ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ-Του Άρη Μπιτσώρη

Γλέζο, ως το τέλος πάλευες για αποζημιώσειςκαι μέσα στην Ευρωβουλή πήγες να τους τα ¨χώσεις¨.
Μα οι Γερμανοί ξανάρθανε από την πίσω πόρταόμως με τα μαστίγια κρυμμένα στα καρότα.
Από τη μύτη σέρνουνε ολόκληρη Ευρώπηκι η Ελλάδα υπόκατοχή, δικό τους βοσκοτόπι.
Συνέχεια εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Μήνυμα του Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Ξηρομέρου Νικολάου Ζώγα για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑσε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες!
Η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι μέρα μνήμης όλων των ηρώων που θυσιάστηκαν για την Πατρίδα μας και της Ελευθερίας μας με το ιστορικό ΟΧΙ του Μεταξά!
Η Ιστορία δεν αλλοιώνεται και δεν ξεχνιέται!
Η Σημαία μας θα κυματίζει πάντοτε υπερήφανη!
Οι Έλληνες στις δύσκολες στιγμές, ενωμένοι δίνουν μάχες και κερδίζουν πάντα με την βοήθεια και την Σκέπη της Παναγίας μας!
Έτσι και τώρα που η Ελλάδα μας βάλλεται από παντού ας ζητήσουμε όλοι ξανά την βοήθεια της!
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ! ΖΗΤΩ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ 1940
ΝΙΚΟΣ ΖΩΓΑΣ. Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ξηρομέρου-Δημοτικής παράταξης ''Αναζωογόνηση Ξηρομέρου''
διαβαστε περισσοτερα
Επένδυση σε γη 1.200 στρεμμάτων στην ''Αγρηλιά'' Αρχοντοχωρίου, σε διαδικασία ανάπτυξης μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας και τουριστικών υποδομών.

Επένδυση σε γη 1.200 στρεμμάτων στην ''Αγρηλιά'' Αρχοντοχωρίου, σε διαδικασία ανάπτυξης μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας και τουριστικών υποδομών.

ΑΠΟ:https://www.dimosxiromerou.gr/ Με επιστολή προς των Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη, με ημερομηνία 19 Οκτωβρίου 2020, οι ιδιοκτήτες της μεγάλης έκτασης  των 1.200 στρεμμάτων στην «Αγρηλία» Αρχοντοχωρίου, τον ενημερώνουν για τα επενδυτικά τους σχέδια για ανάπτυξη μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας και τουριστικών υποδομών στην εν λόγω έκταση. Επίσης του τονίζουν την διάθεση τους να προστατέψουν με κάθε τρόπο την επένδυση τους και να εμποδίσουν την ανάπτυξη ιχθυοκαλλιεργειών στο σημείο.
Πρόκειται για την έκταση, η οποία μαζί με τα 500 στρέμματα της ΑΕΓΕΚ ήταν στα σχέδια για δημιουργία Περιοχής Οργανωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (Π.Ο.Τ.Α). Αυτή και άλλη μία υπήρχαν στην Ελλάδα, η οποία δεύτερη βρισκόταν στην Καλαμάτα και προχώρησε. Στο σημείο βέβαια κάποιοι έχουν στα σχέδια τους την τεράστια ζώνη Π-7 της υπό θεσμοθέτηση Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, 1.065,64 θαλασσίων στρεμμάτων. Σήμερα ενημερωθήκαμε από τα τοπικά μέσα, ότι η Accor Hotels και η Banyan Tree, προχωρούν σε επέν…
διαβαστε περισσοτερα

ΑΙΟΛΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ: Νίκη για το Παιδικό τμήμα ήτα των Ανδρών

Με πολύ καλή εμφάνιση το παιδικό τμήμα του συλλόγου μας επικράτησε εντός έδρας του αντίστοιχου και αήττητου τμήματος της ΓΕ Αγρινίου.  Αντίθετα το τμήμα ανδρών ξεκίνησε με ήττα τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της Β Ανδρών,στην έκτος έδρας αναμέτρησή του με το ΒΑΟ Άρτας.
Αίολος Αστακού - ΓΕ Αγρινίου 70-64(παιδικό)ΒΑΟ Άρτας-Αίολος Αστακού 73-60(ανδρών)
διαβαστε περισσοτερα
Το μήνυμα του Δημάρχου Ξηρομέρου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Το μήνυμα του Δημάρχου Ξηρομέρου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

https://www.dimosxiromerou.gr Αστακός 27.10.2020 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η 28η Οκτωβρίου είναι μία ημέρα που φέρει ιδιαίτερο συμβολισμό για τη συλλογική μας ταυτότητα. Στις παραμονές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι Έλληνες αποφάσισαν να υψώσουν το ανάστημά τους και να αντιταχθούν στις κατοχικές δυνάμεις, υπερασπιζόμενοι την ελευθερία μας. Το ιστορικό γεγονός αποτελεί παρακαταθήκη και αναδεικνύει τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες μας. Θάρρος, αλτρουισμός, αλληλεγγύη, ήθος. Πηγή έμπνευσης για πολλές γενιές. Στις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε, λόγω της υγειονομικής κρίσης, συνέπεια της πανδημίας από τον κορονοϊό Covid-19, καλούμαστε να σταθούμε με υπευθυνότητα, στην κρίσιμη καμπή που περνάει η Ελλάδα μας, έχοντας ως όπλο την κοινωνική αλληλεγγύη. Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ιωάννης Λ. Τριανταφυλλάκης
διαβαστε περισσοτερα

Χωρίς την παρουσία γονέων (λόγο covid 19) η Σχολική γιορτή για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΠΑΜΠΙΝΗΣ:

Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη σχολική γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940 στο Δημοτικό Σχολείο  ΜπαμπίνηςΞηρομέρου. Με ποιήματα, σκετς, και τραγούδια από τους μαθητές .Αφιερωμένα   στους ήρωες που έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας μας.Χωρίς την παρουσία γονέων (λόγο covid -19) λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας.
διαβαστε περισσοτερα

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Μαρίας Σαλμά με παραγωγικούς φορείς της Αιτωλοακαρνανίας

Συνάντηση με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου και των εμπορικών Συλλόγων της Αιτωλοακαρνανίας, είχε σήμερα, Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά στο Διοικητήριο της Ι.Π Μεσολογγίου. Στην ενημερωτική συνάντηση που έγινε παρουσία του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, Κωνσταντίνου Χαϊδή, τονίστηκε η αναγκαιότητα αυστηρής τήρησης των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του νέου κορωνοϊού COVID 19, με αφορμή την αύξηση του αριθμού κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες στο νομό. Παράλληλα, σημειώθηκε πως οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας θα γίνουν ακόμη πιο εντατικοί το επόμενο διάστημα, με στόχο τη θωράκιση της υγείας των πολιτών.
διαβαστε περισσοτερα

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Στο μήνυμά του με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αναφέρει τα εξής:
«Το έπος του ‘40 καταγράφηκε στην ιστορία ως το μεγάλο ΟΧΙ των Ελλήνων απέναντι στο ναζισμό, στον ολοκληρωτισμό, αλλά και σε κάθε μορφή αμφισβήτησης της εθνικής μας κυριαρχίας.Σήμερα, 80 χρόνια μετά, τιμούμε το ΟΧΙ των πατεράδων και των παππούδων μας.Και είμαστε έτοιμοι να το επαναλάβουμε, εάν και όποτε χρειαστεί, απέναντι σε οποιονδήποτε επιβουλεύεται την εθνική μας κυριαρχία, καταπατώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου.Οι Έλληνες ατενίζουμε το μέλλον της πατρίδας που μας κληροδοτήθηκε, με ενότητα, με αισιοδοξία, με πίστη στις δυνάμεις μας. Χρόνια πολλά!»Βιντεοσκοπημένο το μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, στον σύνδεσμο: https://youtu.be/3jtA5VyELuM
διαβαστε περισσοτερα

Αντιπρόεδρος στη Διαμεσογειακή Επιτροπή της CPMR εξελέγη ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίων Ζαΐμης

Τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 ολοκληρώθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR (ConferenceofPeripheralandMaritimeRegions) στην οποία συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσωπούμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνα Ζαΐμη. Τη φετινή χρονιά η Γενική Συνέλευση της Διαμεσογειακής Επιτροπής, καθώς και όλες οι δράσεις της CPMR, πραγματοποιούνται ψηφιακά λόγω της πανδημίας του Covid-19.
Νέος Πρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR εκλέχθηκε ο Nello Musumeci, Πρόεδρος της Περιφέρειας της Σικελίας και Αντιπρόεδρος αναδείχθηκε ο Φωκίων Ζαΐμης, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος εξελέγη μέλος του Πολιτικού Γραφείου - του ανώτατου πολιτικού οργάνου - τηςΔιαμεσογειακής Επιτροπής.Η CPMR και οι Επιτροπές της, στην οποία συμμετέχουν 160 Περιφέρειες από 24 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή πάνω από 200 εκατομμύρια πολίτες, αποτελούν σήμερα τον κυριότερο, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, Οργανισμό …
διαβαστε περισσοτερα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν, οι ομιλίες και οι περιοδείες της Τομεακής Οργάνωσης Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν, οι ομιλίες και οι περιοδείες της Τομεακής Οργάνωσης Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, τις προηγούμενες μέρες.
Στη Βόνιτσα μίλησε ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ. Πριν τη συγκέντρωση περιόδευσε στα χωριά Μπαμπίνη, Αετός και Κατούνα. Στην περιοδεία συμμετείχε και αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής το Νίκο Μωραΐτη, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Δυτ. Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Ο Νίκος Παπαναστάσης, συζήτησε με κατοίκους της περιοχής, για τα προβλήματα που βιώνουν. Βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι, ανέφεραν ότι το εισόδημά τους χτυπιέται για μια ακόμη χρονιά, όπως και των συνταξιούχων της περιοχής, με αρκετούς από αυτούς να τα βγάζουν πέρα με τις πενιχρές συντάξεις του ΟΓΑ. Στη συζήτηση αναδείχτηκαν και αλλά προβλήματα, όπως της υγείας, με τις σοβαρές δυσκολίες στην περίθαλψη που υπάρχει στην περιοχή, ειδικά μέσα στις συνθήκες του κορονοϊού. Ο…
διαβαστε περισσοτερα

ΑΣΤΑΚΟΣ:Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 25.10.20, η δράση ζωής, δύναμης και αισιοδοξίας

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 25.10.20, η δράση ζωής, δύναμης και αισιοδοξίας που υλοποίησε ο Σύλλογος Γυναικών Αστακού και το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ξηρομέρου με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.
 Ευχαριστούμε θερμά την κα Όλγα Πάιρα, Χειρουργό Μαιευτήρα Γυναικολόγο που μίλησε για την σημασία της πρόληψης, την κα Αλέκα Κουμέλη Νηπιαγωγό που μας κατέθεσε την προσωπική της εμπειρία και μετέφερε ένα μήνυμα ελπίδας στις γυναίκες που νοσούν ή έχουν ήδη νοσήσει καθώς και τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κο Γιάννη Τριανταφυλλάκη για την στήριξη και την παρουσία του στην δράση μας.Επίσης ευχαριστούμε θερμά όλους όσους αγκάλιασαν την εκδήλωσή μας και συμμετείχαν σε αυτήν καθώς και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κα Μαρία Σακουφάκη για την προμήθεια ενημερωτικών φυλλαδιών και  στην εταιρία ΑΦΟΙ ΤΣΕΛΙΟΥ Α.Ε. για την χορηγία της  προκειμένου να πραγματοποιηθεί με επιτυχία η δράση μας.Η πρόληψη σώζει ζωές!Βασίλης Πολύζος����������������������������…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank