Υποχρεωτική η αναγραφή της προέλευσης του γάλακτος στα γαλακτοκομικά, λέει ο ΕΦΕΤ

Ο ΕΦΕΤ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνουν το καταναλωτικό κοινό ότι η κείμενη εθνική νομοθεσία καθιστά υποχρεωτική την αναγραφή της προέλευσης του γάλακτος στην επισήμανση των  γαλακτοκομικών  προϊόντων.Όλα τα είδη του γάλακτος,τυριά, γιαούρτια, βούτυρο, κρέμα γάλακτοςκαθώς καιεπιδόρπια με βάση το γάλαοφείλουν να αναγράφουν επί των συσκευασιών τους τη “χώρα” προέλευσης του γάλακτος. Οι υποχρεωτικές ενδείξεις που θα πρέπει να υπάρχουν εναλλακτικά στη συσκευασία είναι:
διαβαστε περισσοτερα

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ημερίδα του ''ΑΓΑΠ♥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Η ημερίδα που διοργάνωσε το ''ΑΓΑΠ♥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' Δήμου Ακτίου/Βόνιτσαs με θέμα '' Η έγκαιρη αναγνώριση διαταραχών λόγου και ομιλίαs πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 15 Μαρτίου στο κέντρο πολλαπλών χρήσεων ''Σπύρος Αχείμαστος''  με επιτυχία

Ευχαριστώ θερμά την λογοθεραπεύτρια κ.α Χριστίνα Φατούρου /την βρεφονηπιαγωγό κ.α Άννα Τούσια /την πρέσβυτερα κ.α Δάφνη Καφέ και τουs γονείs που μαs τίμησαν με την παρουσία τουs.

Έλενα Σερεπίσου
διαβαστε περισσοτερα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ:ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΓΙΑ 5 ΗΜΕΡΕΣ Η ΑΝΟΙΞΗ !

Άλλη μια προσπάθεια θα κάνει να εμφανιστεί η άνοιξη τις επόμενες 5 ημέρες για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία θα ανέβει σταδιακά στους 23-24°C και ο ήλιος θα επικρατήσει.
διαβαστε περισσοτερα

Στα αντιπλημμυρικά έργα στον ποταμό Αχελώο ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Λύτρας

Για την πορεία των εργασιών Συντήρησης – Αποκατάστασης των Αντιπλημμυρικών Έργων στον ποταμό Αχελώο ενημερώθηκε σήμερα Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας. Συνοδευόμενος από κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επισκέφθηκε το έργο, στο ύψος των Καλυβίων. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίων ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Εξελίσσεται σε διάφορες θέσεις στον ποταμό Αχελώο. Συγκεκριμένα εκτελούνται αντιπλημμυρικές εργασίες με σκοπό την προστασία των υπαρχόντων αντιπλημμυρικών έργων και των όμορων ιδιοκτησιών. Στο πλαίσιο αυτό γίνεται τοποθέτηση λιθορριπών και κατασκευή συρματοκιβωτίων Σε δηλώσεις του ο κ. Λύτρας, εκφράζοντας και την βούληση του ίδιου του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, ζήτησε το έργο να υλοποιηθεί στις προβλεπόμενες προθεσμίες.
Επίσης τόνισε ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία με την ΔΕΗ, προκειμένου να μειώνεται ο όγκος των υδάτων στον πο…
διαβαστε περισσοτερα

Τρεις (3) νέες υποψηφιότητες ανακοίνωσε ο συνδυασμός «ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ, Πρώτα ο Πολίτης»

Ο Επικεφαλής της Παράταξης «ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ, Πρώτα ο Πολίτης»και Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης, με αίσθημα σεβασμού και ευθύνης δίνει σήμερα 15/03/2019 στην δημοσιότητα τρεις (3) νέες υποψηφιότητες  που θα συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο ΝΙΚΗΣ του συνδυασμού μας.

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΛΥΖΙΑΣ
Βέρρη – Παπαϊωάννου  Ιωάννα (συζ. Νικολάου) του Βασιλείου, Πρόεδρος Τ.Κ. Μύτικα Καραπιπέρη –Λεκατσά Δήμητρα(συζ. Χρήστου) του Νικολάου, π. Πρόεδρος Τ.Κ. Κανδήλας


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΦΥΤΕΙΩΝ
Μαρκή Δήμητρα του Ιωάννη, Καθηγήτρια Ιστορίας
διαβαστε περισσοτερα

ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΔΡΑΣΗΣ 18.03.19 «ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ η δική μας θάλασσα»

Λόγο καιρικών συνθηκών η δράση "ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ η δική μας θάλασσα" που ήταν προγραμματισμένη να υλοποιηθεί σήμερα 15 Μαρτίου στις 10.00 στην παραλία Πούντο, στις εκβολές του ρέματος Σκα, δίπλα στον χώρο των παζαριών...
μεταφέρεται και θα υλοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Μαρτίου, στον ίδιο χώρο. 

 Σας περιμένουμε...

*Η περιβαλλοντική οργάνωση «Πράσινο+Μπλε» μαζί με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ΟΖΟΝ» και τους φορείς: Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ» με έδρα το Αίγιο, σύλλογος ελεύθερων και αυτόνομων δυτών «Κρισσαίος» με έδρα τη Φωκίδα και ο σύλλογος  «Αργώ»  με έδρα την Αλυκή  Βοιωτίας,  ενώνουν τις δυνάμεις τους και συμμετέχουν στο πρόγραμμα με τίτλο «ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ η δική μας θάλασσα» που αφορά την έρευνα και τη καταγραφή της συσσώρευσης απορριμμάτων στις ακτές και τη θάλασσα του Κορινθιακού κόλπου. Οι δράση εντάσσεται σε μία ευρύτερη προσπάθεια για την προστασία και ανάδειξή της περιοχής, μετά την ένταξή της  στο δίκτυο Natura 2000.
διαβαστε περισσοτερα

Υπ.Παιδείας: Ανακοινώθηκε το νέο εξεταστικό σύστημα -Σαρωτικές αλλαγές στις πανελλαδικές

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε σήμερα το τελικό κείμενο για τη νέα Γ΄ Γενικού Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Το Υπουργείο Παιδείας δημοσιοποίησε το νέο σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αναλύοντας και τις δηλώσεις για τα ΤΕΠ που πρέπει να κάνουν οι μαθητές. Συγκεκριμένα το σχέδιο του Υπ.Παιδείας αναφέρει:ΕΔΩ
διαβαστε περισσοτερα

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στις δεκαοχτώ (18η) του μηνός Μαρτίου του έτους 2019 ημέρα Δευτέρα και ώρα 12.00 σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της έδρας του Δήμου μας, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα κάτωθι θέματα ημερησίας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010:
διαβαστε περισσοτερα

Σήμερα η Α΄Χαιρετισμοί

Οι χαιρετισμοί στην Παναγία είναι υμνωδία που ο κάθε πιστός χαίρεται ιδιαίτερα να διαβάζει την μεγάλη Τεσσαρακοστή διαβάζονται κάθε Παρασκευή και για πέντε συναπτές εβδομάδες . 

διαβαστε περισσοτερα

Μια πανέμορφη έκθεση χειροτεχνίας ζωγραφικής παρουσιάστηκε τις ήμερες της Αποκριάς στον Αστακό από την καλλιτέχνη Αστακιώτισσα Αμαλία Λουκέρη

Φωτορεπορτάζ:Χρήστος Μπόνης
Εντυπωσιακά βάζα με ζωγραφική στο χέρι, ξυλόγλυπτα από κορμούς δένδρων, πήλινα δοχεία, βραχιόλια, κομπολόγια με πολύχρωμες χάντρες και πολλά άλλα είδη . Η αστραφτερή αυτί έκθεση από το πλήθος των χρωμάτων που έλαμπαν στο φως του ηλίου απλώθηκε σε ένα μεγάλο μέρος της παραλίας του Αστακού προσελκύοντας τα βλέμματα πολλών ντόπιων αλλά και ξενών επισκεπτών που βρέθηκαν στο χωρίο μας για το τριήμερο της Αποκριάς .
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................