Μπαμπινιώτες στον αγώνα του 1821:Αναγνώστης Χαροκόπος

Ο Αναγνώστης Χαροκόπος γεννήθηκε στηΜπαμπίνηγύρω στα 1760.Η οικογένειά του ήταν οικονομικά ευκατάστατη και καταγόταν από την Κεφαλλονιά , απ΄ όπου έφυγε για κάποιο λόγο και εγκαταστάθηκε στη Μπαμπίνη .Στην Κεφαλλονιά συναντιέται ακόμα το επώνυμο χαροκόπος .Ο Αναγνώστης σπούδασε στην Ιταλία και απέκτησε μεγάλη μόρφωση.
Λόγο του ήθους και του χαρακτήρα του τύχαινε μεγάλης εκτίμησης στην περιοχή του Ξηρομέρου. Την εποχή της κήρυξης της επανάστασης ήταν σε προχωρημένη ηλικία και έλαβε μέρος ως εκπρόσωπος του Ξηρομέρου μαζί με τον συγχωριανό του Πέτρο Μπαμπινιώτη,στη Συνέλευση της Δυτικής Χέρσου Ελλάδος το 1821 στο Μεσολόγγι και στη Συνέλευση του Αιτωλικού το 1825 πέρασε στο Κάλαμο με γράμμα για τον Γιώργο Βαρνακιώτη από το Δημοτσέλιο και τον Καραΐσκάκη με το οποίο τον καλούσαν να γυρίσει πίσω στον Αγώνα .  Ο Αναγνώστης είχε καλές σχέσεις με τον οπλαρχηγό του Ξηρομέρου και όπως φαίνεται από επιστολή του Βαρνακιώτη το 1827 προς τους υπεύθυνους φορολογίας Παλοκουσουργιά , Ρούτζη και Μπαλανίκα …
διαβαστε περισσοτερα

Ν. Φαρμάκης: «Όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε ένα Πανεπιστήμιο που θα αγκαλιάζει και τους 700.000 πολίτες της Δυτικής Ελλάδας»

Την άποψη πως κάθε πρόοδος για τον τόπο φέρει τη «σφραγίδα της συνεργασίας» και γι’ αυτό μόνο μέσα από τη σύμπραξη του Πανεπιστημίου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους άλλους φορείς της περιοχής μπορεί να προκύψουν θετικές εξελίξεις για όλους, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών, σήμερα Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021, η οποία συζήτησε την πρόταση αναδιάρθρωσης των αποκεντρωμένων Σχολών και Τμημάτων του Πανεπιστημίου.
O κ.Φαρμάκης, υπογράμμισε την ανάγκη διαρκούς και ειλικρινούς διαλόγου μεταξύ Πανεπιστημίου και τοπικής κοινωνίας, ώστε τα οφέλη να είναι κοινά και να διαμορφώνονται οι συνθήκες μίας κοινής πορείας προς ένα σύγχρονο και ισχυρό Πανεπιστήμιο για το σύνολο της Δυτικής Ελλάδας.  «Θυμάμαι μία έκφραση του κυρίου Πρύτανη σε ένα προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο: “Μπορεί στον τίτλο του να αποκαλείται Πανεπιστήμιο Πατρών αλλά στην πραγματικότητα είναι Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας”. Αυτή ακριβώς η έκφρασ…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................