Η παρατεταμένη φετινή ανομβρία έχει επηρεάσει πηγές και γεωτρήσεις. Οδηγίες προς τους δημότες και επισκέπτες. Όχι στην σπατάλη του πολύτιμου αγαθού του νερού.

Η παρατεταμένη φετινή ανομβρία έχει επηρεάσει πηγές και γεωτρήσεις. Οδηγίες προς τους δημότες και επισκέπτες. Όχι στην σπατάλη του πολύτιμου αγαθού του νερού.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea Ημερομηνία 22/7/2024 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Θέλουμε να εφιστήσουμε προς τους δημότες και επισκέπτες του Δήμου Ξηρομέρoυ, την προσοχή στην κατανάλωση του πολύτιμου αγαθού του νερού, ειδικά την τρέχουσα περίοδο που διανύουμε. Καταναλώνουμε το νερό με σύνεση. ΟΧΙ στην σπατάλη του πολύτιμου νερού. Η παρατεταμένη φετινή ανομβρία έχει επηρεάσει πηγές και γεωτρήσεις σε όλη την Ελλάδα και το ίδιο συμβαίνει και στον δικό μας Δήμο. Ήδη σε πάρα πολλούς Δήμους έχει βγει πρόγραμμα, όπου το νερό δίνεται συγκεκριμένες ώρες της ημέρας ή ακόμα χειρότερα δεν υπάρχει καθόλου νερού και η εξυπηρέτηση των πολιτών γίνεται με τα βυτία. Η υποχρέωση όλων μας, είναι, να προσέχουμε το νερό, για να έχουμε νερό. ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
διαβαστε περισσοτερα

Κολοκυθόπιτα χωριάτικη | Γεύσεις που Ξυπνούν Αναμνήσεις

Greek Village Life

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

Η Κολοκυθόπιτα της γιαγιάς Νίκης: Τραγανή Κρούστα, Ζουμερή Γέμιση Στο χωριό Φουρνά Ευρυτανίας, συναντήσαμε την κυρία Νίκη, μια γυναίκα με ζεστό χαμόγελο και μια καρδιά γεμάτη φιλοξενία. Εκεί, μας αποκάλυψε τα μυστικά της παραδοσιακής κολοκυθόπιτας, μιας συνταγής που ταξιδεύει στο χρόνο, μεταφέροντας τις γεύσεις και τις μυρωδιές μιας άλλης εποχής.
διαβαστε περισσοτερα
Πρόσκληση - γνωστοποίηση για εργασίες βελτίωσης παιδικών σταθμών Δήμου Ξηρομέρου», προϋπολογιζόμενης αξίας 69.694,77€ με ΦΠΑ.

Πρόσκληση - γνωστοποίηση για εργασίες βελτίωσης παιδικών σταθμών Δήμου Ξηρομέρου», προϋπολογιζόμενης αξίας 69.694,77€ με ΦΠΑ.

https://www.dimosxiromerou.gr Αστακός 22/7/2024 Αρίθμ. Πρωτ.: 9282 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Π.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Ταχ. Δ/νση : Αστακός Αιτωλ/νίας 30 006
Τηλ.: 2646360500/526
e-mail: info@dimosxiromerou.gr
ΘΕΜΑ: Έγκριση μελέτης με τίτλο «Εργασίες βελτίωσης παιδικών σταθμών Δήμου Ξηρομέρου» και έγκριση διενέργειας της δαπάνης με ηλεκτρονικό διαγωνισμό με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή). Απόφαση
144/ 2024 Ο Δήμαρχος
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του Ν. 4412/2016 (ΦΕΚ 147/τ.Α'/8.8.2016) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει
2. Τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 τ. Α΄/7‐6‐2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».
3. Τις διατάξεις της παρ. 9 του άρθρου 209 του Ν. 3463/06 (Δ.Κ.Κ)
4. Τις διατάξεις του Ν. 4782/2021 άρθρο 53 παρ. 3α.
5. Τις διατάξεις του δεύτερου εδαφίου της παρ. 13 του αρ. 20 του Ν. 3731/08 (ΦΕΚ 263/τ.Α΄/23‐12…
διαβαστε περισσοτερα

Συνάντηση εργασίας του αναπληρωτή Περιφερειάρχη, Χαράλαμπου Μπονάνου στα γραφεία του Athens Film Office

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε την Παρασκευή 19 Ιουλίου2024 ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Χαράλαμπος Μπονάνος στα γραφεία του Athens Film Office στο Σεράφειο συγκρότημα  του Δήμου Αθηναίων, συνοδευόμενος από την υπεύθυνη του Film Office της Π.Δ.Ε. Θεανώ Βούρτση
διαβαστε περισσοτερα

Προληπτικά μέτρα για την πανώλη των μικρών μηρυκαστικών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Προληπτικά μέτρα για την πανώλη των μικρών μηρυκαστικών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Ανδρέα Φίλια, σήμερα Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σχετικά με τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται εντός της Περιφέρειας για την πανώλη των μικρών μηρυκαστικών, κρούσματα της οποίας έχουν εμφανιστεί τις προηγούμενες ημέρες σε περιοχές των Τρικάλων και Λάρισας. Στην σύσκεψη τονίστηκε ότι στην Περιφέρειά μας δεν έχει εμφανιστεί κάποιο κρούσμα, ενώ έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα προληπτικά μέτρα από το Εθνικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης.
διαβαστε περισσοτερα

Ευχαριστήριο της οικογένειας Κομπλίτση

Στις 16/7/2024 έφυγε από κοντά μας ο Τολιας, ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας, παππούς, αδερφός και θείοςΗ μάχη του με την ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε ήταν άνιση αλλά την έδωσε παλικαρίσια και με το κεφάλι ψηλά Το ήθος, οι αξίες και η αγωνιστικότητα που είχε μέχρι και την τελευταία στιγμή είναι για εμάς πρότυπο και νιώθουμε μεγάλη περηφάνια για τον άνθρωπο μας Ο πόνος μας για το φευγιό του μεγάλος αλλά η στήριξη από τους φίλους και τους συγχωριανούς μας μας δίνει παρηγοριά Σας ευχαριστούμε όλους για την έμπρακτη συμπαράσταση σας Οικογένεια Κομπλίτση
διαβαστε περισσοτερα

Ακύρωση μουσικής βραδιάς στην Μπαμπίνη Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας

Σας ανακοινώνουμε ότι η μουσική βραδιά  στην Μπαμπίνη στις 11/8, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ, λόγω του πρόσφατου θανάτου του Αντιπροέδρου του Συλλόγου Μπαμπίνης ''Χριστόδουλος Παμπλέκης'' Αποστόλη Κομπλίτση ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της δράσης του για την ανάδειξη και προώθηση των πολιτιστικών προβλημάτων του χωριού μας και του τόπου μας γενικότερα και ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του. 
enmpampini.
διαβαστε περισσοτερα

ΕΝΑΡΞΗ 10ο INTERNATIONAL SUMMER CAMP TAE-KWON-DO ASTAKOS 2024(φωτορεπορτάζ Χρήστος Μπόνης)

Ξεκινησε χθες στον Αστακο το  10ο INTERNATIONAL SUMMER CAMP TAE-KWON-DO ASTAKOS 2024   με σχεςδον διπλασιες συμμετοχες απο τα προηγουμενα  χρονια    και πανω απο 250 συμμετοχες             Στην φετεινη χρονια  στην οποια ο αθλητικος συλλογος ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ Αστακου  ηταν για 10η χρονια οικοδεσποτης και με την συμμετοχη -συνδιοργανωση του Δημου Ξηρομερου συμμετειχαν ομαδες τοσο απο το εξωτερικο(ΙΤΑΛΙΑ-ΚΟΣΣΟΒΟ-ΑΛΒΑΝΙΑ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ και για πρωτη φορα  η Τουρκια με τον  εξαιρετικο προπονητη   CAGRI KIZIL   μαζι  με δύο αθλήτριες της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ με βαλκανικές και πανευρωπαϊκες διακρίσεις    ) οσο και απο την Ελλαδα(ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ-ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ-ΠΑΞΟΙ, ΤΡΙΚΑΛΑ-ΕΔΕΣΣΑ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,-ΛΙΟΣΙΑ)
διαβαστε περισσοτερα

Γιορτάζει η Αγία Παρασκευή στην Μπαμπίνη Ξηρομέρου- Πρόγραμμα εορτής

Πρόγραμμα εορτήςΠΕΜΠΤΗ 25 Ιουλίου 2024 Ώρα 6:15 μ.μ Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίαςΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:26 Ιουλίου 2024 
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................