Παντάνασσα Αγρινίου( Ένα υπέροχο βίντεο του Ανδρέα Κουτσοθανάση)

Η Παντάνασσα βρίσκεται στις βόρειες όχθες της λίμνης Τριχωνίδας και απέχει 14,5 χλμ. Α.-ΝΑ. από το Αγρίνιο και 15 χλμ. Δ.-ΒΔ. από το Θέρμο.
Μέσα από το χωριό περνάει η Ε.Ο Αγρινίου - Θέρμου και είναι ανάμεσα στη Δογρή (Α.) και τον Πλατανιά (ΒΔ.), από τον οποίο χωρίζεται με τον χείμαρρο Κουφόρεμα. Η παλιά ονομασία της είναι Μανδάνισσα. Από τα ομορφότερα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας,κατάφυτο από ελιές και πορτοκαλιές, με ήπιο κλίμα που το διαμορφώνουν τα «μαϊστράκια» που φυσάνε από τη λίμνη και τα δροσερά «κατεβατά» από τις δυό κορυφές του Παναιτωλικού, τον Κατελάνο και την Κυραβγένα. Η κύρια ασχολία των κατοίκων είναι η γεωργία και η κτηνοτροφία.

διαβαστε περισσοτερα

Με σύνθημα ΄΄Μένουμε σπίτι εκτός αν αιμοδοτούμε΄΄ πραγματοποιήθηκε από τον Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό Σύλλογο Βάρνακα εθελοντική αιμοδοσία.

Με σύνθημα ''Μένουμε σπίτι εκτός αν αιμοδοτούμε'' πραγματοποιήθηκε από τον Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό Σύλλογο Βάρνακαεθελοντική αιμοδοσία.
Η πανδημία του κορωνοϊού μείωσε σημαντικά τα αποθέματα αίματος της χώρας, αφού οι πολίτες φοβούνται να πάνε στα νοσοκομεία.
 Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας έκανε έκκληση και προέτρεψε τους εθελοντές να συνεχίσουν να δίνουν αίμα.Τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Λευκάδος.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά όλους τους αιμοδότες που αυτή την δύσκολη περίοδο πρόσφεραν εθελοντικά το αίμα τους. ''Η αιμοδοσία είναι υπόθεση όλων μας και οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε τη σημασία της''
. Επίσης, ευχαριστεί θερμά το προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Λευκάδος για την άψογη συνεργασία, καθώς και τη Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Βάρνακα για την παραχώρηση της αίθουσας.

διαβαστε περισσοτερα

Παναγιώτης Στάικος. Αίτηση για έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Αίτηση για έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Προς τον Δήμαρχο Ξηρομέρου Κύριο Γιάννη Τριανταφυλλάκη Αγαπητέ  κύριε Δήμαρχε και συνάδελφε Θέλω να σας παρακαλέσω θερμά ( και είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ το ρήμα παρακαλώ ) , να συγκαλέσετε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , με θέμα λόγω Κορονοϊού και δημόσιας υγείας ,προκειμένου να εξετάσουμε σε πνεύμα νηφαλιότητας  και  συνεννόησης , επειδή η κατάσταση  στην αποκομιδή των απορριμμάτων του Δήμου είναι πολύ κακή ( δεν είναι η ώρα ούτε απόδοσης ευθυνών , ούτε πολιτικής εκμετάλλευσης ) , αλλά είναι ώρα ευθύνης .
Αν νομίζετε πως υπερβάλλω  ,μπορώ να σας δείξω εικόνες όχι από ένα απόμακρο σημείο του Δήμου , αλλά από τους κάδους στην παραλιακή πλατεία του λιμανιού του Αστακού δίπλα στις δυο πέτρινες βρύσες   σήμερα το μεσημέρι περί ώρα 12:30 μ.μ , παρουσία μάλιστα των λιγοστών μαρτύρων , οι οποίοι ήταν εκείνη την ώρα εκεί . Κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου , η οποία θα μπορούσε να γίνει με μόνο τους δημοτικούς …
διαβαστε περισσοτερα

Αποστόλης Κομπλίτσης. Ακούω πάντα την καλοπροαίρετη και την αρνητική κριτική, αρκεί αυτά που γράφω να τα διαβάζετε με προσοχή για να έχετε και τεκμηριωμένη άποψη.

Η ''Σπιναλόγκα'' ξαναζωντάνεψε από άναρθρες κραυγές, όταν αποφάσισα να γράψω τις σκέψεις μου και κατέγραψα μία πραγματικότητα, ασυνήθιστη, που μας συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες. Πολλά blogs και site του νομού μας δημοσίευσαν αυτή την καταγραφή με αντικειμενικότητα και σεβασμό προς την ενημέρωση.  Υπήρξαν και ανώνυμοι αναγνώστες που σχολίασαν, ομολογώ, ψύχραιμα και με  τη δικής τους, ελεύθερη, γνώμη. Ακούω πάντα την καλοπροαίρετη και την αρνητική κριτική,αρκεί αυτά που γράφω να τα διαβάζετε με προσοχή για να έχετε και τεκμηριωμένη άποψη
διαβαστε περισσοτερα

*ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΣΙΝΤΖΟΣ: ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

*ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΣΙΝΤΖΟΣ: Πρόεδρος Συλλόγου Μαχαιριωτών Ξηρομέρου
διαβαστε περισσοτερα

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας -Από Δευτέρα στις 6 το πρωί

Με διάγγελμα ανακοίνωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας ο πρωθυπουργός Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού:

«Πριν από λίγο, έδωσα εντολή στους συναρμόδιος υπουργούς να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε από τις 6 το πρωί της Δευτέρας, από αύριο δηλαδή, να ισχύσει απαγόρευση κάθε άσκοπης κυκλοφορίας και μετακίνησης πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Πρέπει να γίνει εγκαίρως πριν να είναι αργά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Στο όνομα του συλλογικού καλού προχωρώ στην συγκεκριμένη απόφαση. Έχω ενημερώσει την πρόεδρο της δημοκρατίας και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων» είπε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών που κατάλαβαν την απειλή και μένουν στο σπίτι.
«Δεν θα αφήσω, ωστόσο, μερικούς επιπόλαιους να υπονομεύσουν την ασφάλεια των πολλών. Γιατί οι λίγοι ανεύθυνοι μπορούν να βλάψουν χιλιάδες υπεύθυνους» σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Περισσότερα : iefimerida.gr
διαβαστε περισσοτερα

ΘΥΜΗΣΕΣ....ΤΟ ΜΠΑΛΩΜΑ ΤΟΥ ΜΠΑΛΩΜΑΤΟΣ:Γράφει ο Παναγιώτης Χολής

...ράβε,διόρθωνε,ξήλωνε-ράβε, διόρθωνε ξήλωνε,δουλειά να μη σου λείπει ...
Η χαρά των επισκευαστών και λοιπών συγγενών!!!
Κάπου εκεί δεκαετία 50-60-70 τα παντελονάκια μας πάλιωναν και φθείρονταν από την πολυφορία και την κακή μεταχείριση.
Η μανάδες μας κάθε τρύπα που εμφανιζόταν έραβαν και ένα μπάλωμα. Μπάλωμα στο μπάλωμα το παντελόνι καταντούσε ένα ύφασμα γεμάτο μπαλώματα,με καμία ομοιογένεια και ανά πάσα στιγμή πρόθυμο να εκθέσει...τα εσωτερικά μας!!!
Και να φανταστείτε ότι ραφτικά δεν πληρώναμε γιατί τα έραβαν οι μανάδες μας.
Φανταστείτε το κόστος του ραψίματος των μπαλωμάτων αν τα πηγαίναμε σε επιδιορθωτή, θα αγοράζαμε δυο και τρία παντελόνια καινούργια. Θα είμασταν η καλύτεροι πελάτες του. Κάποια στιγμή ο πατέρας μας το κατάλαβε και πέρα των δυο μπαλωμάτων μας αγόραζε, με μεγάλες είναι αλήθεια,οικονομίες, καινούργιο παντελόνι.
Αυτό το έκανε για τρεις λόγους :για να μην εκτίθεται ο ίδιος στην κοινωνία, για να μην εκθέτει το παιδί του στα μάτια τις κοινωνίας και το ίδιο να έχει μια ψυχικ…
διαβαστε περισσοτερα

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως ονομάζεται η τρίτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, κατά την οποία τιμάται ο Σταυρός, το σύμβολο της χριστιανικής πίστης. Πρόκειται για δεσποτική εορτή, η οποία έχει τις ρίζες της στην Παλαιστίνη, όταν την πρώτη Κυριακή μετά την 6η Μαρτίου εορταζόταν η ανεύρεση του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη.

Η Κυριακή αυτή είναι η μεσονηστήσιμη, βρίσκεται δηλαδή στο μέσο της σαραντάημερης νηστείας. Οι χριστιανοί ατενίζοντας και προσκυνώντας το Σταυρό, θυμούνται το πάθος του Χριστού και παίρνουν δύναμη να συνεχίσουν τη νηστεία και τον πνευματικό τους αγώνα.


Κατά τη διάρκεια της πρωινής λειτουργίας, ο Σταυρός μεταφέρεται από τον ιερέα με πομπή στο κέντρο του ναού, όπου τελείται, όπως ορίζει το εκκλησιαστικό τυπικό, η ακολουθία της Σταυροπροσκυνήσεως. Στη συνέχεια, οι πιστοί ασπάζονται τον Σταυρό και λαμβάνουν από το χέρι του ιερέα ως ευλογία άνθη και δεντρολίβανο (σταυρολούλουδα), τα οποία μετά φυλάσσουν στο εικονοστάσι των σπιτιών τους, όπως τα άνθη του Επιταφίου.…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................