Επίσκεψη του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων ''ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ'' Στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Σήμερα Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 Ο Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων''ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ'' πραγματοποίησε επίσκεψη-ξενάγηση στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής. Μια μοναδική εμπειρία καθώς οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δούνε από κοντά αυθεντικά εκθέματα από την περίοδο της τουρκοκρατίας και φραγκοκρατίας, την Επανάσταση του 1821, τους απελευθερωτικούς αγώνες, τη δημιουργία του ανεξάρτητου κράτους, τη πολιτική, κοινωνική και πνευματική εξέλιξη του Ελληνισμού μέχρι σήμερα.Ανάμεσα σε αυτά και η αραβίδα του συμπατριώτη μας Κώστα Μπιτσιώρη.
διαβαστε περισσοτερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΌΣ ΕΡΓΟΥ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου

Αγαπητοί γονείς-κηδεμόνες μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας,έχουμε υποχρέωση να σας ενημερώσουμε για τη δραστηριότητα του Συλλόγου μας και να αναφέρουμε έναν σύντομο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ έργου(κατασκευών-εκδηλώσεων και προσφορών στο σχολείο) για το σχολικό έτος 2018-2019. 
διαβαστε περισσοτερα

Τετάρτη 12/06/2019 αγώνας παλαιμάχων ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου - παλαίμαχοι Παραμυθιάς

Τετάρτη 12/06/2019 αγώνας παλαιμάχων Α.Ε.Κ. Αγίου Κωνσταντίνου - παλαίμαχοι Παραμυθιάς ώρα 19:00 γήπεδο Α.Ε.Κ. Αγίου Κωνσταντίνου.  Συγκέντρωση 16:30 στο καφέ του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Κώστα Παναγιωτόπουλου .... Παπαϊωάνου και Δαγκλή για ένα καφέ με τους παλαιμάχους της Παραμυθιάς.
διαβαστε περισσοτερα

Γιορτή Λαού 2019 - Γέφυρα Αχελώου Αγρινίου(VIDEO)

Σας περιμένουμε και φέτος στην εκδήλωση που γίνεται μόνο για σας στη γέφυρα Αχελώου Αγρινίου στις 14 & 15 Ιουνίου 2019! Θα διατεθούν δωρεάν ψητή προβατίνα, χοιρινό κοντοσούβλι, λουκάνικο, γαλοτύρι,φέτα, ντομάτα σαλάτα,ψωμί και γλυκά! Επίσης θα πραγματοποιηθεί κλήρωση 1000 δώρων χωρίς την αγορά λαχνών! Θα σας διασκεδάσουν οι μεγαλύτεροι μουσικοί του δημοτικού τραγουδιού και όχι μόνο.
Γιάννης Σιέττος, Χαρά Βέρρα, Νίκος Βλαχοδήμος, Δημήτρης Αποστόλου, Διαλεχτή, Φαίδρα Διαμαντή, Κώστας Αντωνίου, Πάνος Πλαστήρας, Βασίλης Φωτίου, Πάνος Μπέκος, Βασίλης Φωτίου, Γιώργος Καρατζίνης, Δημήτρης Λαμπάκης.



διαβαστε περισσοτερα

Η ΓΥΝΑΙΚΑ στα Δημοτικά μας Τραγούδια…

Η ΓΥΝΑΙΚΑ στα Δημοτικά μας Τραγούδια…
Γράφει η δρ Μαρία  Ν.  Αγγέλη
Φέτος, το σχολικό έτος 2018-2019, για τρίτη χρονιά υλοποιείται σταΓυμνάσια της Eλλάδας Θεματική Εβδομάδα με τίτλο: "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ" Ο θεσμός της Θεματικής Εβδομάδας αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μελών της σχολικής κοινότητας σε ζητήματα που άπτονται της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη και κατά το τρέχον έτος εστιάζει σε πέντε βασικούς άξονες: α)-Διατροφή και ποιότητα ζωής,   β)-Πρόληψη του εθισμού και των εξαρτήσεων γ)-Έμφυλες ταυτότητες δ)-Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια και ε)-Δημοκρατική Συνύπαρξη και Ανθρώπινα Δικαιώματα Επιλέξαμε με μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αγρινίου ένα θέμα από τον τρίτο άξονα με τίτλο: «Η Γυναίκα στα δημοτικά μας τραγούδια».......
διαβαστε περισσοτερα

ΑΥΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ :Του Άρη Μπιτσώρη

Ο Άρης Μπιτσώρης  βλέποντας τη σύνθεση του νέου Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου που προέκυψε από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και το οποίο θα εκπροσωπείτε μόνο από μια γυναίκα έγραψε το παρακάτω  σατυρικό ποίημα.
ΑΥΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Λένε στις κότες κόκορας ένας μες στο κοτέτσι μα έλα που τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι.
Αν δείτε το Συμβούλιο του εν Ξηρομέρω Δήμου τότε θα συμφωνήσετε αγαπητοί, μαζί μου.
Ξηρομερίτες πετεινοί σχεδόν μια τριαντάδα στέκονται όλοι προσοχή μπροστά σε μια πουλάδα.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................