Προσωπική κοινή επιστολή στήριξης από την Μαρία Τριανταφύλλου και τον Παναγιώτη Κατσούλη, στην εκδήλωση για την Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων, Αιτ/νίας και Καλάμου την Κυριακή 13 Μαρτίου στο Caravel.

Χαιρετίζουμε την ημερίδα σας, η οποία αφορά ένα τόσο σημαντικό θέμα του Νομού μας, όπως είναι η χωροθέτηση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας.
Γνωρίζουμε τον αγώνα σας και συμπαραστεκόμαστε σε αυτόν, διότι δεν προστατεύετε μόνο το περιβάλλον μέσω αυτού αλλά και τη συνολική βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής του Αστακού και ευρύτερα του Δήμου Ξηρομέρου.Οι ιχθυοκαλλιέργειες είναι ένας ιδιαίτερα δυναμικός κλάδος της εθνικής μας οικονομίας, με σημαντικότατο εξαγωγικό φορτίο. Όλοι είμαστε υπέρ της ανάπτυξής τους και της δημιουργίας ΠΟΑΥ. Ωστόσο η χωροθέτηση, η οποία είναι ουσιώδης και αναγκαίος όρος για την απρόσκοπτη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη κάθε περιοχής, θα πρέπει να συνάδει με την εθνική νομοθεσία, τον Περιφερειακό Σχεδιασμό, καθώς και με τον αντίστοιχο επιχειρησιακό σχεδιασμό του εκάστοτε Δήμου.Κάτι το οποίο όμως δεν συμβαίνει στη συγκεκριμένη ΠΟΑΥ, διότι ο φυσικός χώρος στον οποία επιχειρείται η θεσμοθέτηση της, αποτελεί:1.Προστατευόμενη π…
διαβαστε περισσοτερα

Ο Μπαμπινιώτης Βλάσης Χρυσικός στον 10ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Με γνώμονα το ευ αγωνίζεσθαι . O Μπαμπινιώτης  δρομέας Βλάσης Χρυσικός και μέλος του Δ/Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης  για άλλη μια φορά δοκίμασε της δυνάμεις του (δεν το πτόησε ο άσχημος καιρός) και τα κατάφερε αφού τερμάτισε στον 10ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας 21 χλμπου πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 στην Αθήνα . Και έζησε από κοντά την εμπειρία της μοναδικής αθλητικής διοργάνωσης .Τον συγχαίρουμε για τη συμμετοχή του στο κορυφαίο αυτό αθλητικό γεγονός  και του ευχόμαστε να είναι πάντα καλά και να τον ξαναδούμε σε κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις. 

Μπαμπίνη ΙΝ
διαβαστε περισσοτερα

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (7/2022) , που εκδόθηκεσήμεραΚυριακή (20/3/22) από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και κοινοποιήθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα διατηρηθεί ο πολύ κρύος καιρός με ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο μέχρι και την Τετάρτη (23-03-2022), ενώ η επιδείνωση αφορά την ένταση των χιονοπτώσεων στην ανατολική χώρα την Τρίτη (22-03-2022) στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα ηπειρωτικά. Οι χιονοπτώσεις την Τρίτη αν και κατά διαστήματα θα είναι πυκνές θα εκδηλώνονται σε λίγο μεγαλύτερα υψόμετρα από τα αντίστοιχα σημερινά.Αναλυτικά :Α. Την Κυριακή (20-03-2022) και τη Δευτέρα (21-03-2022) χιονοπτώσεις ασθενούς μέχρι μετρίας εντάσεως θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική και κεντρική Πελοπόννησο ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ενώ θα χιονίσει τοπικά έντονα στα ορεινά - ημιορεινά της Κρήτης.Β. Την Τρίτη (22-03-2022) οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα…
διαβαστε περισσοτερα

Νεκτάριος Φαρμάκης: «Η άυλη κληρονομιά είναι ο μεγαλύτερος πλούτος της Δυτικής Ελλάδας»

«Η Δυτική Ελλάδα είναι η γη που διηγείται την ιστορία του ελληνισμού επί 3.000 χρόνια.Εδώ βρίσκεται το σταυροδρόμι στο οποίο συναντήθηκαν, η φλόγα του Ολυμπισμού με την φλόγα της εθνικής παλιγγενεσίας. Το ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα του τόπου μας είναι ένα από τα πιο μεγάλα συγκριτικά του πλεονεκτήματα». Με αυτά τα λόγια ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας,Νεκτάριος Φαρμάκης, άνοιξε σήμερα Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο «Royal» στην Πάτρα για την παρουσίαση των ψηφιακών και διαδραστικών μέσων, για την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτιστικού αποθέματος της Δυτικής Ελλάδας.Ο Περιφερειάρχης έκανε λόγο για τέσσερις από τις πλέον εμβληματικές δράσεις που υλοποίησε η Περιφέρεια κατά το 2021, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 200 ετών από την επανάσταση του 1821, οι οποίες όμως «δεν δημιουργήθηκαν για να ζήσουν έναν μόνο χρόνο, αλλά για να συνεχίσουν να υπάρχουν για τα επόμενα πολλά χρόνια, αναδεικνύοντας την ιστορικότητα του τόπου μας και την πολυκύμα…
διαβαστε περισσοτερα

Νέα Επίδαυρος : Συμμετοχή του Δήμου Ξηρομέρου στην συνεδρίαση αναβίωσης της Α΄Εθνοσυνέλευσης .

Πηγή: Σελίδα facebook Δημάρχου Δήμου ΞηρομέρουGiannis Triantafillakis

Έλαβαν μέρος οι Δήμαρχοι εκπρόσωποι των ιστορικών Επαρχιών και υπέγραψαν το πρωτόκολλο της ιστορικής επανασύνδεσης. Μια κορυφαία στιγμή!
Μια αναπαράσταση Μνήμης 200 χρόνια από την Α΄ Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων! Εκεί που γεννήθηκε η Ελλάδα! Εκεί που μπήκαν οι βάσεις για το κράτος δικαίου και τον κοινοβουλευτισμό! Στην ιστορική αυτή συνεδρίαση παρευρέθηκαν οι Δήμαρχοι από: Αθήνα, Αιτωλία, Ανδρίτσαινα, Άργος, Αταλάντη, Βελεστίνο, Γορτυνία, Δελφοί, Δράμα, Δωρίδα, Ερμιόνη, Ευρώτας, Θεσσαλονίκη, Θήβα, Καλάβρυτα, Καμένα Βούρλα , Καρπενήσι, Κάσος, Κόρινθος, Κυνουρία, Λαμία, Λιβαδειά, Μάνη, Μεσολόγγι,Ναύπλιο, Ξηρόμερο, Πάτρα, Πάτμος, Πήλιο, Πλατανιάς, Πρέβεζα, Πύλος, Πύργος, Σιάτιστα, Σιντική, Σκόπελος, Σούλι, Σπέτσες, Τέμπη, Τζουμέρκα, Τρίκαλα, Τρίπολη, Τροιζήνα, Ύδρα, Φενεός, Χαλκίδα, Ψαρά. Ευχαριστούμε τον Δήμο Επιδαύρου και προσωπικά τον φίλο Δήμαρχο Αναστάσιο Χρόνη για την πρόσκληση και τους συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία .






διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................