ΑΣΤΑΚΟΣ: Ημέρα διαβήτη στο φαρμακείο της Μαγδαληνής Αθανασιάδου (ΦΩΤΟ)

Στο φαρμακείο μας (Μαγδαληνής Αθανασιάδου) στον Αστακό στις 29 Ιουνίου πραγματοποιήσαμε την προγραμματισμένη εκδήλωση “η δική μας μέρα διαβήτη” σε συνεργασία με τη MENARINI diagnostics. 
   Από εξειδικευμένο προσωπικό έγινε μέτρηση γλυκόζης, β-κετόνης, γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης HbA1c- έλεγχος συνδρόμου διαβητικού ποδιού -εκπαίδευση στην αυτομέτρηση και δωρεάν προσφορά μετρητών σακχάρου.........
διαβαστε περισσοτερα

ΕΚΤΑΚΤΗ - ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Καλεί σε Έκτακτη- Κατεπείγουσα Συνεδρίασητην εβδόμη (7η) του Μηνός Ιουλίου του έτους 2017 ημέρα Παρασκευή και ώρα 19.00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού), σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, για λήψη Απόφασης στα κάτωθι θέματα :
διαβαστε περισσοτερα

Δημοπρασία για το νέο Λύκειο Θέρμου στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας

Πραγματοποιήθηκε χθες, 4/7/2017, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας η δημοπρασία για την κατασκευή του νέου Λυκείου Θέρμου προϋπολογισμού 3.450.000 ευρώ, έργο το οποίο έχει ενταχθεί στο νέο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος με απόφαση του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα. Αντικείμενο του έργου είναι η ανέγερση Διδακτηρίου για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του Λυκείου Θέρμου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, δυναμικότητας 120 μαθητών.
διαβαστε περισσοτερα

Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Βάρνακα :Εθελοντική Αιμοδοσία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η πρώτη εθελοντική Αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου μας θα γίνει την Κυριακή 23 Ιουλίου ώρα 9:30π.μ.μέχρι 14:00μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Βάρνακα.
Σε όλους μας είναι γνωστό ότι:
- Το αίμα δεν παράγεται ούτε αντικαθιστάται, μόνο προσφέρεται και τη στιγμή που χρειάζεται είναι δύσκολο να βρεθεί.
- Οι ανάγκες της κοινωνίας μας σε Αίμα είναι μεγάλες.
- Η Αιμοδοσία είναι ακίνδυνη και διαρκεί 5-10 λεπτά και το ΑΙΜΑ που δίνουμε ο οργανισμός μας το αντικαθιστά μέσα σε λίγα λεπτά.
- Ο Αιμοδότης πρέπει να είναι υγιής και ηλικίας 18-62 ετών, να είναι ξεκούραστος και πριν την αιμοληψία να έχει προηγηθεί ελαφρύ πρωϊνό. Μπορεί δε να δώσει Αίμα μέχρι και τρεις φορές το χρόνο.
-Η προσφορά Αίματος είναι μια ύψιστη πράξη αγάπης,προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης.
Το πρόβλημα αφορά όλους μας και για να έχουμε τη δυνατότητα να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας, πρέπει χωρίς δισταγμό να λάβουμε μέρος, σ’ αυτή την κίνηση αγάπης και προσφορά ΖΩΗΣ, όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Όσοι επιθυμούν να δώσ…
διαβαστε περισσοτερα

Ανακήρυξη του πηλού Αγίας Τριάδας Μεσολογγίου ως Ιαματικού Φυσικού Πόρου

Υπογράφηκε χθες από την Υπουργό Τουρισμού Ε. Κουντουρά, η ανακήρυξη του πηλού Αγίας Τριάδας Μεσολογγίου, ως φυσικού ιαματικού πόρου, μετά από σειρά επαφών και αξιολόγησης από τις αρμόδιες επιτροπές.
Ειδικότερα, μετά από αλληλογραφία και παράσταση του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Αν. Σκαρμούτσου στη Γενική Γραμματεία Τουριστικής και Πολιτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, κατατέθηκε πλήρης φάκελος με επιπλέον στοιχεία τα οποία ήταν απαραίτητα για τον χαρακτηρισμό.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................