστερα από εννιάχρονο επικό αγώνα, εναντίον αντιπάλου συντριπτικά ισχυρότερου, να πραγματοποιήσει τον σκοπό της, με τη δημιουργία του Ελληνικού Κράτους.
 Το 1821, ενώ η Οθωμανική αυτοκρατορία ήταν ακόμη ισχυρότατη, και ενώ στην Ευρώπη επικρατούσε το πνεύμα της Ιερής Συμμαχίας, οι Έλληνες άρχιζαν τον Αγώνα για την απελευθέρωση τους. Η Ελληνική Επανάσταση τελείωσε με νίκη. Στοίχισε όμως βαρύτατα. Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων και Ελληνίδων χάθηκαν στα πεδία των μαχών, από την πείνα και τις κακουχίες, από τους διωγμούς, και τις σφαγές στις επαναστατημένες περιοχές, αλλά και στην Κωνσταντινούπολη, στη Σμύρνη, στην Κύπρο και αλλού. Ωστόσο, η Ελληνική Επανάσταση με την μεγάλη διάρκειά της, τις κορυφαίες στιγμές της και το ευτυχές τέλος της, προβάλλει ως ιστορική …
διαβαστε περισσοτερα

Μικρή εκδήλωση στο Δημαρχείο στον Αστακό. Τιμή και δόξα στους αγωνιστές του 1821!!! Φωτογραφίες και videos.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η μικρή όμορφη εκδήλωση του Δήμου Ξηρομέρου, όπου το Δημοτικό Κατάστημα της έδρας του Δήμου «ντύθηκε» με οπτικοακουστική και φωτιστική κάλυψη, τιμώντας την Εθνική Εορτή και την επέτειο 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, ως ελάχιστο φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν ώστε να έχουμε εμείς σήμερα την Ελευθερία μας. Τιμή και δόξα στους αγωνιστές του 1821!!!











διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................