ΑΘΗΝΑ: Οι μουσικοί του δρόμου στην Ερμού(video Δραγαμεστο Νεα)

ΑΘΗΝΑ: Οι μουσικοί του δρόμου στην Ερμού μετά την άρση των μέτρων κατά του Covid 19
Δείτε το βίντεο 
διαβαστε περισσοτερα

Ο Τούρκικος πλάτανος στο Τριχώνιο(video Ανδρέας Κουτσοθανάσης)

Ο Τούρκικος πλάτανος βρίσκεται στο χωριό Τριχώνιο Μακρυνείας και κεντρίζει το ενδιαφέρον, αφού γίνεται αντιληπτός από μακρινή απόσταση λόγω του μεγάλου ύψους που διαθέτει. Ο αιωνόβιος Τούρκικος πλάτανος του χωριού πήρε την ονομασία του από ένα γεγονός. Σύμφωνα με τις εκδοχές, Τούρκοι και Έλληνες σταματούσαν να ξεδιψάσουν στο συγκεκριμένο σημείο και να ξεκουραστούν πίνοντας νερό από το μαγγανοπήγαδο. Το πηγάδι μάλιστα διατηρείται ακόμη και σήμερα σε άριστη κατάσταση. Όπως φημολογείται, ένας Τούρκος έμπηξε στο έδαφος ένα ξύλο ανάποδα για να δέσει το άλογό του. Έτσι προήλθε το μεγαλοπρεπές πλατάνι. Τα κλωνάρια του δέντρου γυρίζουν προς το έδαφος ενώ το φύλλωμα του καλύπτει όλη την πλατεία. Ο κορμός εντυπωσιακός και χρειάζεται πάνω από έξι ανθρώπους για να τον αγκαλιάσουν.

διαβαστε περισσοτερα

Δράση ευπρεπισμού στα γεφύρια του Αρχοντοχωρίου, από τον Πολιτιστικό - Περιβαλλοντικό Σύλλογο ''Η Ζάβιτσα''.

Ο δραστήριος Πολιτιστικός - Περιβαλλοντικός Σύλλογος ''Η Ζάβιτσα'', προχώρησε με την βοήθεια των μελών του σε δράση ευπρεπισμού στα γεφύρια του Αρχοντοχωρίου. Έτσι τα καθάρισε από τα χόρτα, έτριψε και έβαψε τα σιδερένια κάγκελα που ήταν σε κακή κατάσταση.
Τα χρώματα παραχωρήθηκαν από τους Αντιδημάρχους Ξηρομέρου κ. Πάνο Παληογιάννη και κ. Κώστα Λαΐνά και από τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κώστα Μπαμπούρη και χρησιμοποιήθηκαν και στην δράση που έγινε παλαιότερα στην παιδική χαρά και στο γήπεδο μπάσκετ του Αρχοντοχωρίου. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Λάκιας Καραγιάννης και τα μέλη του Δ.Σ., μας εξέφρασαν προφορικά την θέληση τους να ευχαριστήσουν τους παραπάνω για την ευγενική τους βοήθεια και όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν στην δράση. Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.
διαβαστε περισσοτερα

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΑΜΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ :
Ελπίζω να σας βρίσκω πάνω από όλα υγιείς.!!
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των αρμοδίων αρχών όσο αφορά την επαναλειτουργία των συλλόγων, ανακοινώνουμε ότι από ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 1η ΙΟΥΝΙΟΥαρχίζουμε κανονικά τα μαθήματα σε όλα τα τμήματα, οι ώρες των οποίων παραμένουν οι ίδιες όπως πριν. 
Αν υπάρξει ανάγκη τροποποίησης θα ενημερωθείτε έγκαιρα..
Αύριο πριν το μάθημα θα υπάρξει σχετική ενημέρωση και θα δοθούν οδηγίες για την τήρηση των όρων των μαθημάτων.
ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΛΟΥΣ..

ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ..

Παρακαλώ για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μου στο τηλέφωνο 6951 648726.. Ευχαριστώ..

Πηγή: f/bΓιώργος Μαρίνος
διαβαστε περισσοτερα
Αρωγός και συμμέτοχος ο Δήμος Ξηρομέρου στον Τηλεμαραθώνιο του Παναιτωλικού στο Αχελώος TV, για στήριξη των δομών υγείας του νομού μας.

Αρωγός και συμμέτοχος ο Δήμος Ξηρομέρου στον Τηλεμαραθώνιο του Παναιτωλικού στο Αχελώος TV, για στήριξη των δομών υγείας του νομού μας.

https://www.dimosxiromerou.gr/
Αστακός 31.5.2020 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 στις 7:30 μ.μ., ο Παναιτωλικός, σε συνεργασία με τον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό ΑΧΕΛΩΟΣ TV που εδρεύει στο Αγρίνιο και μετά από την έγκριση σχετικού αιτήματος από τo ΔΣ των Νοσοκομείων, πραγματοποιούν Τηλεμαραθώνιο ευαισθητοποίησης και συμμετοχής στην προσπάθεια να στηριχτούν οι δομές Υγείας της Αιτωλοακαρνανίας. Στην προσπάθεια αυτή συμμετάσχει και ο Δήμος Ξηρομέρου. Καλούμε λοιπόν τους δημότες μας να συμμετάσχουν σε αυτή την κοινή προσπάθεια στήριξης των Νοσοκομείων Αγρίνιου – Μεσολογγίου και των υπόλοιπων δομών Υγείας του Νομού: Με κατάθεση χρημάτων στον ειδικό στον τραπεζικό λογαριασμό: ΙΒΑΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ GR3501103030000030300851463.Με εθελοντική αιμοδοσία.Με συγκέντρωση απαραίτητου υγειονομικού υλικού.Οι προσφορές που θα συγκεντρωθούν θα αποδοθούν στο σύνολό τους για την προμήθεια εξοπλισμού των δομών υγείας της Αιτωλοακαρνανίας, βελτιώνοντας τι…
διαβαστε περισσοτερα

Βροχερός ο καιρός σήμερα στη Μπαμπίνη (φωτο)

Έντονη βροχόπτωση σήμερα στη Μπαμπίνη. Το χωριό μας μέσα από εικόνες βροχής από το φακό του Χρήστου Κυριαζή & Γιώργου Ι.Μασσαλή

διαβαστε περισσοτερα
Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός της Κοινωφελούς μέσω Facebook για την παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου.

Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός της Κοινωφελούς μέσω Facebook για την παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 - ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ. ΚΑΝΤΕ LIKE ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΙΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ-ΣΚΙΤΣΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΩΝ ΚΔΑΠ ΣΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ! Τα ΚΔΑΠ Ξηρομέρου (Αστακού-Κανδήλας-Φυτειών) μέσω των σελίδων τους στο Facebook και σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ξηρομέρου, σας κάνουν μεγάλα δώρα για την Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου στις 3 Ιουνίου 2020. Το αρχικό στάδιο του διαγωνισμού ολοκληρώθηκε χθες 29 Μαϊου με τις συμμετοχές των παιδιών με τα σκίτσα και τις ζωγραφιές, τα οποία κατέθεσαν στα ΚΔΑΠ μας και σας ευχαριστούμε πολύ για την ανταπόκριση! Για την Διεξαγωγή του Διαγωνισμού που ξεκινάει από σήμερα 30 Μαϊου και λήγει την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020, θα πρέπει σήμερα που θα αναρτηθούν όλες οι ζωγραφιές-σκίτσα των παιδιών στη σελίδα των ΚΔΑΠ τους στο Facebook να κάνετε: -Like στη ζωγραφιά της αρεσκείας σας (μπορείτε σε μια οι περισσότερες)-Να μην κοινοποιείτε τις ζωγραφιές των παιδιών-Να μην κάνετε tag στα σχόλια τους φίλους σαςΓια …
διαβαστε περισσοτερα
Εισαγωγή του φαρμάκου και ξεκινά την θεραπεία 8 Ιουνίου το μικρό αγγελούδι ο Ηλίας - Στυλιανός.

Εισαγωγή του φαρμάκου και ξεκινά την θεραπεία 8 Ιουνίου το μικρό αγγελούδι ο Ηλίας - Στυλιανός.

Πηγή: https://www.facebook.com

Ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της έγκρισης του φαρμάκου του μικρού μας Ηλία - Στυλιανού. Δημιουργήσαμε αυτό το βίντεο για να ενημερώσουμε όλους εσάς που στέκεστε στο πλευρό μας απ' την πρώτη στιγμή. Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά που είστε δίπλα μας και μας δίνετε κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε!
mytikaspress.
διαβαστε περισσοτερα

Συγχαρητήριο μήνυμα Ν. Φαρμάκη για την άνοδο της ομάδας "Χ. Τρικούπης"

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Σάββατο 30 Μαΐου 2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΛΩΣΗ Ν.ΦΑΡΜΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ «Χ. ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ» «Σύνορό της μόνο ο ουρανός!» Με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση προβιβασμού της ομάδας μπάσκετ «Χαρίλαος Τρικούπης» στη Basket League, o Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, δήλωσε τα εξής: «Ήταν δεδομένο και επισφραγίστηκε εντός αγωνιστικών χώρων, απλά τώρα επιβεβαιώθηκε και επίσημα. Η μεγάλη και όμορφη οικογένεια του “Χαρίλαου Τρικούπη” ανήκει πλέον στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές της επιτυχίας, εντός και εκτός παρκέ. Η άνοδος του “Χαρίλαου Τρικούπη” ενισχύει ακόμα περισσότερο την αθλητική δύναμη πυρός της Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα της Αιτωλοακαρνανίας και της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, προκαλώντας πρόσθετη περηφάνια, αλλά και πρόσθετες ευθύνες σε όλους μας. Όπως είχα επισημάνει και κατά τη διάρκεια της συνάντησής μου με στελέχη της ομάδας τον περασμένο Φεβρουάριο, η Περι…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank