ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ-Κατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων οικονομικού έτους 2024

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 63 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σύμφωνα με την παρ. 1Α του άρθρου 53 του Ν. 5056/2023 (ΦΕΚ 163/ τεύχος Α’ /06-10-2023), η Εκτελεστική Επιτροπή α) Καταρτίζει και εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου και έχει την ευθύνη της υλοποίησής του. β) Συγκεντρώνει και αξιολογεί τις προτάσεις των υπηρεσιών του δήμου στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την κατάρτιση του προϋπολογισμού και εισηγείται το προσχέδιο του προϋπολογισμού και το ετήσιο πρόγραμμα δράσης προς την οικονομική επιτροπή». Σας καταθέτω το Προσχέδιο του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου μας για το έτος 2024 με μήνα αναφοράς τον Δεκέμβριο 2023(31-12-2023), το οποίο καταρτίστηκε και για το οποίο λήφθηκαν υπόψη τα παρακάτω βασικά στοιχεία: 1. οι προτάσεις των Συμβουλίων Κοινοτήτων 2. τα οικονομικά στοιχεία (ΣΑΤΑ κλπ) που βρίσκονται στην διάθεση μας. 3. η από 14-02-2024 διαβίβαση λίστας συνεχιζόμενων έργων – μελετών του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών Περιβάλλο…
διαβαστε περισσοτερα

Η Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων Αττικής "Η Έξοδος θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την Έξοδο του Μεσολογγίου, την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 και ώρα 10:45πμ.

facebook. Αχελώος. Πολιτιστικός  (πολιτιστικός σύλλογος)
Με μεγάλη χαρά, σε συνεργασία με το Δ.Σ. της Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων Αττικής "Η Έξοδος", θα συμμετάσχουμε στις εκδηλώσεις για την Έξοδο του Μεσολογγίου, την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 και ώρα 10:45πμ.
διαβαστε περισσοτερα

Αρμοδιότητες σε νέους Εντεταλμένους Περιφερειακούς Συμβούλους ανέθεσε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης

Αρμοδιότητες σε νέους Εντεταλμένους Περιφερειακούς Συμβούλους ανέθεσε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος ΦαρμάκηςΓια την περαιτέρω ενίσχυση του έργου της Περιφερειακής Αρχής και την αμεσότερη εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης ανέθεσε καθήκοντα σε εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξής του.  Οι νέοι, άμισθοι, Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με τις αντίστοιχες αρμοδιότητες, είναι:
διαβαστε περισσοτερα
Ζωντανή μετάδοση της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής 12 Απριλίου 2024.

Ζωντανή μετάδοση της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής 12 Απριλίου 2024.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea
Ημερομηνία 10.4.2024 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η Δημοτική Αρχή συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις για αλλαγές στον Δήμο Ξηρομέρου σε όλα τα επίπεδα, πιστή στις προγραμματικές της διακηρύξεις, στα πλαίσια της εμβάθυνσης της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της δημόσιας λογοδοσίας και της πλήρους ενημέρωσης των πολιτών του Δήμου Ξηρομέρου, θα μεταδώσει ζωντανά την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής 12 Απριλίου, στις 07:30 μ.μ., το οποίο θα γίνει δια ζώσης.
διαβαστε περισσοτερα

Τον Αρχιεπίσκοπο κ.Ιερώνυμο επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Μεσολογγίου κ.Σπύρος Διαμαντόπουλος

Φωτορεπορτάζ: Χρήστος ΜπόνηςΤον Αρχιεπίσκοπο κ.Ιερώνυμο επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Μεσολογγίου κ.Σπύρος Διαμαντόπουλος ο οποίος ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο μια σειρά θεμάτων που αφορούν  την Πόλη του Μεσολογγίου.
διαβαστε περισσοτερα

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 .Ετήσιο μνημόσυνο για τον Παναγιώτη(Πάνο) Ηγούμενο

Με τη συμπλήρωση  ενός έτους από το θάνατο του συγχωριανού μας Παναγιώτη(Πάνο) Ηγούμενο  θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέησητο  Σάββατο 20 Απριλίου 2024Το μνημόσυνο θα τελεστεί , στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Μπαμπίνη Ξηρομέρου
διαβαστε περισσοτερα

Παναγιώτης Κουρουμπλής:Εποχή και πάλι των προνομιούχων!

Εποχή και πάλι των προνομιούχων! Για δεκαετίες, πριν τη θεμελίωση του Ε.Σ.Υ., η υγεία του κάθε πολίτη ήταν ατομική
του υπόθεση, συναρτημένη με την οικονομική του κατάσταση. Αν είχες χρήματα ή περιουσία για να πουλήσεις, πάλι καλά, αλλιώς ήσουν στα αζήτητα. Η μόνη επιλογή που είχες ήταν ή να αποταμιεύεις, αν μπορούσες, ή να τα έχεις καλά με την εκκλησία, το κόμμα ή την εξουσία, ώστε να σε βοηθούσαν όταν ερχόταν η κακιά η ώρα.
διαβαστε περισσοτερα

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ-Επιτυχείς οι ενέργειες για Ενίσχυση της Ασφάλειας στον Αερολιμένα Ακτίου: Με 22 Αστυνομικούς ενισχύεται το Α.Σ.Κ. Αερολιμένα Ακτίου

Επιτυχείς οι ενέργειες για Ενίσχυση της Ασφάλειας στον Αερολιμένα Ακτίου: Με 22 Αστυνομικούς ενισχύεται το Α.Σ.Κ. Αερολιμένα Ακτίου 
Ο βουλευτής Θανάσης Παπαθανάσης, σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλο και κατόπιν συνεννόησης με τη Δημοτική Αρχή Ακτίου - Βόνιτσας, κατέληξαν σε μια σημαντική κίνηση για τη βελτίωση της ασφάλειας στον Αερολιμένα Ακτίου.
Μετά και από την τελευταία συνάντησή τους, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος δεσμεύτηκε για την ενίσχυση της ασφάλειας του Αερολιμένα Ακτίου ενόψει και της τουριστικής περιόδου. Η κοινή προσπάθεια οδήγησε στην έκδοση διαταγής (υπ’ αρίθμ. 1647/23/2541544) για την αύξηση του προσωπικού ασφαλείας στον Α.Σ.Κ. Αερολιμένα Ακτίου, με την προσθήκη 22 αστυνομικών. 
Αυτή η κίνηση έχει ως στόχο την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας εν όψει της τουριστικής περιόδου, καθώς προβλέπεται αύξηση της εναέριας κυκλοφορίας και των τουριστικών ροών. 
Ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε: "Η ασφάλεια των πολιτών…
διαβαστε περισσοτερα

-Προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου στην Μυρτιά σήμερα 10 Απριλίου

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης θα διατεθεί και δεύτερο λεωφορείο.
Ώρα προσέλευσης 15: 45 . Αναχώρηση στις 16:00 από την πλατεία του Αγίου Νικολάου Αστακού.
Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Αγίου Νικολάου Αστακού
Με εκτιμηση  ΠΗΓΗ Κ ΓΡΥΛΛΙΑ ΑΣΤΑΚΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ pkg.ikep@gmail.com 2646041215, 6945774595
διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΚΑ:ΕΞΟΔΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΕΣ ΕΞΟΔΙΤΕΣ

Έπεσαν μαχόμενοι τη νύχτα της ΕΞΟΔΟΥ(10 Απριλιου 1826)
Γατσής  Νίκος  τραυματίστηκε και πέθανε λίγο αργότερα στον Πλάτανο Ναυπακτίας. Εκεί ήταν ο Καραϊσκάκης. Ζαρκαδούλας Θεόδωρος του Νικολάου. Κατερινόπουλος  ή Τόμπας  Αθανάσιος. Έπεσε τη νύχτα της Εξόδου στον κάμπο του Μεσολογγίου.
Κυριαζής θεόδωρος του Σπύρου. Πολέμησε στη Β' Πολιορκία του Μεσολογγίου και έπεσε στην Έξοδο.
διαβαστε περισσοτερα

Εθελοντική δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου "ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟ ΦΩΣ"

Ο Πολιτιστικός μας σύλλογος δήλωσε συμμετοχή σε μια πανελλήνια ταυτόχρονη εθελοντική δράση συλλόγων και θεσμών.Πάρτε το σακίδιο σας, καπέλο και νερό και ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να καθαρίσουμε τον Ανεμόμυλο και να φυτέψουμε κάποιο δεντράκι Ραντεβού στο Βελούχι 10:30 με 11 παρά
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................