Η Πάτρα υποδέχτηκε με ενθουσιασμό και συγκίνηση το βιβλίο του Γιώργου Παληγεώργου ΧΩΡΙΣ ΒΑΛΙΤΣΑ.

ΠΗΓΗ: https://redlineagrinio.gr


Οι Πατρινοί που γέμισαν την τεράστια και εξαιρετικής αισθητικής αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας, απόλαυσαν με συγκίνηση και ενθουσιασμό την παρουσίαση του βιβλίου(συλλογή διηγημάτων) ΧΩΡΙΣ ΒΑΛΙΤΣΑ του Γιώργου Παληγεώργου, που οργάνωσαν οι Εκδόσεις Άπαρσις, το Οικονομικό Επιμελητήριο Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας και η Εταιρία  Κοινωνικής Δράσης & Πολιτισμού  ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ, τη Δευτέρα 7 Νοέμβρη 2022, στην Πάτρα.
διαβαστε περισσοτερα

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΓΑΒΡΙΗΛ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ.(Φωτο Τζένη Παπαδημητρίου)

ΠΗΓΗ:facebookTzenny Papadimitrioy
Με Θρησκευτική Κατάνυξη τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι των Ταξιαρχών που βρίσκεται απέναντι από το χωριό μας σε ενα καταπράσινο λοφίσκο και κοντά στο αρχαίο κάστρο στα ΚΟΡΟΝΤΑ από τον Πάτερ Νικόδημο Ζαβογιάννη και Ιεροψάλτη τον Κον Χρήστο Καρύδη. Την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρακολουθήσαν αρκετοί συγχωριανοί μας. Μετά το τέλος της Πανηγυρικής Θείας Ακολουθίας προσφέρθηκαν στους εκκλησιαζομενους αρτοκλασιες, γλυκά και το γλυκό πού φτιάχνεται στην περιοχή μας η ραβανι. Δείτε φωτογραφίες τραβηγμένες από την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι του χωριού μας.
διαβαστε περισσοτερα

ΠΟΑΥ Αλλόκοτη Ταύτιση ! Γράφει- Σχολιάζει Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Τα ετερώνυμα έλκονται… Αυτό ξέραμε μέχρι τώρα. Να, όμως που στην περίπτωση της ΠΟΑΥ ισχύει ένα άλλο αξίωμα,  σύμφωνα με το οποίο οι αλλόκοτες απόψεις, οι περίεργες θέσεις και τα  αλλόκοτα συμφέροντα-πολιτικά, μικροπολιτικά,  οικονομικά ή οποιαδήποτε άλλα- ταυτίζονται και συμπορεύονται με υποδειγματική σύμπνοια. Πως αλλιώς να εξηγήσουμε την απόλυτη σύμπλευση ετερογενών και πολλές φορές σφόδρα αντικρουόμενων πλευρών και παραγόντων του πολιτικού, οικονομικού και δημοσιογραφικού συστήματος σε ότι αφορά το μείζον θέμα της ίδρυσης ΠΟΑΥ ; Επιδίωξη και στόχος που αγνοoύν τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας και θα οδηγήσουν -σε περίπτωση υλοποίησής των σχεδίων κυβέρνησης και ιχθυοκαλλιεργητών- στην περιβαλλοντική καταστροφή του παράλιου μετώπου από Αστακό μέχρι Μύτικα, Κάλαμο και Καστό  και σε απαξίωση άλλων δραστηριοτήτων , οικονομικών και μη.
διαβαστε περισσοτερα

ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΟ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ(foto Τζένη Παπαδημητρίου)

ΠΗΓΗ: facebookTzenny Papadimitrioy
Χθες έγινε η τοποθέτηση του Σταυρού στο καμπαναριό του Αγίου Γεωργίου στο χωριό μας ο οποίος είχε πέσει από τον ανεμοστρ;Oβιλο πού είχε πλήξει το χωριό. Συνεργείο του Δήμου Ξηρομέρου με το ανυψωτικό μηχάνημα και με την εθελοντική εργασία του συμπατριώτη μας ηλεκτρολόγου και προέδρου του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσοβ;iτσας Κου Σωτήρη Γαντζο;yδη τοποθέτησαν τον Σταυρό στην θέση του. Επίσης το συνεργείο αποκατέστησε τις λάμπες στην πλατεία και στο δρόμο προς τον κάμπο. Δείτε φωτογραφίες τραβηγμένες από την τοποθέτηση του Σταυρού και την αλλαγή των λαμπτήρων.
διαβαστε περισσοτερα
Διακοπή ρεύματος σε ορισμένα χωριά του Ξηρομέρου λόγω βλάβης στην Αμφιλοχία.

Διακοπή ρεύματος σε ορισμένα χωριά του Ξηρομέρου λόγω βλάβης στην Αμφιλοχία.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea Αστακός, 8.11.2022 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Διακοπή ρεύματος αυτή την στιγμή  σε ορισμένα χωριά του Ξηρομέρου λόγω βλάβης στην Αμφιλοχία. Σε επικοινωνία που είχαμε ενημερωθήκαμε ότι συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται ώστε να την αποκαταστήσουν όσο πιο σύντομα. ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
διαβαστε περισσοτερα

Το έργο ανάπλασης της εισόδου του Μεσολογγίου, με προϋπολογισμό σχεδόν 10 εκ. ευρώ, υπέγραψε ο Νεκτάριος Φαρμάκης

Έργο μείζονος σημασίας για την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου είναι η ανάπλαση των οδών Παπαδιαμαντοπούλου και Ναυπάκτου, την απόφαση ένταξης του οποίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020 υπέγραψε σήμερα, Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.
διαβαστε περισσοτερα

Το Σάββατο η βιβλιοπαρουσίαση της Σοφίας Βόικου με τίτλο «Νυφικό από πορφύρα» από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης  σε συνεργασία με την Ομάδα Φιλαναγνωσίας  του 2ου Γενικού Λυκείου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σας προσκαλούν στην βιβλιοπαρουσίαση της Σοφίας Βόικου με τίτλο «Νυφικό από πορφύρα»  που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 12 Νοεμβρίου του 2022 και ώρα 19:00 στο Κτίριο Χρυσόγελου, Ιερά Πόλις Μεσολογγίου.
διαβαστε περισσοτερα

Συνάντηση γραμματέων της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Δημήτρη Στρατούλη και Μαριάνας Τσίχλη, με την Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με τρία παιδιά (ΟΠΟΤΤΕ).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΣυνάντηση γραμματέων της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Δημήτρη Στρατούλη και Μαριάνας Τσίχλη, με την Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με τρία παιδιά (ΟΠΟΤΤΕ).
Να εξομοιωθούν τώρα οι τρίτεκνες με τις πολύτεκνες οικογένειεςΜέτρα ΤΩΡΑ οικονομικής και κοινωνικής στήριξης των λαϊκών οικογενειών.
Οι γραμματείς της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Δημήτρης Στρατούλης και Μαριάνα Τσίχλη, συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με τρία παιδιά (ΟΠΟΤΤΕ), αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Δημήτρη Κοντό, τον αντιπρόεδρο Γίωργο Χαβάκη, την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων  Μαίρη Χελιουδάκη και το μέλος του Δ.Σ. Γιώτα Κεφαλά).Αμέσως μετά τη συνάντηση, έκαναν την εξής δήλωση:
διαβαστε περισσοτερα

ΠΟΙΗΣΗ : Του Θεόδωρου . Κολλιά

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................