[Δελτίο Τύπου ΠΔΕ] Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπει επιδείνωση του καιρού από την Κυριακή (31-01-2021) από νωρίς το απόγευμα στη δυτική, βαθμιαία στη βόρεια Ελλάδα και τη Δευτέρα (01-02-2021) στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου,με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους στο Αιγαίο, εντάσεως 7 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.Α. Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπει επιδείνωση του καιρού από την Κυριακή (31-01-2021) από νωρίς το απόγευμα στη δυτική, βαθμιαία στη βόρεια Ελλάδα και τη Δευτέρα (01-02-2021) στα νησιά του βορε…
διαβαστε περισσοτερα

Διακοπή ρεύματος στο Ξηρομέρο

Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε πριν από λίγο στη ευρύτερη περιοχή του Ξηρομέρου. 
διαβαστε περισσοτερα

Χρυσοβούνι : το χρυσό βουνό του Μαχαιρά | Λημέρι κλεφτών και τόπος βοσκών…Γράφει η Μαρία Ν. Αγγέλη

https://aitoloakarnaniabest.gr/Εικόνα: Χρυσοβούνι, «Ξοβούνι» του Μαχαιρά Ξηρομέρου. Φωτο: Χ.Ν.ΚουβέληςΓράφει η Μαρία Ν. Αγγέλη e-mail:agelimaria@yahoo.grΤο Χρυσοβούνι είναι ένα βουναλάκι που υψώνεται νοτιοδυτικά του Μαχαιρά Ξηρομέρου. Το όνομά του είναι σύνθετο: χρυσό + βουνό!Προέλευση του ονόματοςΓια την ονομασία του υπάρχουν διάφορες εκδοχές:

Α. Μια παράδοση αναφέρει: Στα χρόνια της τουρκοκρατίας λημέριαζαν σ’ αυτό πολλοί κλέφτες, όπως οι Καλιακουδαίοι, Στερνουλαίοι, Κουτσπυραίοι κ.ά. Μια φορά οι Κουτσπυραίοι καταδιωκόμενοι από τους Τούρκους κατέφυγαν στο βουναλάκι για να γλυτώσουν. Έμειναν τέσσερις πέντε μέρες. Όταν οι Τούρκοι ανακάλυψαν το λημέρι τους, για να μην τους πιάσουν, έφυγαν. Πριν φύγουν όμως, πήραν ένα μεγάλο κουδούνι, έβαλαν μέσα το χρυσάφι που είχαν και αφού έσκαψαν, το παράχωσαν μέσα στη γη. Με την ελπίδα ότι θα το ξαναβρούν…(Βλέπετε: Μ.Φ. Καραμεσίνη, Λαογραφικά Ξηρομέρου Ακαρνανίας,2008).
Υπάρχουν τοποθεσίες πάνω στο βουνό που έχουν πάρει τα ονόματά τους από τους κλέφτ…
διαβαστε περισσοτερα

ΟΙ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:Ο ΜΑΓΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΣΕΠΕΤΟΣ ΚΑΙ Η ΝΕΡΑ'Ι'ΔΟΣΠΗΛΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ (VIDEO -FOTO.ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο καταρράκτης Σεπετός, βρίσκεται στο Μοναστηράκι Ακτίου- Βόνιτσας. Χωρίς αμφιβολία ο καταρράκτης, ένα εξαίσιο δημιούργημα της φύσης, μαγεύει και εντυπωσιάζει τον κάθε επισκέπτη.
Ο επιβλητικός καταρράκτης βρίσκεται στην είσοδο του χωριού από Βόνιτσα και σχηματίζεται όταν τα νερά του ποταμού Κεφαλόβρυσος συναντούν απότομο βάραθρο.  Ο επισκέπτης θα μαγευτεί αφού το νερό ξεχύνεται με ορμή από τα βράχια της κορυφής και πέφτει στα πετρώματα της βάσης σχηματίζοντας μια λιμνούλα και συνθέτοντας ένα μαγευτικό σκηνικό.......
  Το νερό του καταρράκτη πέφτει ορμητικά από ύψος περί τα ογδόντα μέτρα και πλημμυρίζει τον επισκέπτη με μοναδικά συναισθήματα. Βλέποντας τον από μακριά μοιάζει σαν λαμπάδα Πραγματικά εκεί νιώθεις δέος και μια έλξη, να παραμείνεις όσο γίνεται περισσότερο και να αγναντέψεις όσο μπορείς περισσότερο το μοναδικό αυτό τοπίο.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................