Παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Δυτική Ελλάδα την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Στην κατηγορία κινδύνου 3 (υψηλή) θα βρίσκεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου2020, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίαςόπως αποτυπώνεται στον επισυναπτόμενο ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς. Υπενθυμίζεται ότι και σήμερα Πέμπτη είναι υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 3), στις ΠΕ Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για αύριο, Παρασκευή 11/09/2020, προβλέπεται: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Κορινθία & Αργολίδα,  Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας
Εξαιτίας της υψηλής επικινδυνότητας, οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν εργασίες και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένου τσιγάρου, καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά..  Ιδιαίτερα συνιστάται η προ…
διαβαστε περισσοτερα

Τους «πρώτους των πρώτων» της Δυτικής Ελλάδας υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης

Τους εισακτέους από την Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία που αρίστευσαν στις σχολές προτίμησής τους υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, σήμερα Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020.
διαβαστε περισσοτερα

Διαβούλευση για το ολοκληρωμένο σχέδιο γαστρονομικού τουρισμού στη Δυτική Ελλάδα

«Στη δική μου αντίληψη, η Δυτική Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό στην Ελλάδα, παρέχοντας «πακέτα» και υπηρεσίες 12μηνης διάρκειας, με έμφαση στον οικογενειακό και γενικότερα, τον ποιοτικό τουρισμό. Σε αυτή την προσπάθεια, που η δική μας περιφερειακή αρχή έχει ήδη ξεκινήσει, ο γαστρονομικός τουρισμός αποτελεί ένα πολύ ισχυρό κομμάτι, αλλά και πλεονέκτημα της περιοχής, η οποία έχει και μπορεί να αναδείξει κορυφαία αγροτοδιατροφικά προϊόντα. Γιατί, νομίζω πως όλοι οφείλουμε να αναδείξουμε την περιοχή μας ως ένα σύνολο εμπειριών που «αγγίζει» όλες τις αισθήσεις. Την όραση, την ακοή, την όσφρηση, τη γεύση…» Αυτό τόνισε στην εισαγωγική τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας για τον Γαστρονομικό Τουρισμό στη Δυτική Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα.
διαβαστε περισσοτερα

ΚΥΠΕΛΟ Ε.Π.Σ.Ν.Α- ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ- ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ .ΣΑΒΒΑΤΟ 12 -09 -20

διαβαστε περισσοτερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του Συλλόγου Γυναικών Αστακού σε συνάντηση την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Αστακού, καλεί τα μέλη του σε συνάντηση στην καφετέρια του Βασίλη Μιόβολου, τηνΚυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 7:00 το απόγευμα.
Παρακαλούμε για την συμμετοχή όλων σας! Το  Δ.Σ.
διαβαστε περισσοτερα
Οι οριστικά προσληφθέντες 14 εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων.

Οι οριστικά προσληφθέντες 14 εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων.

dimosxiromerou.gr 
Αστακός 10.9.2020 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Ο Δήμος Ξηρομέρου μετά την δημόσια γνωστοποίηση - πρόσκληση, της υπ αριθ. ΣΟΧ 3/2020 προκήρυξης που έγινε 21 Αυγούστου, για την σύναψη δεκατεσσάρων (14) συμβάσεων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την καθαριότητα σχολικών μονάδων στο Δήμο Ξηρομέρου, ανακοινώνει σήμερα το πρακτικό της επιτροπής με τα οριστικά αποτελέσματα. Εκ του Δήμου Ξηρομέρου Επισυνάπτονται: - Το πρακτικό της Επιτροπής. ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.pdf189 kB
διαβαστε περισσοτερα
Πρόσκληση - γνωστοποίηση για την εργασία «Συντήρηση Δικτύου & Δικτυακού Εξοπλισμού – Έλεγχος Εφαρμογών Οικονομικής Υπηρεσίας (Λογιστήριο – Ύδρευση – Μισθοδοσία – Νεκροταφείου – Ταμείου)».

Πρόσκληση - γνωστοποίηση για την εργασία «Συντήρηση Δικτύου & Δικτυακού Εξοπλισμού – Έλεγχος Εφαρμογών Οικονομικής Υπηρεσίας (Λογιστήριο – Ύδρευση – Μισθοδοσία – Νεκροταφείου – Ταμείου)».

Αστακός 9/9/2020 Αρ. πρωτ.: 7080 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Αστακός Αιτωλ/νίας
Ταχ. Κώδικας: 300 06
Τηλ. 2646360526
Fax: 2646042531 ΠΡΟΣ: κάθε ενδιαφερόμενο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Ο Δήμος μας ενδιαφέρεται να αναθέσει την εργασία «Συντήρηση Δικτύου & Δικτυακού Εξοπλισμού – Έλεγχος Εφαρμογών Οικονομικής Υπηρεσίας (Λογιστήριο – Ύδρευση – Μισθοδοσία – Νεκροταφείου – Ταμείου)» με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης
Για την κάλυψη της δαπάνης της ανωτέρω προμήθειας έχει εκδοθεί η υπ' αριθ. 6510/26-8-2020 (ΑΔΑ: Ω05ΨΩΚΖ-ΖΧΡ, ΚΗΜΔΗΣ: 20REQ007270858) Α.Α.Υ. και η βεβαίωση του Προϊσταμένου της Οικονομικής Υπηρεσίας, επί της ανωτέρω απόφασης ανάληψης υποχρέωσης, για την ύπαρξη διαθέσιμου ποσού στον Κ.Α. 10-6266.009 έτους 2020 και η συνδρομή των προϋποθέσεων της παρ 1α του άρθρου 4 του ΠΔ 80/2016 και τη δέσμευση στα οικείο Μητρώο Δεσμεύσεων της αντίστοιχης πίστωσης με α/α Α-324.
Για την ανωτέρω υπηρεσία έχει συνταχθεί η 16/2020 Μελέτη του Δήμου Ξηρομέρου η με αρίθμ.,…
διαβαστε περισσοτερα

Δημιουργία Θεατρικής ομάδας από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ξηρομέρου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Το Ν.Π.Δ.Δ  Πολιτισμός, Περιβάλλον ,Αθλητισμός, Παιδεία & Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο  Ξηρομέρου, προτίθεται να δημιουργήσει  θεατρική ομάδα , σε συνεργασία με την Ηθοποιό / Σκηνοθέτη Δέσποινα Κούρτη (Θεατρική Ομάδα Εν Οίδα), η οποία παρουσίασε το καλοκαίρι θεατρικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους στο Πνευματικό Κέντρο Μύτικα. Σκοπός του εγχειρήματος αυτού, είναι η προσφορά μαθημάτων θεατρικής αγωγής, αυτοσχεδιασμού και θεατρικής έκφρασης, καθώς και επιλογή θεατρικού έργου με σκοπό την διεξαγωγή θεατρικής παράστασης την Άνοιξη. Όσοι επιθυμούν λοιπόν να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να καλέσουν στο 6934652541 από σήμερα έως και τις 30 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 π.μ. έως τις 13.00μ.μ. Τα μαθήματα είναι δωρεάν για όσους συμμετέχουν και θα δίνονται στο Πνευματικό Κέντρο Μύτικα. Οι ώρες και ημέρες θα ανακοινωθούν, αφού συγκεντρωθούν οι τελικές συμμετοχές και οριστεί η πρώτη συνάντηση.
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
   ΠΟΛΥΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
διαβαστε περισσοτερα

Παρεμβάσεις των μηχανημάτων του Δήμου Ξηρομέρου στην Κοινότητα Χρυσοβίτσας.

ΑΠΟ:xiromeronews
Φωτορεπορτάζ:Τζένη Παπαδημητρίου

     Η Χρυσοβίτσα είναι ένα χωριό που η αγροτικής οδοποιία αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της οικονομίας της. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια τόσο οι επαρχιακοί όσο και οι αγροτικοί δρόμοι που οδηγούν στους οικισμούς, τις κτηνοτροφικές μονάδες και στα χωράφια είχαν καταστεί αδιάβατοι με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γιάννης Χρόνης με στοχευμένες ενέργειες, έχει δώσει λύση σε πολλά θέματα που αφορούν την πρόσβαση προς την κοινότητα. ...
διαβαστε περισσοτερα

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Οι κτηνοτρόφοι μπροστά στο καταρροϊκό πυρετό είναι τελείως απροστάτευτοι από την παντελή έλλειψη μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης από μεριάς κυβέρνησης και περιφερειακής αρχής Δυτικής Ελλάδος.

Οι κτηνοτρόφοι μπροστά στο καταρροϊκό πυρετό είναι τελείως απροστάτευτοι από την παντελή έλλειψη μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης από μεριάς κυβέρνησης και περιφερειακής αρχής Δυτικής Ελλάδος.
Φέτος οι φτωχοί κτηνοτρόφοι εκτός από τα απανωτά πλήγματα που έχουν δεχτεί από την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά και της πανδημίας του κορονοϊού , βρίσκονται εκτεθειμένοι με την επιζωοτία του καταρροϊκού πυρετού. Ήδη έχουμε τα πρώτα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία στους δήμους ΑκτίουΒόνιτσας και Αμφιλοχίας και είναι σοβαρός ο κίνδυνος μετάδοσης - επέκτασης της νόσου και σε άλλες περιοχές του νομού αλλά και στις άλλες περιφερειακές ενότητες Αχαΐας και Ηλείας. Γιατί μεταφέρεται το έντομο (σκνίπα) με την κίνηση του ανέμου.
Μπροστά σε αυτή την νόσο οι κτηνοτρόφοι είναι τελείως απροστάτευτοι από την παντελή έλλειψη μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης από μεριάς κυβέρνησης και περιφερειακής αρχής Δυτικής Ελλάδος. Η κυβέρνηση την ώρα που μοιράζει εκατομμύρια στους επιχειρηματικούς ομίλους σ…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................