ΝΙΚΟΣ ΖΩΓΑΣ-Τα γεγονότα που έγιναν στο ΔΣ της Πέμπτης 8-9-22

Αγαπητοί Συνδημότες,Θέλω να σας ενημερώσω για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην αρχή της συνεδριάσεως του Δ.Σ. που έλαβε χώρα την Πέμπτη στις 8 Σεπτεμβρίου 2022.Έχει καταπατηθεί και τείνει να καταργηθεί με νοοτροπίες άλλων εποχών, ο Θεσμός και ο ρόλος του Δημοτικού Συμβούλου.Πριν ξεκινήσει η συζήτηση των θεμάτων του Δ. Σ. υποβάλλονται από τους αρχηγούς των παρατάξεων αλλά και από τους Δημοτικούς Συμβούλους, ερωτήσεις.Κατά την διάρκεια λοιπόν των ερωτήσεων, ο κος Στάικος έκανε ερώτηση στον Πρόεδρο της Α/θ μιας Σχόλ. Επιτροπής, κο Μπαμπούρη η οποία αφορούσε τις εργασίες που γίνονται αυτή την χρονική περίοδο στο Νηπιαγωγείο Αστακού.Όπως μπορεί κανείς να ακούσει στα πρακτικά που είναι καταγεγραμμένα και αναρτημένα, ο Πρόεδρος Α/θμιας κος Μπαμπούρης, απάντησε ότι εγινε προφορική ανάθεση 7.000 € !!!Μόλις τελείωσε την απάντηση του ο κύριος Μπαμπούρης, επειδή δεν πίστευα στ’ αυτιά μου αυτό που άκουσα, ζήτησα επιβεβαίωση ρωτώντας επ’ ακριβώς«Τι κάνατε; Προφορική ή Απευθείας ανάθεση; Και χω…
διαβαστε περισσοτερα

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ :Ο Κώστας και το κοπάδι του | Η ζωή ενός κτηνοτρόφου(video)

Το επάγγελμα της παραδοσιακής κτηνοτροφίας, τείνει να εξαφανιστεί, όπως μας περιγράφουν οι λιγοστοί εναπομείναντες τσοπάνηδες στα ορεινά χωριά μας. Στα ύψη το κόστος ζωοτροφών, οι αυξημένες τιμές ηλεκτρικού ρεύματος, εφόδια, φάρμακα, κ.λπ.. νιώθουν σα να είναι ξεχασμένοι από την ελληνική πολιτεία. Στο βελανιδόδασος του Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας, συναντήσαμε τον Κώστα-παραδοσιακό κτηνοτρόφο, από γενιά σε γενιά, ο οποίος μας μιλά για το επάγγελμά του, μας διηγείται ιστορίες από τη ζωή του και μας μεταφέρει τους προβληματισμούς του για την ερημοποίηση της υπαίθρου και την ανάγκη υποστήριξης της ορεινής κτηνοτροφίας, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την διατροφική μας επάρκεια. Μουσική: Καραγκούνα: Μπριάνας Κων/νος Τα πήρανε τα πρόβατα: Λ. Στασινός - Γ. Τουφεκούλας Φλογέρα: Δ. ΞαξίρηςVIDEOGreek Village Life
διαβαστε περισσοτερα

ΣΠΗΛΙΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ: Για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Στην αρχή αυτής της νέας σχολικής χρονιάς, σαν πατέρας τριών παιδιών που φοιτούν φέτος και στις τρεις βαθμίδες του ελληνικού σχολείου, νιώθω την ανάγκη να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω για τον περήφανο τρόπο που αντιμετωπίσατε τη δύσκολη και μίζερη περίοδο της πανδημίας των προηγούμενων χρόνων. Εύχομαι οι δυσκολίες που αφήνουμε πίσω μας, να μετατραπούν σε πηγές έμπνευσης και δημιουργίας τη χρονιά που αρχίζει σήμερα. Να έχετε καλή υγεία, αισιοδοξία, δύναμη ψυχική και σωματική, κέφι για νέα και χρήσιμη γνώση, δημιουργικότητα, χαρά για κοινωνικοποίηση, πίστη στη φιλία και στη στήριξη των πιο αδύναμων συμμαθητών σας. Στόχος της γνώσης είναι η αντίληψη της αλήθειας! Καλή και δημιουργική χρονιά και σε όλους τους δάσκαλους, καθηγητές & προσωπικό των σχολείων μας, αλλά και στους εθελοντές γονείς και κηδεμόνες που στηρίζουν τα παιδιά μας!
facebook Σπήλιος Λιβανός
διαβαστε περισσοτερα

Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο Δημοτικό Σχολείο Μπαμπίνης

Ξεκίνησε και επίσημα η νέα σχολική χρονιά.Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα, 12/9/2022 η καθιερωμένη τελετή Αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2022 – 2023 στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Μπαμπίνης από τον πάτερ Νικόδημο , ο οποίος ευχήθηκε στα παιδιά και στους δασκάλους καλήυγείακαλή πρόοδο, και δύναμη στη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά.

διαβαστε περισσοτερα

Στα σχολεία των Λουσικών ο Ν. Φαρμάκη για τον Αγιασμό – «Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές και όλοι οι άλλοι είμαστε συμπαραστάτες τους»

Τις ευχές του για τη νέα σχολική χρονιά εκφράζει προς το σύνολο της σχολικής κοινότητας της Δυτικής Ελλάδας ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος βρέθηκε σήμερα, Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, στους Αγιασμούς που τελέστηκαν στα Σχολεία των Λουσικών, παρουσία και του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας, Σπύρου Μυλωνά.Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο κ. Φαρμάκης εξέφρασε την ελπίδα για μία ανεμπόδιστη σχολική χρονιά, μακριά από τους φόβους και τα προβλήματα που τα προηγούμενα χρόνια δημιούργησε η πανδημία, σημειώνοντας πάντως ότι η υγεία είναι πάνω απ΄ όλα και γι’ αυτό είναι αναγκαίο να υπάρχει ακόμα μεγάλη προσοχή. Επίσης, υπογράμμισε ότι για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όλοι οι πολίτες - και φυσικά οι μαθητές - είναι ίσοι και πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και δυνατότητες, τονίζοντας την πεποίθησή του ότι οι σημερινοί νέοι άνθρωποι μπορούν να πετύχουν τα πάντα, αρκεί να ξέρουν πως χρειάζεται καλός προγραμματισμός και σκληρή δουλειά.
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές προς τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, από την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Χριστίνα Τάπραντζη.

Αστακός 12.9.2022 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου Ξηρομέρου ανοίγουν σήμερα Δευτέρα για τις μαθήτριες και τους μαθητές και εύχομαι σε όλη την σχολική κοινότητα καλή αρχή.Ως δημοτική αρχή και Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας, έχουμε κάνει ότι απαιτείται για να είναι οι σχολικές μας μονάδες πανέτοιμες να υποδεχθούν το μέλλον του Δήμου μας.Φέτος έχουμε και το Γυμνάσιο Αστακού, το οποίο έχει δεχθεί το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης, με χρηματοδότηση 566.680 € από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα "Δυτική Ελλάδα 2014-2020" (περιλαμβάνει και το Δημοτικό Σχολείο Αστακού). Από την παρούσα δημοτική αρχή, το έργο εντάχθηκε, δημοπρατήθηκε, εκτελέστηκε και έγκαιρα παραδίνεται στη σχολική κοινότητα για το διδακτικό έτος 2022-2023.Καλή σχολική χρονιά προς όλους και θα είμαστε πάντα δίπλα να βοηθούμε όπου απαιτείται, για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, για την Παιδεία και τη…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................