Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για το ευρωπαϊκό έργο LIFE Geocarbon στην Κανδήλα Ξηρομέρου - Αλυζία που διοργανώθηκε από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα - ELGO Dimitra (Ινστιτούτο Εδαφοϋδατικών Πόρων-ΕΛΓΟ / Soil & Water Resources Institute-HAO) και το Δήμο Ξηρομέρου, τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022.

ΠΗΓΗ: facebook Δημήτρης Τριαντακωνσταντής
Στην εκδήλωση μίλησαν εκτός από τον Συντονιστή του έργου, Δρ. Δημήτρη Τριαντακωνσταντή, ο καθηγητής Κωνσταντίνος Μπίθας από το ΙΑΠΑΔ του Panteion University, ο καθηγητής Barouchas Pantelis από το Πανεπιστήμιο Πατρών University of Patras και το Εδαφολογικό Εργαστήριο Δυτικής Ελλάδας - Western Greece Soil Laboratory καθώς και οι υποψήφιοι διδάκτορες, Σπυρίδων Δέτσικας και Filiw Petridou.
Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στα οφέλη της γεωργίας δέσμευσης άνθρακα τόσο για τον παραγωγό όσο και για το μετριασμό της κλιματικής αλλαγής. Το κοινό ανταποκρίθηκε με μεγάλο ενδιαφέρον συμμετέχοντας με παρατηρήσεις που διευκόλυναν να πραγματοποιηθεί μια εποικοδομητική συζήτηση.
Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κος Giannis Triantafillakis, ο οποίος καλωσόρισε τους συντελεστές του έργου
διαβαστε περισσοτερα

Στη Βόνιτσα το Ψηφιακό Μουσείο της ΠΔΕ

Η πόλη της Βόνιτσας είναι ο νέος σταθμός για το Ψηφιακό Μουσείο Ανάδειξης του Πολιτιστικού Αποθέματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που συνεχίζει το ταξίδι του, μεταφέροντας αρχειακό υλικό, κειμήλια και πηγές μέσα από τις οποίες αναδεικνύεται ο ρόλος της Δυτικής Ελλάδας στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.
διαβαστε περισσοτερα

Φεύγας: Επίκαιρο όσο ποτέ το μήνυμα για αυτοδύναμη Ελλάδα, με αυτοδύναμη, ισχυρή και σταθερή Κυβέρνηση

21 Ιουνίου 2022ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Φεύγας: Επίκαιρο όσο ποτέ το μήνυμα για αυτοδύναμη Ελλάδα, με αυτοδύναμη, ισχυρή και σταθερή Κυβέρνηση
Σε περιόδους μεγάλης κρίσης, ο λαϊκισμός χαϊδεύει τα αυτιά των άκρων και η Ευρώπη πρέπει να λάβει γρήγορα αποφάσεις προς όφελος των πολιτών της, προκειμένου να σταματήσει την εξάπλωση του, υποστήριξε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας.
Όπως υποστήριξε ο κ. Φεύγας, τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών, στέλνουν δύο μηνύματα. Το πρώτο, επαναλαμβάνοντας το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για αυτοδύναμες κυβερνήσεις οι οποίες, στην παρούσα συγκυρία με έναν πόλεμο εν εξελίξει σε ευρωπαϊκό έδαφος είναι αναγκαίο να υπάρχουν ώστε να λαμβάνουν πιο γρήγορα αποφάσεις. Το δεύτερο, είναι και σε αυτό επιμένει πάλι ο Μητσοτάκης, ότι είναι ανάγκη να ληφθούν άμεσα αποφάσεις, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, όσον αφορά τη λύση των ενεργειακών θεμάτων, προς όφελος …
διαβαστε περισσοτερα

Εγκαίνια νέου κτηρίου Κ.Υ. Μύτικα.

Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια του νέου κτηρίου του Κέντρου Υγείας Μύτικα, τα οποία θα πραγματοποιηθούντο Σάββατο 25 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι.
Ο Δ/ντης του Κ.Υ. Μύτικα
Ιωάννης Χρόνης
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................