O συγχωριανός μας Δημήτρης (Τάκης) Κομπλίτσης υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμου Ξηρομέρου

Στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για την παρουσίαση των ονομάτων που θα στηρίξει το κόμμα στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στη Δυτική Ελλάδα. Ειδικότερα τα ονόματα των υποψηφίων στους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας είναι τα εξής:
Στο Δήμο Ξηρομέρου: το Δημήτρη Κομπλίτση (συνταξιούχο του ΟΤΕ, δημοτικό σύμβουλο, 58 ετών) Δείτε εδώ

διαβαστε περισσοτερα

Νομιμοποίηση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων: παράταση μέχρι 30 Ιουνίου 2019

Νομιμοποίηση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων: παράταση μέχρι 30 Ιουνίου 2019 Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και που αναμένεται άμεσα να ψηφιστεί, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δίνει τη δυνατότητα σε όσους κτηνοτρόφους διατηρούν εγκαταστάσεις πλησίον ή ακόμη και εντός οικισμών και δεν έχουν ακόμη τη σχετική άδεια, να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη νομιμοποίησή τους.

Το χρονικό περιθώριο που αποκτούν πλέον οι κτηνοτρόφοι που εμπίπτουν στην παραπάνω κατηγορία, είναι μέχρι και τον Ιούνιο του 2019.
διαβαστε περισσοτερα

Αύριο πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέξανδρου Κυριαζή.

Η Αιτωλική  Πολιτιστική Εταιρεία & ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μπαμπίνης ''Χριστόδουλος Παμπλέκης'' .Παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Αλέξανδρου Κυριαζή ''Νισάφι .....Μια ζωή δύο αιώνες ''

Θα μιλήσουν : 

ΕΥΑΝΘΗΣ  ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: Καθηγητής Ιστορίας του Μεταπολεμικού κόσμου.Τμήμα Ιστορίας &Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΑΠΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ: Καθηγητής Θεολογίας και Θρησκειολογίας .Θεολογική  Σχολή ΕΚΠΑ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΙΤΣΙΝΕΛΗΣ:Διδάκτωρ Βυζαντινής Φιλολογίας.Τμήμα Φιλολογίας ΕΚΠΑ

Τη συζήτηση  θα συντονίσει ο Παναγιώτης Κοντός ,Πρόεδρος της ΑΙΠΟΕ. Καθηγητής Γλωσσολογίας


Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν για ενίσχυση του ταμείου του Συλλόγου



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ




διαβαστε περισσοτερα

ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΣΟΥ;;;;;;;;;;;;;;;;

Tα ελληνικά επώνυμα έχοντας τεράστια ποικιλία μπορούν να μας δώσουν στοιχεία για την γεωγραφική καταγωγή τους, την παλαιότητά τους ακόμα και την γλωσσική τους ιδιαιτερότητα

δείτε 
Μπαμπινιώτης- Επώνυμο που δηλώνει καταγωγή από το χωριό Μπαμπίνη, δημ.Αστακού,νομ.Αιτωλ/νιας.
Γάτσης-Γάτσης <Γάκης <Γεωργάκης, με τσιτακισμό. Ίσως σχετικό και με το διαλεκτικό γάτσος/γάτσης ο γάτος.{ΤΟΖ}
Καλιγάς ή Καλλικάς/Καλιγάρης.-πεταλωτής, <ουσ. καλίγι(ο)ν + κατάλ.  άς ή <ουσ. καλιγάριος. Ως επώνυμο ήδη απο τον 13ο-14ο αιώνα, καθώς αναφέρονται : ένας Θεόδωρος Καλιγάς στη Χαλκιδική, ένας Καλιγόπουλος το 1259 στη Σμύρνη, ένας Θεόδωρος Καλιγόπουλος το 1301 στις Σέρρες, ένας Θεόδωρος Καλιγάρης το 1264 στην Τραπεζούντα, κ.α.. {ΜΣΚ}(BZP)
διαβαστε περισσοτερα

Πρόσκληση για ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Καλεί σε Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση την Εικοστή δεύτερη (22η) του Μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2018 ημέρα Σάββατο και ώρα 12.30 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού), σύμφωνα με το άρθρο 77 του Ν. 4172/2013 σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 159 του Ν. 3463/2006 και 67 του Ν. 3852/2010, για λήψη Απόφασης στο κάτωθι θέμα:
διαβαστε περισσοτερα

1η Έκθεση Χειροποίητων Προϊόντων «Acheloos Grow Up» στη Πεντάλοφο Μεσολογγίου

Στις όχθες του Αχελώου, στο χωριό Πεντάλοφο Μεσολογγίου, διοργανώνεται η 1η Έκθεση Χειροποίητων Προϊόντων «Acheloos Grow Up» που έχει ως στόχο την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της ευρύτερης περιοχής. Μια διήμερη έκθεση διοργανώνεται το Σαββατοκύριακο 22-23 Δεκεμβρίου 2018 στο Πεντάλοφο (Παλιό Δημοτικό Σχολείο, έναντι εκκλησίας) από την «Acheloos Grow Up» Κοιν.Σ.Επ. σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Πενταλόφου και τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων.
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές για καλές γιορτές από τον πρόεδρο Τ/Κ Μπαμπίνης Θεόδωρο Ζαρκαδούλα

διαβαστε περισσοτερα

ΑΓΡΙΝΙΟ:Ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Όμιλος Αγρινίου στο 4ο Φεστιβάλ θεατρικών μονολόγων

Έχω την εξαιρετική τιμή να συμμετέχω στο 4ο Φεστιβάλ θεατρικών μονολόγων, εκπροσωπώντας τη θεατρική ομάδα του Ομίλου μας Συντροφιά με την παράδοση, με το συγκλονιστικό κείμενο του κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΑΥΡΙΔΗ ακολουθώντας την εμπνευσμένη σκηνοθετική ματιά της κυρίας Βάιας Σπυρέλη
Με βαθιά συγκίνηση περπατήσαμε στους δρόμους της "Θοδώρας", αναζητώντας τα ίχνη της στη Βελάουστα, στον Κοκκινόλογγο, στο στεφάνι του Ντούλα.

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................