Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Ιουλίου, στην αίθουσα του Δημαρχείου Ξηρομέρου η εκδήλωση της μεικτής χορωδίας του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Αστακού.

Παρουσιάστηκαν λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια τα οποία πλαισιώθηκαν με χορούς από μαθητές του γυμναστηρίου Energym.
Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν προκειμένου να βγει αυτό το αποτέλεσμα καθώς και όλους όσους παρευρέθηκαν και απόλαυσαν την παράσταση. Το Δ.Σ.
διαβαστε περισσοτερα

Ευρωπαϊκά προγράμματα 1,9 εκ. ευρώ περιήλθαν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από την Αναπτυξιακή – 3,5 εκ. ευρώ ο συνολικός προϋπολογισμός των 18 προγραμμάτων της Περιφέρειας

Πόροι 3,5 εκ. ευρώ από Ευρωπαϊκά Προγράμματα υλοποιούνται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά την έγκριση των σχετικών προτάσεων που εγκρίθηκαν από τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. Οι 8 προτάσεις, προϋπολογισμού 1,9 εκ. ευρώ, είχαν υποβληθεί από την Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας πριν τη λύση της, τα οποία στη συνέχεια περιήλθαν στην Περιφέρεια ως διάδοχο φορέα, οι 7 είχαν υποβληθεί από την Περιφέρεια, προϋπολογισμού 1,1 εκ. ευρώ, ενώ 3 έχουν ήδη ξεκινήσει, η υλοποίηση των οποίων έχει ανατεθεί στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας.
διαβαστε περισσοτερα

Σαγματοποιός (ΣΑΜΑΡΑΣ ή ΜΠΑΛΤΙΜΙΤΖΉΣ)

Επαγγελματίες συνέχεια….
Γράφει: OΚομπλίτσης Αποστόλης Ο ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ Συνεχίζοντας την έρευνα και την καταγραφή για τα λιγοστά παραδοσιακά επαγγέλματα στο χωριό μας, σήμερα θα προτιμήσω να ασχοληθώ με το επάγγελμα του σαμαρά.  Ένα πραγματικά παραδοσιακό επάγγελμα της υπαίθρου για εξαρτήματα ζώων που εδώ και πολλά χρόνια έχει εξαφανιστεί.
διαβαστε περισσοτερα

Λόγω βλάβης στον υποσταθμό της ΔΕΗ, χωρίς τηλέφωνα και επικοινωνία το Διοικητήριο της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018 Δελτίο Τύπου
Εξαιτίας βραχυκυκλώματος που εκδηλώθηκε στον υποσταθμό της ΔΕΗ στο Διοικητήριο της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, στο Μεσολόγγι, δεν υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας με τις υπηρεσίες της Π.Ε, καθώς δεν λειτουργεί το τηλεφωνικό κέντρο.
διαβαστε περισσοτερα

Εντυπωσίασαν τα χορευτικά συγκροτήματα στο 1ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο Θέρμο

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Ιουλίου στο Θέρμοτο 1ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών από τον Εκπολιτιστικό Όμιλο Θέρμου & υπό την αιγίδα του Δήμου Θέρμου. Μια εκδήλωση που σημείωσε τεράστια επιτυχία στη οποίαέγινε παρουσίαση παραδοσιακών χορών από διάφορες περιοχές της Ελλάδος.
Δείτε φωτο
διαβαστε περισσοτερα

Τουρνουά Μπάσκετ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ - Αύγουστος 2018

Φορέστε τη φανέλα και το σορτσάκι σας και ελάτε να λάβετε μέρος σε ένα τουρνουά με το αγαπημένο άθλημα των Ελλήνων. Το τουρνουά θα διεξαχθεί Δευτέρα και Τρίτη ( 6-7 Αυγούστου 2018) στο προαύλιο του Δημοτικού σχολείου της Παπαδάτου Ξηρομέρου. Όσοι επιθυμείτε να λάβετε μέρος ως διαγωνιζόμενοι, δώστε γραπτώς το όνομα της ομάδας σας και τα ονόματα των παικτών (βασικών και αναπληρωματικών) στους υπεύθυνους της διοργάνωσης. Εναλλακτικά, δηλώστε συμμετοχή μέσω της φόρμας: https://tinyurl.com/yaby2j62

διαβαστε περισσοτερα

Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης

διαβαστε περισσοτερα
check page rank