Πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα παιδιά μας που τσακώνονται;

Αποφεύγουμε τις συγκρίσεις μεταξύ των δύο παιδιών. Το κάθε παιδί είναι μοναδικό. Χαρίζουμε χρόνο σε κάθε παιδί μας ξεχωριστά. Διδάσκουμε το σεβασμό μεταξύ των αδερφών, χωρίς να εξιδανικεύουμε τις οικογενειακές σχέσεις, ότι πρέπει  δηλαδή να  «είμαστε  όλοι αγαπημένοι», αφού υπάρχουν στιγμές στην πραγματικότητα που επικρατεί θυμός, εκνευρισμός κ.α. Τα παιδιά χρειάζεται να εκδηλώνουν όλα τους τα συναισθήματα κι όχι να καταπιέζονται. Δεν παρεμβαίνουμε στους καβγάδες τους παίρνοντας θέση. Όταν τα «πνεύματα είναι ήρεμα» συζητάμε με τα παιδιά μας για το πώς μπορούν να αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους εκρήξεις μεταξύ τους.
Τσακαλογιάννη Ελένη Παιδοψυχολόγος
Υπεύθυνη κέντρου Ειδικών Θεραπειών Καλειδοσκόπιο 210-5015299, 6977911637, 6942212622
διαβαστε περισσοτερα

Λαογραφικός-Πολιτιστικός Όμιλος Αγρινίου "ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ" στο Μεσολόγγι για την επέτειο της ηρωικής Εξόδου

Ως ελάχιστο φόρο τιμής συμμετέχουμε και εφέτος στη νυκτερινή πομπή προς των κήπο των Ηρώων με σεβασμό και Ελληνική περηφάνια, (Συντροφιά με την Παράδοση)

Ο Λαογραφικός-Πολιτιστικός Όμιλος Αγρινίου "ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ" συμμετέχει και εφέτος -ως ελάχιστο φόρο τιμής και ένδειξη αιώνιας ευγνωμοσύνης- στην νυκτερινή πομπή προς την κήπο των Ηρώων της Ιεράς πόλης του Μεσολογγίου, το Σάββατο του Λαζάρου 23 Απριλίου 2016.
Το χάραμα επήρα του ήλιου το δρόμο,
κρεμώντας τη λύρα τη δίκαιη στον ώμο κι απ' όπου χαράζει έως όπου βυθά τα μάτια μου δεν είδαν τόπον ενδοξότερον από τούτο το αλωνάκι "ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ" ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................