ΠΑΝΟΣ ΧΟΛΗΣ-Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.Πέντε λεπτά από τον χρόνο μας για να δώσουμε μια φιάλη αίμα για κάποιον που το έχει ανάγκη, ίσως του σώσει τη ζωή. Αφιερώνοντας μόνο πέντε (5) ώρες από την καθημερινότητα της Δευτέρας 11/12/2023 για να παρευρεθούμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην αποκεντρωμένη Διοίκηση στην Πάτρα ,ίσως να είναι αρκετές για να μας εξασφαλίσουν για πάντα την ανάσα μας. Τη ζωή των σημερινών και επόμενων γενιών. Αξίζει και μπορούμε. -Δευτέρα με λεωφορεία στην Πάτρα ,στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ,διεκδικούμε τη ζωή μας.
facebook
διαβαστε περισσοτερα

Επιστολές του Δημάρχου Ξηρομέρου προς βουλευτές Αιτ/νίας, βουλευτή Λευκάδας και περιφερειακούς Συμβούλους Δυτικής Ελλάδας, για την Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.

Πηγή: Σελίδα Facebook Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη.
Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Ξηρομέρου συνεχίζει τον αγώνα του για να αφαιρεθεί το παράκτιο μέτωπο Αστακός – Μύτικας και η Νήσος Κάλαμος, από τον λαθεμένο σχεδιασμό της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, δηλαδή να μείνει στον Δήμο Ξηρομέρου αυτό το μοναδικής ομορφιάς και φυσικού κάλους κομμάτι, για χρήση από τους κατοίκους και τους επισκέπτες.
διαβαστε περισσοτερα

".. ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ, ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..."

".. ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ, ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..."
Ένα ακόμα βήμα, να βάλουμε φρένο στην αδικία που γίνεται στον τόπο μας ! Δυναμικό παρόν στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα, τη ΔΕΥΤΕΡΑ 11 /12 / 2023 ώρα 10.30' π.μ. στη συγκέντρωση καί διαμαρτυρία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας- Πελοπ.- Ιονίων Ν. στην Πάτρα. Λεωφορεία: από Αστακό 8.30' π μ. από Μύτικα 8.00' π.μ. Κλείσιμο θέσεων στο τηλ. 6944397522
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ - Ακύρωση της ΠΟΑΥ σε Ξηρόμερο-Κάλαμο-Καστό - Σεβασμό στα αναπτυξιακά σχέδια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. - Νομιμότητα κι όχι ασυδοσία των ιχθυοκλωβών. - Προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών καθώς και των δικαιωμάτων των εργαζομένων !
ΠΗΓΗ:facebook. Τριαντάφυλλος Ζαβιτσάνος
διαβαστε περισσοτερα

Βρέθηκε αρχαίος τάφος στην Ιθάκη, σχετικός με τον Λαέρτη

Βρέθηκε αρχαίος τάφος στην Ιθάκη, σχετικός με τον ΛαέρτηΙδού ο αρχαίος τάφος στην περιοχή Μέλισσα στο Πεταλιάτικο Βουνό της Ιθάκης, που στο κεφάλι του, εξωτερικώς, έχει την ανάγλυφη παράσταση, με σκηνή από κυνήγι κάπρου, την οποία για να την δείτε θα πρέπει να πάτε ΕΚΕΙ.
Ως γνωστόν, στο Κυνήγι του Καλυδωνίου Κάπρου, έλαβε μέρος ο βασιλιάς Κεφαλήνων Λαέρτης (του Αρκεισίου και της Χαλκομέδουσας), πατέρας του (Λαερτιάδη) Οδυσσέα, του γνωστού πολυμήχανου βασιλιά της Ιθάκης και παππού του Ομήρου. Παρακάτω βλέπετε τμήμα του ανάγλυφου κάπρου.Τάφος και ανάγλυφο ήταν γνωστά πολύ καιρό τώρα, αλλά κανείς δεν νοιαζόταν για την προβολή τους... Οι εντόπιοι το λένε... "Κασονάκι" (πέτρινο κασόνι). Μόλις λίγα μέτρα από τον αγροτικό δρόμο... Κι όμως είναι άλλο ένα - ανάμεσα στα πολλά - "οδυσσειακό τοπόσημο" στο νησί.Προς ανάδειξιν του σημείου και του τάφου ο Σύλλογος Φιλομήρων Ιθάκης τοποθέτησε σχετική πινακίδαenmpampiniΠηγή: Σύλλογος Φιλομήρων Ιθάκης, arxeion-politismou


διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................