ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ

διαβαστε περισσοτερα

«Η ζωή εν τάφω…»: Με κατάνυξη ο επιτάφιος στην Μπαμπίνη

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης, οι πιστοί στην Μπαμπίνη Ξηρομέρου, παρακολούθησαν στον πολιούχο του χωριού τον Άγιο Νικόλαο, την τελετή τηςΑποκαθήλωσης και αργότερα το βράδυ, την περιφορά του Επιταφίου,χοροστατούντος του ιερέα, εκπαιδευτικού και Γυμνασιάρχη Κωνσταντίνου Φλωρόπουλου…
Δεκάδες κάτοικοι ακολούθησαν την περιφορά του Επιταφίου ψάλλοντας τα εγκώμια, Η ζωή εν τάφω, Άξιον έστι, Αι γενεαί πάσαι, κρατώντας αναμμένες λαμπάδες στα χέρια και ακολουθώντας την πομπή που σχηματίζεται από τα Εξαπτέρυγα, τον Σταυρό και τον Επιτάφιο.  ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ-Σπύρος Μπενέκος

διαβαστε περισσοτερα

Ευχαριστίες Αντιδημάρχου Παναγιώτη Γκόλια στον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Γιάννη Λύτρα.

Ο Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου Παναγιώτης Γκόλιας ευχαριστεί θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων  Γιάννη Λύτρα για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα για ψυχρό ασφαλτόμιγμα με το οποίο έγινε επούλωση λάκκων οδοστρώματος  σε όλη την Δημοτική Ενότητα Αλυζίας.
Ξηρομερίτικη Ματιά
διαβαστε περισσοτερα

ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΕΛΦΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ( ΤΟΥ ΑΡΗ ΜΠΙΤΣΩΡΗ)

Μια σέλφι θέλησα να βγω πάνω σε μία σκάλα και να τη στείλω ύστερα σε μια κοκκινομάλλα.
Μα φύσηξε ένας βοριάς ύπουλος και ζηλιάρης κι η σκάλα πήγε απ' τη μια κι από την άλλη ο Άρης.
Μου 'ρθε σε δευτερόλεπτα ο ουρανός σφοντύλι, συνήλθα, βλέπω δεξιά μια σιδερένια στήλη
Συνέχεια εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Ο ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΊΟΥ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΣ Ο ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΊΟΥ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ. ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΚΑΛΗ ΑΝΆΣΤΑΣΗ.

foto: Kώστας Πετρόπουλος
Άρης Τόλης
διαβαστε περισσοτερα

Ο Επιτάφιος στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μαχαιρά.!!!!

FOTO: Πηνελόπη Γκούμα 
διαβαστε περισσοτερα

Αναστάσιμες ευχές από το Σύλλογο των εν Αθήνας & Απανταχού Στανιατών

διαβαστε περισσοτερα

FOTO:Η ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΑΠΟ ΨΗΛΑ

 (Δοκιμαστικές πτήσεις με Drones του Μπαμπίνη ΙΝ)
διαβαστε περισσοτερα

Εντυπωσιακός και φέτος ο Επιτάφιος Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στην Παπαδάτου Ξηρομέρου Αιτωλ/νίας

Μετά το πέρας της ακολουθίας των Αγίων Παθών την Μεγάλη Πέμπτη ξεκίνησε ο στολισμός του Επιτάφιου από τις γυναίκες του χωριού με την επίβλεψη του εφημέριου του Ναού π. Εφραίμ. Οι ενορίτες και οι ενορίτισσες του χωριού προσέφεραν τα άνθη για τον στολισμό. Η όλη διαδικασία αποτελεί πραγματική Ιεροτελεστία και το εκπληκτικό αποτέλεσμα αποζημίωσε όλους.
διαβαστε περισσοτερα

Πασχαλινές ευχές από .Θρακιώτες Αθηνών

διαβαστε περισσοτερα

Αναστάσιμες ευχές του Αντιπροέδρου της ΠΣΕ Κώστα Κωνή

διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ: ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Με κατάνυξη και βαθύ θρησκευτικό συναίσθημα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Μπαμπίνης  το στόλισμα του Επιταφίου μας . 

Παράλληλα με θρησκευτικό σεβασμό αναγνώσθηκαν οι ''ώρες'' υπό τους πένθιμους ήχους της καμπάνας και έγινε αποκαθήλωση .Πλήθη πιστών ασπάσθηκαν το ευαγγέλιο και κατά το έθιμο και το σταυροειδές πέρασμα του Επιταφίου.
διαβαστε περισσοτερα

Απ. Κατσιφάρας: Το Αναστάσιμο μήνυμα ας μας γεμίσει με αισιοδοξία για το μέλλον

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, στο μήνυμά του για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα, αναφέρει:
διαβαστε περισσοτερα

''εν Μπαμπίνη'' διαβάζεται παντού

"ΕΝ ΜΠΑΜΠΙΝΗ" διαβάζετε ευχάριστα απόσυγχωριανούς  και φίλους,την περιμένουν με λαχτάρα για να μάθουν τα νέα του χωριού μας και γενικά τις περιοχής του Ξηρομέρου( ιδιαίτερα οι συγχωριανοί μας που βρίσκονται μακριά από το χωριό μας). 

 Εκδίδεται με τη φροντίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης"ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΑΜΠΛΕΚΗΣ"

διαβαστε περισσοτερα

Αναστάσιμες ευχές Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία (ΠΑΝ.ΣΥ)

διαβαστε περισσοτερα

Πασχαλινές ευχές από το Σύνδεσμο Βασιλιοπουλωτών Ξηρομέρου''ΒΕΛΑ''

διαβαστε περισσοτερα

ΞΗΡΟΜΕΡΟ: Μέρες Λαμπρής με λαμπρούς γονείς!

ΞΗΡΟΜΕΡΟ: ΜΕΡΕΣ ΛΑΜΠΡΗΣ ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ!
Γράφει: η Μαρία Ν. Αγγέλη, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Αφιερωμένο στη μνήμη των γονιών μου: Νίκου και Ειρήνης
ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ: Τα παιδιά περιμένουν με χαρά την περίοδο των διακοπών του Πάσχα για να ξεκουραστούν, να παίξουν, να απολαύσουν αυτό το διάστημα.        Εμείς, ως παιδιά κάποτε στο Ξηρόμερο, δεν είχαμε τη δυνατότητα νααπολαύσουμε την περίοδο των διακοπών. Είμαστε παιδιά αγροτικών οικογενειών. Για μας οι διακοπές του Πάσχα ήταν περίοδος εντατικής χειρωνακτικής εργασίας. Και δεν εννοώ βοηθητική εργασία. Εννοώ κανονική εργασία, σύμφωνα με το αγροτικό ωράριο που ακολουθούσαν και οι αγρότες γονείς μας. Ένα ωράριο που άρχιζε με την ανατολή και τέλειωνε με τη δύση του ηλίου. Ακόμα ηχεί στ’ αυτιά μου το εγερτήριο του πατέρα:   «Ξυπνήστε!πάει ο ήλιος μια φ’κέντρα! (=βουκέντρα)».Έτσι μετρούσε το χρόνο ο πατέρας ως αγρότης............
διαβαστε περισσοτερα

Πασχαλιάτικες ευχές από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΩΝΩΠΙΝΙΩΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

διαβαστε περισσοτερα

Ευχές για το Πάσχα από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ξηρομέρου

διαβαστε περισσοτερα

Μεγάλη Παρασκευή

Επιτάφιος στη Μπαμπίνη  Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής γίνεται ο στολισμός του Επιταφίου στις εκκλησίες. Αρχικά ψάλλονται οι Μεγάλες Ώρες, που περιέχουν ψαλμούς, τροπάρια, Αποστόλους, Ευαγγέλια και Ευχές. Στη συνέχεια ψάλλεται ο Εσπερινός της Μεγάλης Παρασκευής και γίνεται η Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου. Ακολούθως, τοποθετείται στο Ιερό Κουβούκλιο ένα ύφασμα, πάνω στο οποίο έχει κεντηθεί ή ζωγραφιστεί ο Κύριος, νεκρός. Το ύφασμα αυτό λέγεται Επιτάφιος. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ψάλλεται ο όρθρος του Μεγάλου Σαββάτου και η υμνολογία είναι σχετική με την ταφή του Κυρίου από τους Ιωσήφ και Νικόδημο και την κάθοδο της ψυχής Του στα σκοτεινά βασίλεια του Άδη. Σχετικά τα τροπάρια: «Ο ευσχήμων Ιωσήφ...», και «Ότε κατήλθες προς τον θάνατον...». Όταν ο Κύριος απέθανε, το σώμα Του μπήκε στον τάφο, η δε ψυχή του ενωμένη με την Θεότητά του κατήλθε στον Άδη και αφού τον νίκησε απελευθέρωσε τις ψυχές. Και την τρίτη ημέρα ενώθηκε και πάλι η Ψυχή με το Σώμα και το Σώμα Ανέστη εκ Νεκρών. Έτσι νικήθηκε ο …
διαβαστε περισσοτερα

Περιοδεία πραγματοποίησε την Πέμπτη 5/4 η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Βουλευτή Νίκο Μωραΐτη στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Μεσολογγίου (Πρώην Δήμος Οινιαδών).

Πολύ μεγάλες είναι οι ζημιές από τις πλημμύρες, σε καλλιέργειες, και αγροτικό οδικό δίκτυο, χιλιάδες στρέμματα με εσπεριδοειδή, ελιές και αροτραιές καλλιέργειες.  

διαβαστε περισσοτερα
check page rank