16 Απριλίου 1941 ο βομβαρδισμός της πόλης του Αγρινίου : ο Μπαμπινιώτης Σπυρίδων Τόντος .Μοίραρχος Χωροφυλακής o πρώτος νεκρός

Τόντος Σπυρίδων: Μοίραρχος Χωροφυλακής  έπεσε στις 16 Απριλίου 1941 σε βομβαρδισμό της πόλης του Αγρινίου κατά την Γερμανική εισβολή στην Ελλάδα την ώρα του καθήκοντος. Επέβλεπε την προστασία των πολιτών στο καταφύγιο. Κατάγονταν από το χωριό Μπαμπίνη Ξηρομέρου Αιτ/νίας.
διαβαστε περισσοτερα

Εξόρμηση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο Αρχοντοχώρι Αιτωλοακαρνανίας. Ανάλυση Ιστορικών Κτισμάτων.

Πηγή: Σελίδα Facebook ''Αρχοντοχώρι Ξηρομέρου''.
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με αφορμή το ειδικό μάθημα οικοδομικής 8ου εξαμήνου (Κατασκευαστική ανάλυση και επέμβαση σε παραδοσιακά κτίρια), μετέβη στο Αρχοντοχώρι Αιτωλοακαρνανίας στις 12 Απρίλιου, μετά από την πρόσκληση του Δημάρχου του Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη και τη συμβολή του Προέδρου του χωριού Λευτέρη Πιτσινέλη και του φοιτητή της αρχιτεκτονικής ΕΜΠ Απόστολου Καρκάση, ώστε να κάνουν έρευνα πεδίου.
διαβαστε περισσοτερα

Υπογραφή σύμβασης και ανάρτηση στο ΚΗΜΔΗΣ του έργου «Αγροτική Οδοποιία Κοινοτήτων Πηγαδίων-Προδρόμου-Αγραμπέλου».

Πηγή:Σελίδα f/b Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη ΤριανταφυλλάκηΥπογραφή σύμβασης και ανάρτηση στο ΚΗΜΔΗΣ του έργου «Αγροτική Οδοποιία Κοινοτήτων Πηγαδίων-Προδρόμου-Αγραμπέλου».Με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020 και συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης υλοποιούμε ένα ακόμα έργο προς όφελος του Πρωτογενή Τομέα .
Στην περιοχή παρέμβασης οι δείκτες γαλακτοπαραγωγής και κτηνοτροφίας είναι υψηλοί και η βελτίωση της προσβασιμότητας ανοίγει περαιτέρω ορίζοντες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις Τεχνικές Υπηρεσίες της ΙΠ Μεσολογγίου , τους ειδικούς συνεργάτες του Δήμου Ξηρομέρου και τον μελετητή για την συνεργασία ,την ωρίμανση, την χρηματοδότηση και την δημοπρασία του έργου . Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον πρ.Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ,κύριο Σπήλιο Λιβανό Σπήλιος Λιβανός ,τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου ,κύριο Δημήτρη Παπαγιαννίδη Dimitri Papagiannidis,καθώς και στους συνεργάτες τους για την υποστήριξη και την συνεργασία…
διαβαστε περισσοτερα

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:Δελτίο τύπου δράσεων για τις παγκόσμιες ημέρες Αθλητισμού και Υγείας.

Δελτίο τύπου δράσεων για τις παγκόσμιες ημέρες Αθλητισμού και Υγείας.
Ημερομηνία 16-4-2024ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με εξαιρετική επιτυχία, συμμετοχή, διάθεση και πολλές ιδέες για συνέχιση δράσεων ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τις παγκόσμιες ημέρες Αθλητισμού και Υγείας.Οι δράσεις υλοποιήθηκαν από το Δημοτικό Σχολείο Αστακού υπό την αιγίδα του Δήμου Ξηρομέρου και την στήριξη του ΕΔΔΥΠΠΥ στις 5/04/24.
διαβαστε περισσοτερα

Δράσεις καθαρισμού στη Τ/Κ Μπαμπίνης

Με πρωτοβουλία του προέδρου της Τ/Κ Μπαμπίνης Δημητρίου Μπενέκου πραγματοποιήθηκε καθαρισμός χόρτων σε κεντρικούς δρόμους του χωριού.Επίσης συνεργείο του Δήμου Ξηρομέρου έγινε αντικατάσταση λαμπτήρων
διαβαστε περισσοτερα

ΝΙΚΟΣ ΖΩΓΑΣ: Η Μετάλλαξη της "δύναμης ελπίδας" σε δύναμη ΛΕΠΙΔΑΣ!

Αγαπητοί Συνδημότες,  
6 μήνες μετά τις εκλογές φάνηκε ποιος έλεγε αλήθεια και ποιος έλεγε ψέμματα.
4 χρόνια τώρα μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια (παρά τις ειρωνείες και τις κοροϊδίες προς το πρόσωπό μου) πάλευα να εισακουστώ λέγοντας τους να βάλουν φρένο στις Απευθείας Αναθέσεις διενεργώντας διαγωνισμούς, να σταματήσουν τις αδικαιολόγητες συνεχόμενες σε κάθε ΔΣ αναμορφώσεις του προϋπολογισμού, να διοικήσουν σωστά και να αφήσουν το life style.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................