Εξουσιοδότηση υπογραφής προς τους Προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου Ξηρομέρου.

Εξουσιοδότηση υπογραφής προς τους Προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου Ξηρομέρου.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea
Ημερομηνία 31/7/2024 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Με απόφαση του Δημάρχου Ξηρομέρου Ιωάννη Τριανταφυλλάκη, εξουσιοδοτούνται οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων του Δήμου Ξηρομέρου, όπως υπογράφουν: Α. Βεβαιώσεις για το επάγγελμα. Β. Πιστοποιητικά για αγροτικές καλλιέργειες. Γ. Βεβαίωση γνησίου υπογραφής. Δ. Βεβαιώσεις σε στρατιώτες για αγροτικές εργασίες. ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Επισυνάπτεται το επίσημο έγγραφο της απόφασης: ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Ψ3ΖΜΩΚΖ-ΡΓΞ.pdf202 kB
διαβαστε περισσοτερα

Μέτρα Προστασίας από τα κουνούπια για αποφυγή μόλυνσης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, με αφορμή κρούσματα λοίμωξης

Μετά από ενημέρωση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) για κρούσματα λοίμωξης ιού του Δυτικού Νείλου στους Δήμους Δυτικής Αχαΐας και Αιγιάλειας, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ως αρμόδια υπηρεσία, προχώρησε στην λήψη όλων των ενδεικνυόμενων μέτρων του Σχεδίου Δράσης έναντι του ιού του Δυτικού Νείλου.
διαβαστε περισσοτερα

Μπαίνει σε εφαρμογή το Έργο «Γεωργία με Ευφυΐα» - Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Γεωργικού Τομέα

Ξεκίνησε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η υλοποίηση του Έργου «Γεωργία με Ευφυΐα» - Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Γεωργικού Τομέα που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με ανάδοχους την εταιρεία NEUROPUBLIC, τον Όμιλο ΟΤΕ και τη διαφημιστική ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΤο Έργο αφορά στο σύνολο των καλλιεργήσιμων εκτάσεων της χώρας και απευθύνεται σε όλους τους παραγωγούς. 
Κατά την υλοποίησή του θα πραγματοποιηθεί σχεδιασμός, προμήθεια, εγκατάσταση και διαμόρφωση υλικοτεχνικής υποδομής, στην οποία θα βασίζεται:
διαβαστε περισσοτερα

Από τον κούρο, στην ύφανση | Η παράδοση ζωντανεύει

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ Με μεγάλη επιτυχία το δρώμενο "Από τον κούρο, στην ύφανση" στο Καρπενήσι Την Κυριακή 28 Ιουλίου 2024, ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Παναγίας" Καρπενησίου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το δρώμενο "Από τον κούρο, στην ύφανση", αναβιώνοντας ένα σημαντικό τοπικό έθιμο. Η εκδήλωση προσέλκυσε πλήθος κόσμου, που είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά την επίδειξη κουρέματος προβάτου, καθώς και το πλύσιμο και την επεξεργασία του μαλλιού, διαδικασίες που αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των κατοίκων της περιοχής στο παρελθόν.
διαβαστε περισσοτερα

ΑΡΗΣ ΜΠΙΤΣΩΡΗΣ-ΒΑΘΥ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΥΓΗ ---- έμμετρη κριτική για το μυθιστόρημα της Ελένης Πριοβόλου

https://arisbitsoris.blogspot.com/


Ένα βιβλίο δυο φορές σπάνια θα διαβάσωόμως ετούτο που κρατώ θέλω να το χορτάσω.Την τέταρτη ανάγνωση ήδη έχω τελειώσει∙τώρα την πέμπτη άρχισα, πήρα την πρώτη δόση.Ο τίτλος λέει ¨πριν την αυγή βαθύ είναι το σκοτάδι¨.Η Πριοβόλου, η συγγραφεύς, στης λήθης το πηγάδιμπήκε βαθιά κι ανέσυρε στου φιλιατρού το πρέκιτον φωτισμένο Δάσκαλο Χριστόδουλο Παμπλέκη
διαβαστε περισσοτερα

Το 2ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του Δήμου Ξηρομέρου είναι γεγονός την Πέμπτη 1η Αυγούστου 2024 στην Κανδήλα στις 21:00.

Φωτογραφία αρχείου.
Ημερομηνία 31/7/2024ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Την Πέμπτη 1η Αυγούστου, στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας (Ζωοδόχου Πηγής), στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί το 2ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του Δήμου Ξηρομέρου.Οι σύλλογοι, ο Ακαρνανικός Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μύτικα, "Η Νίκη" Αιτωλοακαρνανίας, ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Θωμά Πρεβέζης και το χορευτικό του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κανδήλας, ενώνονται με μοναδικό σκοπό, να μας μυήσουν στα βήματα, γνωστά και άγνωστα, της ελληνικής μας παράδοσης, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο ΞηρομέρουΔεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι πολιτιστικοί σύλλογοι που ασχολούνται με τη διδασκαλία των ελληνικών χορών, στη περιοχή μας σημειώνει ραγδαία εξάπλωση. Ο χορός εκτός από μια δραστηριότητα όπου ο άνθρωπος δίνεται σώμα και πνεύμα, συνδέεται με όλες τις εκφάνσεις της ιστορίας μας, αλλά και της καθημερινής ζωής μας. ο κάθε χορός μας "αφηγείται" τη δική του ιστ…
διαβαστε περισσοτερα

Συλλυπητήρια επιστολή Δημάρχου Ξηρομέρου.

Ημερομηνία 31/7/2024ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Στον άνθρωπο, στον φίλο, στο συνεργάτη Νεκτάριο Φαρμάκη, τα θερμά μου συλλυπητήρια για την απώλεια της προσφιλούς του μητέρας.Επίσης τα συλλυπητήρια μου σε όλη την οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους της.Η ανάμνηση της να σας συντροφεύει για πάντα.Να ζήσετε να την θυμάστε…
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΕΩΝ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
διαβαστε περισσοτερα

ΦΥΤΕΙΕΣ: 16 Αυγούστου βραδιά παραδοσιακού δημοτικού τραγουδιού

Για άλλη μια χρονιά ο πολιτιστικός μας σύλλογος θα προσφέρει μια βραδιά παραδοσιακού δημοτικού τραγουδιού σας περιμένουμε να περάσουμε όλοι μαζί μια όμορφη βραδιά και να διασκεδάσουμε με τούς εκλεκτούς καλλιτέχνες μας.!!!
διαβαστε περισσοτερα

Συνεχίζεται το πρόγραμμα βιολογικής καταπολέμησης του μαύρου ακανθώδη αλευρώδη στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος σε συνεργασία με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο προχώρησε την Τρίτη 30 Ιουλίου 2024 στην δεύτερη τοποθέτηση-απελευθέρωση του ωφελίμου εντόμου Encarsia smithi, σε συνέχεια του  προγράμματος κλασσικής βιολογικής καταπολέμησης του μαύρου ακανθώδη αλευρώδη (Aleurocanthus spiniferus) που πραγματοποιεί στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, όπως δήλωσε οΕντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Π.Α.Α. Γεώργιος Κοντογιάννης.
διαβαστε περισσοτερα

8ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ 2024 ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ

8ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ 2024ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ (δωρεάν) Αιτήσεις συμμετοχής:  t.ly/axHrl  ή επιτόπου την ημέρα του αγώνα έως και μία ώρα πριν την έναρξη..Σας περιμένουμε
διαβαστε περισσοτερα

Δήμος Ξηρομέρου - Πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών: Ενημέρωση και Πρόληψη για τους κτηνοτρόφους και εμπόρους του Δήμου Ξηρομέρου.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea Ημερομηνία 31/7/2024ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Θέμα: Πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών: Ενημέρωση και Πρόληψη για τους κτηνοτρόφους και εμπόρους του Δήμου Ξηρομέρου. Λόγω εμφάνισης του ιού της Πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ο Δήμος Ξηρομέρου ενημερώνει τους κτηνοτρόφους και εμπόρους που δραστηροποιύνται στα όρια του Δήμου για τα ακόλουθα: Η πανώλη των μικρών μηρυκαστικών είναι μεταδοτική ιογενής ασθένεια που προσβάλει αίγες και πρόβατα.Δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο.Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τη δημόσια υγεία.Προσβάλει μεγάλο αριθμό ζώων στο κοπάδι και προκαλεί θανάτους.Μεταδίδεται ταχύτατα. Τα συμπτώματα που παρατηρούνται στα ζώα είναι:
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................