Στο παλαιό χωριό του Βάρνακα Γιόρτασε η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων.

Στο παλαιό χωριό του Βάρνακα χθες 2 Μαΐου γιόρτασε η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων.
Πλήθους κόσμου από το Βάρνακα και τη γύρω περιοχή ανέβηκαν και προσκύνησαν στην ιστορική εκκλησία του Αγίου Αθανασίου.

Δείτε foto:

διαβαστε περισσοτερα

Η πείνα και η περίπτωσή μου ( Αληθινές βιωματικές ιστορίες) Γράφει ο Χρήστος Τούμπουρος*

Για να είμαι ειλικρινής η λέξη πείνα από μικρός μού κακόκατσε στο στομάχι. Τότε που στα χωριά μας θεωρούσαν γερά και γεμάτα υγεία τα παιδιά που ήταν τροφαντά τροφαντά με προγούλια και χοντροπιάσματα. Κι έτσι η έγνοια των γονιών ήταν «μην μείνει σήμερις το παιδί νηστ’κό.» Γιατί , «αν βελάξ’ απ’ την πείνα, κακό που θα με βρει απ’ την πεθερά.» Τόσο ήξεραν, αυτά έκαναν.
διαβαστε περισσοτερα

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ

Δημιουργεί νέα  δεδομένα και ανεβάζει ψηλά το πήχη για τις επόμενες  δράσεις της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, η εκδήλωση-έκθεση ΄΄Ηπειρώτικη Λαογραφία '', που διοργανώθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, το διήμερο 28 & 29  Απριλίου 2018.
διαβαστε περισσοτερα

Ευχαριστίες του Δ/Σ ΗΡΑΚΛΗ ΑΣΤΑΚΟΥ

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΗΡΑΚΛΗ Αστακού, με το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συντελεστές της φετινής πορείας και παραμονής της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία της Αιτωλοακαρνανίας.
διαβαστε περισσοτερα

Σε 2 μήνες περίπου η Σύμβαση για τα 28 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Δυτική Ελλάδα – Προϋπολογισμός 6,9 εκ. ευρώ από το ΠΕΠ 2014 – 2020 Δυτικής Ελλάδας

Η εξέλιξη της πορείας της προμήθειας του πυροσβεστικού εξοπλισμού βρέθηκε σήμερα Πέμπτη 3 Μαΐου 2018 στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, του Γιάννη Πετρούτσου Περιφερειακού Διοικητή Π.Υ Δυτικής Ελλάδας, του  Κώστα Κυριακόπουλου, Συντονιστή Πυροσβεστικών Διοικήσεων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, οι οποίοι συνοδεύονταν από τους υπασπιστές τους  και του Αναστασίου Καναβού προϊσταμένου Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου (ΠΕΚΕ). Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμη η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Άλκηστις Σταθοπούλου και ο Προϊστάμενος Μονάδας Β1 ΕΥΔ ΠΔΕ Νίκος Θωμόπουλος.
διαβαστε περισσοτερα

Ετοιμασίες στο Μοναστηράκι Ξηρομέρου για τη γιορτή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου

Στο Μοναστηράκι Ξηρομέρου ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τη γιορτή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου πολιούχο  Άγιο του χωριού, που τιμάτε με ιδιαίτερη ευλάβεια και λαμπρότητα στις 8 Μαΐου.  

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι γυναίκες του χωριού να φτιάχνουν τα παραδοσιακά γλυκά (φωτο) σε παραδοσιακό φούρνο .


διαβαστε περισσοτερα
check page rank