Τερμάτισε στην Σπάρτη ο Κατουνιώτης Παναγιώτης Μαλτέζος που έλαβε μέρος στον αγώνα υπεραποστάσεων το Σπάρταθλον 246χλμ

Σπάρταθλον 2019 
Ο Παναγιώτης ο μοναδικός από το νομό Αιτωλοακαρνανίας ξεκίνησε από την Αθήνα την Παρασκευή 27/9 το πρωί από το Ηρώδειο μαζί με άλλους 450 αθλητές και τερμάτισε στην Σπάρτη το Σάββατο 28/9 το απόγευμα στις 5:00 μ.μ. ανάμεσα στους 197 που τελικά τερμάτισαν. 
Ο Ακαρνάν και Ξηρομερίτης Παναγιώτης Μαλτέζος κατάφερε να τερματίσει από Αθήνα και να αγγίξει το άγαλμα του Λεωνίδα στην Σπάρτη σε χρόνο 34 ώρες 48 λεπτά και 9 δεύτερα. 

Το Σπάρταθλον αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο, που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες. Ο απαιτητικός αυτός αγώνας ξεκίνησε πριν 30 χρόνια και ξεκινά κάθε χρόνο , στις 7 π.μ., συνήθως την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου, στους πρόποδες της Ακρόπολης (Ηρώδειο ). Τερματίζεται στη Σπάρτη στις 19:00 του Σαββάτου, που είναι το ανώτατο χρονικό όριο τερματισμού, ώστε ο αγώνας να μη διαρκεί πάνω από 36 ώρ…
διαβαστε περισσοτερα

Συνέντευξη Γ. Τριανταφυλλάκη στην εφημερίδα ΑΙΧΜΗ. «Ο δήµος µας βρίσκεται σε χρεοκοπία...»

Ενδιαφέροντα στοιχεία για την κατάσταση του Δήµου παραθέτει ο νέος Δήµαρχος Χρέη παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή, όπως υπογραμμίζει ο δήμαρχος Ξηρομέρου, Γιάννης Τριανταφυλλάκης μιλώντας στην ΑΙΧΜΗ, παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία. Είχε παρθεί δάνειο για να πληρωθούν υποχρεώσεις, που δεν εμφανίζονταν στους προϋπολογισμούς, αλλά ακόμα υπάρχουν, έτσι με τα σημερινά δεδομένα ο δήμος είναι σε χρεοκοπία και οδεύει προς επιτήρηση. Το στοίχημα για τη νέα δημοτική αρχή είναι να αντιστρέψει το κλίμα και να βάλει το δήμο σε τροχιά ανάπτυξης.
Ποια είναι η κατάσταση που παραλάβατε στον δήμο Ξηρομέρου; (ΔΕΙΤΕΕΔΩ)
διαβαστε περισσοτερα

Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Φυτειών Ακαρνανικό Φως:Σάββατο 5/10/2019 η έναρξη μαθημάτων των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου

Γίνε κι εσύ μέλος της χορευτικής μας παρέας!
Ξεκινάμε Σάββατο 5/10/2019

Ώρες μαθημάτων:

διαβαστε περισσοτερα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΤΑΝΙΑΤΩΝ ΣΤΗΝ SIEMENS GAMESA.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΑΝΙΑΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ
διαβαστε περισσοτερα

Με μεγάλη συμμετοχή η εθελοντική αιμοδοσία του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Βάρνακα

Πιστός στο καθιερωμένο ραντεβού του για εθελοντική αιμοδοσία δύο φορές το χρόνο ο Σύλλογος Βάρνακα, διοργάνωσε και σήμερα εθελοντική αιμοδοσία για όσους θέλουν να προσφέρουν το αίμα τους στο συνάνθρωπο που έχει την ανάγκη του, προβαίνοντας σε μια ακόμη αξιέπαινη πρωτοβουλία.
διαβαστε περισσοτερα

Κυκλοφόρησε το νέο φύλλο(71) της εφημερίδας «εν Μπαμπίνη»

Κυκλοφόρησε το νέο φύλλο(71) της εφημερίδας «εν Μπαμπίνη» που εκδίδεται με τη φροντίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης«ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΑΜΠΛΕΚΗΣ».




Διαβάστε 

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................