ΡΕΝΙΑ ZAΡΚΑΔΟΥΛΑ: ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ-ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ topontiki.gr

Η “Οδύσσεια” της στέγασης...Η Ελλάδα γερνάει και ίσως είναι η μεγαλύτερη εθνική απειλή που αντιμετωπίζουμε ως χώρα, καθώς η δημογραφική παρακμή-κρίση αναπόφευκτα θα επιφέρει αρνητικές συνέπειες στην κοινωνική συνοχή, την εθνική ισχύ και την παραγωγική ικανότητα της χώρας.
διαβαστε περισσοτερα

Πρόσκληση για τα οργανωτικά του "Αστακιώτικου Καρναβαλιού 2024".

Πρόσκληση για τα οργανωτικά του "Αστακιώτικου Καρναβαλιού 2024".

Αστακός 31-01-2024ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΤΑΚΟΥ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣΑΣΤΑΚΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2024
Στο πλαίσιο προγραμματισμού και οργάνωσης των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στον Αστακό κατά τη διάρκεια της Αποκριάς, καλούμε τους Συλλόγους, Φορείς, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και Δημότες, να προσέλθουν την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου και ώρα 7.00 μ.μ,  στα γραφεία της πρώην Κοινωφελούς (1ο όροφο πάνω από τον Παιδικό Σταθμό), ώστε να δηλώσουν συμμετοχή για τη σύσταση της Καρναβαλικής Επιτροπής «Αστακιώτικο Καρναβάλι 2024».
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ Τ.ΣΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΣΤΑΚΟΥ
διαβαστε περισσοτερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ: H λίστα με τους τυχερούς λαχνούς που κληρώθηκαν στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Παρακάτω θα δείτε τη λίστα με τους τυχερούς λαχνούς που κληρώθηκαν στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας. Τα δώρα θα είναι διαθέσιμα για τις επόμενες 10 μέρες και αν δεν βρεθούν οι παραλήπτες θα κληρωθούν σε επόμενη εκδήλωσή μας.τηλ. επικοινωνίας 6946 966560
Το Δ.Σ.
Δείτε τη λίστα
διαβαστε περισσοτερα

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, στην εκδήλωση παράδοσης της Αμβρακίας Οδού

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, στην εκδήλωση παράδοσης της Αμβρακίας Οδού
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,Κυρίες και κύριοι υπουργοί και υφυπουργοί,δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων,
Σήμερα είναι μια ακόμα καλή μέρα για τη Δυτική Ελλάδα.Αισθάνομαι ότι μπορώ πια να το πω με βεβαιότητα:Αυτός ο τόπος που για πολλά χρόνια βίωνε την απομόνωση, τη στασιμότητα και την υπανάπτυξη, έχει αρχίσει να κερδίζει αυτά που δικαιούται, να ξαναβρίσκει τη χαμένη του αυτοπεποίθηση και σταδιακά να αναδεικνύει τις δυνατότητές του.
διαβαστε περισσοτερα

Επερώτηση Κ. Καρπέτα για τη νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή από το Αίγιο μέχρι το Ρίο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
31/01/2024



Επερώτηση Κ. Καρπέτα για τη νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή από το Αίγιο μέχρι το Ρίο

Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» Κώστας Καρπέτας φέρνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας το θέμα της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων από το Αίγιο μέχρι το Ρίo. Ο κ. Καρπέτας με επερώτησή του προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, ρωτά τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας γιατί δεν προχωρά η κατασκευή του έργου, πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη εργολαβία, τι θα γίνει με τους κατοίκους των δημοτικών διαμερισμάτων Αραχωβίτικων, Άγιου Βασιλείου, Ακταίου και Ρίου που είναι σε εγκατάλειψη έξι χρόνια λόγω της εργολαβίας του τρένου, αλλά και ποιος είναι ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησης όλου του σχεδιασμού της χάραξης της σιδηροδρομικής γραμμής έως το λιμάνι της Πάτρας.
διαβαστε περισσοτερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ & ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ & ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ
*Οι θέσεις θα κλειδώσουν με την προκαταβολή σας αξίας 100,00 ευρώ αυστηρά έως την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου. Μαζί με την προκαταβολή πρέπει να δώσετε και ένα φωτοαντίγραφο της ταυτότητάς σας, η οποία θα πρέπει να έχει εκδοθεί τα τελευταία 15 χρόνια και να έχει λατινικούς χαρακτήρες.
*Η προκαταβολή σε περίπτωση που δεν έρθει κάποιος δεν επιστρέφεται, μπορεί όμως να γίνει αλλαγή με άλλο άτομο.           *Το μονόκλινο έχει έξτρα χρέωση 48,00 ευρώ (24,00 ευρώ / νύχτα)
διαβαστε περισσοτερα

Τα βιντεοσκοπημένα πρακτικά του Δ.Σ της τακτικής συνεδρίασης, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου.

https://www.dimosxiromerou.gr Στα πλαίσια της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της δημόσιας λογοδοσίας και της πλήρης ενημέρωσης των δημοτών, στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, αναρτώνται από την αρχή της δημοτικής περιόδου Σεπτέμβριος 2019 - 2023 και για πρώτη φορά, τα ηχητικά πρακτικά καθώς και τα βιντεοσκοπημένα πρακτικά, όλων των Δημοτικών Συμβουλίων, όπως ήταν και η προγραμματική δέσμευση της παρούσας δημοτικής αρχής. Αυτό θα συνεχιστεί και την δημοτική περίοδο 2024-2028. Όλα τα Δημοτικά Συμβούλια από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως σήμερα, μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ.
διαβαστε περισσοτερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ 2023-2024

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Σας γνωρίζουμε ότι η Θεατρική Ομάδα Μαθητών Αστακού ξεκίνησε τη φετινή προσπάθειά της για το ανέβασμα του έργου
«Νεφέλες», του Αριστοφάνη, σε μετάφραση Κώστα Βάρναλη.Μια θεατρική παράσταση απαιτεί κάποια έξοδα. Γνωρίζοντας τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, παρακαλούμε όσους έχουν τη δυνατότητα και θέλουν, ας βοηθήσουν οικονομικά τη νέα αυτή προσπάθεια, επιβραβεύοντας έτσι τα παιδιά μας.Ας μην ξεχνάμε ότι η ενασχόληση των παιδιών με την Τέχνη έχει ευεργετική επίδραση σ’ αυτά και είναι πολύ σημαντική για όλους μας. 
Η Τέχνη δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη.


Το Δ.Σ.
διαβαστε περισσοτερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ μελών σε συνάντηση Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Αστακού, καλεί τα μέλη του σε συνάντηση στην ταβέρνα «ΚΑΛΟΦΑΓΑΣ» (Τάκης Σκαπέτης), την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 8:00 μ.μ.
     Παρακαλούμε για την συμμετοχή όλων σας!Το Δ.Σ.



διαβαστε περισσοτερα

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Η δημοτική αρχή είναι περήφανη, που είναι αυτή που καθιέρωσε για πρώτη φορά την ζωντανή μετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων διαδικτυακά.

Η δημοτική αρχή είναι περήφανη, που είναι αυτή που καθιέρωσε για πρώτη φορά την ζωντανή μετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων διαδικτυακά.
Ημερομηνία 31-1-2024ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η δημοτική αρχή, με σεβασμό στον πολίτη, είναι αυτή που αποφάσισε και καθιέρωσε για πρώτη φορά την ζωντανή μετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων διαδικτυακά, μέσα από το κανάλι του Δήμου Ξηρομέρου στο YouTube.Έχουν μεταδοθεί ζωντανά από το YouTube του Δήμου, μαζί με το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, 54 συνεδριάσεις του.
Μπορείτε να ακούσετε και να δείτε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια στην διεύθυνση:https://www.dimosxiromerou.gr/109-syndesmoi/2392-ixitika-praktika-tou-dimotikoy-symvouliou
διαβαστε περισσοτερα

Στην εκπομπή ''Φάσμα'' στην ΕΡΤ NEWS αφιέρωμα-έρευνα στο πρόβλημα των ιχθυοκαλλιεργειών.

ΠΗΓΗ: Σελίδα facebook Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη ΤριανταφυλλάκηΣτην εκπομπή «ΦΑΣΜΑ» της ΕΡΤ είχαμε την ευκαιρία στα πλαίσια του ρεπορτάζ να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στον προτεινόμενο σχεδιασμό για τις Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών Εχινάδων Νήσων και Δυτικών Ακτών Αιτωλοακαρνανίας.
διαβαστε περισσοτερα

Σάββατο 3Φεβρουαρίου 2024 η κοπή πίτα του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Βάρνακα- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Περιβαλλοντικός Σύλλογος  Βάρνακα
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................