Στην Βόνιτσα από 23-25 Μαρτίου 2019. Το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Optimist και Laser

Δελτίο τύπου Δήμου Ακτίου Βόνιτσας για το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων που διεξάγεται από 23 – 25 Μαρτίου στη Βόνιτσα.
Το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, ως φορέας με σκοπό, την προώθηση του αθλητισμού στο Δήμο, φιλοξενεί στην Βόνιτσα το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Optimist και Laser 4.7 που θα διεξαχθεί, για πρώτη φορά στην Βόνιτσα, από 23-25 Μαρτίου 2019.
Είναι μια σημαντική εκδήλωση σε συνεργασία με τον δραστήριο Ναυταθλητικό Όμιλο Βόνιτσας.
διαβαστε περισσοτερα

Απόστολος Κατσιφάρας: Πυλώνας στήριξης της οικονομίας μας η γαστρονομία – Στην FOOD EXPO 2019 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ο γαστρονομικός πλούτος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αναδείχθηκε στη FOOD EXPO 2019, τη μεγαλύτερη Έκθεση Τροφίµων και Ποτών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τις 16 ως τις 18 Μαρτίου 2019 στην Αθήνα.
διαβαστε περισσοτερα

''Διαδρομές'' Του Αποστόλη Κομπλίτση

Άνοιξη επιτέλους του 2019  οι χοροεσπερίδες και η κοπή πίτας απ’ τους πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής Μας είτε εδρεύουν στην Αθήνα είτε στο χωριό έχουν σχεδόν τελειώσει. Όλα τα Δ.Σ. των συλλόγων αλλά και η ομοσπονδία (ΟΠΣΥΞ) έκαναν ότι μπορούσαν για να συγκεντρώσουν συγχωριανούς και φίλους για να γλεντήσουν να μιλήσουν και να συσφίξουν ακόμα περισσότερο τις κοινωνικές και ανθρώπινες σχέσεις τους. Απ’ ότι  είμαι σε θέση να γνωρίζω οι Ξηρομερίτες παρότι την οικονομική τους δυσπραγία που υπάρχει γενικότερα στην κοινωνία μας θέλουν και προσπαθούν να στηρίξουν τους συλλόγους των χωριών τους. Επίσης έχουν μεγάλη αγωνία ενδιαφέρον και προσδοκία για την πραγματική ανάπτυξη και την σωστή διαχείριση πόρων και του περιβάλλοντος στην περιοχή μας.
διαβαστε περισσοτερα

Βασίλης Φεύγας: Ο εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξη του οδικού δικτύου προϋπόθεση για ανάπτυξη!

Συνάντηση με τη διοίκηση των ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας Συνάντηση με τη διοίκηση των ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας είχε ο Υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας.
διαβαστε περισσοτερα

Έκκληση του προέδρου της Κατούνας Θωμά Καφρίτσα: Αύριο Πέμπτη 21/3/2019 κλείνουμε τα καταστήματα και συμμετέχουμε στην συγκέντρωση για την λειτουργία του κέντρου Υγείας Κατούνας

Έκκληση του προέδρου της Κατούνας Θωμά Καφρίτσα: Καλώ όλους τους επαγγελματίες να κλείσουμε τα καταστήματα μας, αύριο 21/3/2019, ημέρα Πέμπτη και να δώσουμε δυναμικό παρόν στην συγκέντρωση για το Κέντρο Υγείας Κατούνας.
διαβαστε περισσοτερα

Την Κυριακή 24 Μαρτίου το 40ημερο μνημόσυνο του Βασιλείου Χρ.Μασαλή

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατο του Βασιλείου Χρ.Μασαλή θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019.Το μνημόσυνο θα τελεστεί μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Μπαμπίνη Ξηρομέρου.Η οικογένεια καλεί όσους επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του.



διαβαστε περισσοτερα

Αιτ/νία: Το 70% δεν προσήλθε στο κτηματολόγιο

Τι δείχνουν σε τοπικό επίπεδο, τα μέχρι στιγμής στοιχεία – Τα «αγκάθια» και οι δυσκολίες της διαδικασίας
Τα πάνω κάτω φαίνεται ότι έφερε το κτηματολόγιο, τόσο στην περιοχή του Αγρινίου, όσο και στην υπόλοιπη Αιτωλοακαρνανία. Μεγάλο ποσοστό Αιτωλοακαρνάνων -εκτιμάται πως αγγίζει το 70%- δεν δήλωσε μέχρι σήμερα τα περιουσιακά του στοιχεία στο , αλλά ούτε έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την κτηματογράφηση.

Παράλληλα, σε πολλές περιπτώσεις, ο «Γολγοθάς» είναι μεγάλος, καθώς, πολλά ακίνητα, πάσης φύσεως, (αγροτεμάχια, παλιές οικίες, αποθήκες κ.ά.) βρίσκονται στην κατοχή του ιδιοκτήτη τους «δια λόγου» χωρίς κάποιο επίσημο έγγραφο, ενώ τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί. Περισσότεραεδώ
διαβαστε περισσοτερα

Αφιερώματα :Η ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα

Ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης, δηλαδή της διοίκησης των τοπικών υποθέσεων από όργανα ανεξάρτητα από την κρατική εξουσία, εισήχθη στη χώρα μας από τη βαυαρική αντιβασιλεία, με το Βασιλικό Διάταγμα της 27ης Δεκεμβρίουτου 1833. Η μικρή τότε Ελλάδα διαιρέθηκε σε δήμους, επαρχίες και νομούς. Μέχρι τότε τις τοπικές υποθέσεις διαχειρίζονταν οι δημογεροντίες, τις οποίες είχε αναγνωρίσει η Α' Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου (1822) και τις κατάργησε για μικρό διάστημα ο Ιωάννης Καποδίστριας (1 Ιανουαρίου 1830).

διαβαστε περισσοτερα

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ: Ενόψει της 25ης Μαρτίου, προτάσεις και ο Πανηγυρικός της Ημέρας

Γράφει ο: Χρήστος Κολοβός Ταξίαρχος ε.α. Δημ. Σύμβουλος Ξηρομέρου

«Ο λαός που ξεχνά το ιστορικό παρελθόν  και τον πολιτισμό του δεν έχει μέλλον»
Ενόψει της  Μεγάλης Διπλής Εορτής για το Έθνος μας:
Α.- Παραθέτω τον Πανηγυρικό για την Επέτειο της 25ηςΜαρτίου 1821(όπωςακολουθεί..)
Β.- Να προτείνω εκ νέου, (όπως πρότεινα και το 2017), να τιμήσουμε τους πολλούς και αξιόλογους ιστορικούς και συγγραφείς-ποιητές του, για την προσφορά τους στη γνώση για τις ιστορικές μας καταβολές και αγώνες στο Ξηρόμερο, και όχι μόνο,  στο πολιτισμό και τη πνευματική μας ανύψωση (ποίηση- μυθιστόρημα- περιβάλλον - Ορθοδοξία), φέρνοντας η δημοτική αρχή σχετικό θέμα στο δημοτικό Συμβούλιο και αναλαμβάνοντας στη συνέχεια την οργάνωση σχετικής τιμητικής εκδήλωσης, δια του αρμοδίου νομικού προσώπου.     Λόγω του μεγάλου κειμένου της παρούσας ανάρτησης και της ταπεινής μου ενημέρωσης και γνώσεων, θα αναφέρω εν συντομία μερικούς ιστορικούς κυρίως, (υπάρχουν  και άλλοι οι οποίοι ελπίζω να με συγχωρήσουν), όπως τους Μπάμπη …
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................