Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ Δαμασκηνός στον Πειραιά

Σήμερα Τρίτη 31 Ιανουαρίου  στον Ιερό Ναό  Άγιου Κωνσταντίνου Πειραιώς τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ Δαμασκηνού και συνχωροστατούντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ ΣεραφείμΠαρευρέθηκαν όλοι οι Αιτωλοακαρνάνες κληρικοί του Πειραιά.....Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας έτυχε θερμής υποδοχής από τους Αιτωλοακαρνάνες ιερείς του Πειραιά.
διαβαστε περισσοτερα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ-✓ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΧΥΡΩΝ,ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ ,ΤΡΥΦΟΥ ΚΑΙ ΘΥΡΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΑΠO ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ✓

ΠΗΓΗ: Σελίδα facebook Δημάρχου Ακτίου Βόνιτσας Γιώργου ΑποστολάκηΥπεγράφη την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου του έτους 2023 μεταξύ του Δημάρχου Ακτίου Βόνιτσας κου Γεωργίου Αποστολάκη και του εκπροσώπου της ανάδοχης εταιρίας η σύμβαση που αφορά το έργο ‟ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ , ΑΧΥΡΩΝ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ,ΤΡΥΦΟΥ ΚΑΙ ΘΥΡΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΑΠO ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ“, προϋπολογισμού 610.000€.Το ποσό της σύμβασης συγκεκριμένα ανέρχεται στα : 460.414,05€ .
διαβαστε περισσοτερα

ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ " Η Αμαδρυάδα και τα ιερά Δάση της Ελλάδος"

«Αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος σου μένει μια ελιά, ένα αμπέλι, ένα καράβι. Πράγμα που σημαίνει ότι με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις» Οδ. Ελύτης. Η χώρα μας σε τούτο ξεχωρίζει. Την ελληνική φύση, την οποία οφείλουμε να την προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού. Γιατί καθορίζει τη σκέψη των Ελλήνων, τον πολιτισμό, την οικονομία και γενικότερα το μέλλον του τόπου μας. Στις δύσκολες συνθήκες σαν τις σημερινές, το περιβάλλον αποτελεί πάντοτε το εύκολο θύμα. Γι' αυτό παρατηρείται σήμερα μια αυξημένη επίθεση στο περιβάλλον με δυσάρεστες συνέπειες για τους πολίτες και τη χώρα. Η αναστροφή όμως των συνεπειών είναι αδύνατη και τα οφέλη είναι περιορισμένα σε σχέση με τις ζημίες που προκαλούν.
διαβαστε περισσοτερα

Τοποθέτηση προστατευτικών μπαρών ασφαλείας στο Χοβολιό Αστακού.

Πηγή σελίδα facebook.Αντιδημάρχου έργων Βασίλη ΠολύζουΤοποθέτηση προστατευτικών μπαρών ασφαλείας. Η σκληρή μάχη με την καθημερινότητα, απαιτεί διαρκή προσπάθεια...Αυτό το διαφορετικό ποιοτικά στην καθημερινότητα παραμένει στόχος και έρχεται με σκληρό αγώνα και βοήθεια από όλους..






διαβαστε περισσοτερα

Workshop Εξωστρέφειας από τον Μηχανισμό Στήριξης Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Αγρίνιο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Workshop Εξωστρέφειας από τον Μηχανισμό Στήριξης Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Αγρίνιο
Ο Μηχανισμός Στήριξης Επιχειρηματικότητας στοχεύοντας στην ενεργοποίηση της επιχειρηματικής κοινότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει Workshops με θέμα «Προσέλκυση ξένων επιχειρηματιών / Εξωστρέφεια Επιχειρήσεων της Π.Δ.Ε. & Θεσμικό πλαίσιο εξαγωγών». Ειδικότερα, το πρώτο Workshop θα διοργανωθεί στο Αγρίνιο, την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023 (18:30 μ.μ.), στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (Αναστασιάδη 1, πρώην Τράπεζα της Ελλάδος). Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Παπαστεργιόπουλος Γεώργιος, Διευθυντής Πληροφόρησης και Υποστήριξης Επιχειρήσεων της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (EnterpriseGreece). Στην εκδήλωση παρεμβάλλονται εισηγήσεις εκπροσώπων Διμερών Επιμελητηρίων. Αναλυτικά το πρόγραμμα του Workshop:18:30-18:40: Χαιρετισμός & Εισαγωγή στο Μηχανισμ…
διαβαστε περισσοτερα

Εξετάσεις για απόκτηση άδειας Βοηθού Φαρμακείου

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ανακοινώνονται τα εξής:Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 09:00, στο Αμφιθέατρο του νέου κτιρίου Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, θα πραγματοποιηθούν οι Εξετάσεις των υποψηφίων για την απόκτηση άδειας άσκησης Βοηθού Φαρμακείου περιόδου ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023, σύμφωνα και με την  υπ' αριθμ. Γ5β/Γ.Π. 3112/19-01-2023 (ΑΔΑ: ΨΙΙΓ465ΦΥΟ-ΒΓ8) εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.
διαβαστε περισσοτερα
Πρόσκληση για δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 31 Ιανουαρίου.

Πρόσκληση για δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 31 Ιανουαρίου.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea
Αστακός, 31.1.2023 Αριθ. πρωτ. : 916 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Προς: Τα τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου (ως Πίνακα Αποδεκτών) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ H ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Καλεί σε έκτακτη – κατεπείγουσα (δια περιφοράς) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 31 Ιανουαρίου 2023 ημέρα της εβδομάδας Τρίτη και ώρα 07:00 μ.μ., σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του Ν. 4555/2018 και τροποποιήθηκε από τα άρθρα 177 και 184 του Ν. 4635/2019 και το άρθρο 10 του Ν. 4674/2020, του άρθρου 67 του Ν. 4830/2021 και του άρθρου 78 του Ν. 4954/2022, για λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης: 1. Έγκριση Μνημονίου Συνεργασίας Μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος και πόλεων αποδεκτών της από 19-10-2022 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Η Συνεδρίαση έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα λόγω  καταληκτικών …
διαβαστε περισσοτερα

Το Σάββατο τα εγκαίνια της έκθεσης «Γέννεσις» στο Μεσολόγγι, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού,Νικόλαος Κοροβέσης, σας προσκαλούν στα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης του Νίκου Ντούμα με τίτλο «Γέννεσις»  που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 19:00 στο Κτίριο Χρυσόγελου, Ιεράς Πόλις Μεσολογγίου.
διαβαστε περισσοτερα

ΠΟΑΥ : ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΤΙ ; Γράφει-Σχολιάζει Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Με την υπογραφή και δημοσίευση  (23/01/2023) στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως του ΠΔ για την ΠΟΑΥ Αιτωλοακαρνανίας και Εχινάδων Νήσων τέθηκαν οι νομικοί όροι και προϋποθέσεις για την οργάνωση και λειτουργία των εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας, που δραστηριοποιούνται, ή πρόκειται, στο μέλλον, να δραστηριοποιηθούν στον προβλεπόμενο θαλάσσιο χώρο, που προσδιορίζεται στο ΠΔ. 
Περίπου 25.000 στρέμματα είναι στη διάθεση των ιχθυοκαλλιεργητών,  που έχουν πλέον την ευχέρεια να τα αξιοποιήσουν , όπως αυτοί επιθυμούν, τηρώντας πάντα τις πρόνοιες του ΠΔ.Αναμφίβολα οι ιχθυοκαλλιεργητές πέτυχαν ό,τι ακριβώς επεδίωκαν και ό,τι εξ υπαρχής είχαν ζητήσει . Ας μην κρυβόμαστε και ας μην εθελοτυφλούμε εξωραΐζοντας πράγματα και καταστάσεις. Πρόκειται για απόλυτη ικανοποίηση των στόχων τους και παράλληλη αποτυχία του Δήμου Ξηρομέρου και της Επιτροπής αγώνα. Οι λόγοι της αποτυχίας πολλοί και ,εν καιρώ, θα δούμε να δημοσιοποιούνται απόψεις περί αυτού, πράγμα που και ο ίδιος προτίθεμαι να πράξω, κάποια άλλη στιγμή, …
διαβαστε περισσοτερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ

31/1/2023ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥΚΑΛΑΜΟΥ - ΚΑΣΤΟΥΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ ΕΧΙΝΑΔΩΝΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις 23 Ιανουαρίου 2023 η Κυβέρνηση προχώρησε τελικά στη Θεσμοθέτηση της Π.Ο.Α.Υ (ΦΕΚ Τεύχος Τέταρτο, Αριθμός Φύλλου 25/23/01/2023). Μετά την εξέλιξη αυτή.Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα ευχαριστούν τους πολίτες, τη Δημοτική Αρχή, τους φορείς του Δήμου Ξηρομέρου και του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, όπως επίσης και τα πολιτικά κόμματα Κ.Κ.Ε και ΜΕΡΑ25, που για 2,5 και πλέον χρόνια στάθηκαν αρωγοί στον αγώνα, για να μην συμπεριληφθεί στην ίδρυση της Π.Ο.Α.Υ (Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών), το παράκτιο μέτωπο του Δήμου Ξηρομέρου από τον Αστακό έως τον Μύτικα και την Νήσο Κάλαμο.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................