Ευχές του BLOG ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΙΝ για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020

Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων, τοblog Μπαμπίνη ΙΝ εύχεται καλή δύναμη σε όλες τις μαθήτριες και σε όλους τους μαθητές που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις.    Η σκέψη μας και οι ευχές μας θα σας συνοδεύουν όλες αυτές τις  ημέρες.
Με Εκτίμηση ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΙΝ blog
διαβαστε περισσοτερα

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία η εθελοντική δράση του καθαρισμού των ακτών στον Αστακό.

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις 05:300 μ.μ., η εθελοντική δράση καθαρισμού των ακτών, που συνδιοργάνωσαν η Κοινότητα Αστακού και το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ξηρομέρου, με ανοικτή πρόσκληση στους Συλλόγους και τους πολίτες να συμμετάσχουν.

διαβαστε περισσοτερα

Σαν σήμερα .Ο θρίαμβος της Εθνικής Ελλάδος στο Ευρωμπάσκετ του 1987

Η 14η Ιουνίου 1987 είναι ημερομηνία - ορόσημο για τον ελληνικό αθλητισμόΕκείνη τη ζεστή κυριακάτικη νύχτα, η εθνική ομάδα της καλαθοσφαίρισης ανάγκασε όλους τους Έλληνες - φιλάθλους και μη- να βγουν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπάσκετ, την πρώτη στην ιστορία του αθλήματος, που ήλθε έπειτα από ένα συγκλονιστικό αγώνα με τη Σοβιετική Ένωση και νίκη με 103-101 στην παράταση. Ήταν ο μεγαλύτερος θρίαμβος του ελληνικού αθλητισμού σε ομαδικό άθλημα μέχρι τότε και θα παραμείνει μέχρι το 2004, όταν η εθνική ομάδα θα κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου..sansimera.gr
διαβαστε περισσοτερα

Φιλικό παιχνίδι παλαιμάχων Παναιτωλικός -Α.Ε.Κ Αγίου Κωνσταντίνου Τετάρτη 17/06/2020 και ώρα18:30 γήπεδο Emileon

Παλαίμαχοι Ποδοσφαιριστές Αγίου Κωνσταντίνου
διαβαστε περισσοτερα
Ευχές προς τους μαθητές της Γ' Λυκείου για τις Πανελλαδικές, από την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Χριστίνα Τάπραντζη.

Ευχές προς τους μαθητές της Γ' Λυκείου για τις Πανελλαδικές, από την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Χριστίνα Τάπραντζη.

Αστακός 14.6.2020 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε, το μυαλό μας δεν μπορεί παρά να βρίσκεται δίπλα στους νέους που τη Δευτέρα ξεκινούν το δικό τους αγώνα. Τους εύχομαι τα όνειρά τους να γίνουν πραγματικότητα και να θυμούνται ότι οι δυσκολίες είναι αυτές που ενδυναμώνουν και οδηγούν σε νέες επιλογές. Καλή δύναμη σε σας και στις οικογένειές σας για την στήριξη που σας προσφέρουν, αλλά και στους καθηγητές σας που σας τροφοδοτούν με ελπίδα τα όνειρά σας. Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ-ΠΕΤΤΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
https://www.dimosxiromerou.gr/
διαβαστε περισσοτερα

ΤΟ ΖΥΜΩΤΟ ΚΑΡΒΕΛΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ...και οι παράπλευρες,απλές,ζυμαρονοστιμιές της!!! Γράφει ο Παναγιώτης Ηλ. Χολής.

Η εβδομάδα έφτανε στο τέλος της και μαζί της τέλειωνε και το ψωμί στο σπίτι.
Ο πατέρας είχε μεριμνήσει να αγοράσει ένα τσουβάλι αλεύρι, στη περίπτωση βέβαια που δεν υπήρχε σπιτικό ιδίας παραγωγής.
Η μάνα είχε προγραμματίσει κάθε Παρασκευή να ζυμώνει και το Σάββατο να φουρνίζει το ψωμί τις επόμενης εβδομάδας για την οικογένεια.
Παρασκευή απόγευμα προς βράδυ ξεκίναγε το ζύμωμα. Πρώτο στάδιο το κοσκίνισμα του αλευριού με το κόσκινο, και το ανάπιασμα του προζυμιού. Στο σκαφίδι, μια ξύλινη σκάφη έριχνε το αλεύρι κοσκινίζοντας το ώστε να είναι πεντακάθαρο.Στο κέντρο ακριβώς του αλευριού έφτιαχνε μια φωλίτσα και εκεί έριχνε λίγο χλιαρό νερό και με τα χεράκια της έφτιαχνε ένα μικρό ζυμαράκι. Αυτό θα ήταν το προζύμι της μιας και εκείνες τις παλιές εποχές δεν υπήρχε η μαγιά. Για να γίνει όμως προζύμι θα σκέπαζε όλη τη σκάφη με ένα μεσάλι και μια κουβέρτα για να είναι ζεστό και θα το άφηνε για δυο -τρεις ώρες μέχρι να φουσκώσει.
Το επόμενο στάδιο ήταν το ζύμωμα.
διαβαστε περισσοτερα

Το μήνυμα του Ν. Φαρμάκη προς τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων

Τις ευχές του προς τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων εκφράζει με μήνυμά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης. Ο κ. Φαρμάκης σημειώνει τα εξής: «Οι πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν έναν σημαντικό σταθμό στη ζωή κάθε νέου ανθρώπου. Όχι, ασφαλώς, τον τερματικό. Όμως, η προσπάθεια κάθε νέου να διεκδικήσει τα όνειρά του, είναι σε κάθε έκφανσή της σημαντική και άξια σεβασμού και υποστήριξης από όλους μας. Εύχομαι από καρδιάς λοιπόν, καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους που μπαίνουν στον στίβο των πανελλαδικών. Γνωρίζω σε πρώτο πρόσωπο ότι η δικαίωση των κόπων και η επίτευξη των στόχων απαιτεί μεγάλη και διαρκή προσπάθεια. Μία προσπάθεια που για χιλιάδες νέα παιδιά ξεκινάει τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020. Είμαστε δίπλα τους. Πιστεύουμε στη δύναμή τους. Καλά γραπτά σε όλες και όλους!»
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................