Σύλλογος Γυναικών Αστακού: ΟΙΝΙΆΔΕΣ-Δρομολόγηση λεωφορείου για παρακολούθηση θεατρικής παράστασης

Ο Σύλλογος Γυναικών Αστακού προκειμένου να διευκολυνθεί η μετάβαση στις Οινιάδες για την παρακολούθηση του θεατρικού έργου του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΄΄ ΟΡΝΙΘΕΣ ΄΄, αναλαμβάνει να μισθώσει λεωφορείο  την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024.Ώρα αναχ.: 8 μμ από πλατεία Τιμή εισιτηρίου λεωφορείου 10,00 € Τιμή θεάτρου 20,00 €. Δηλώσεις συμμετοχής εως την Πέμπτη 18/7, στα μέλη του Δ.Σ στα τηλ: 6944 613595, 6945 774595
Το Δ.Σ.
διαβαστε περισσοτερα

Ραβανί παραδοσιακό | Το γλυκό της γιαγιάς που ξυπνά αναμνήσεις

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ Ραβανί: Το παραδοσιακό γλυκό της κυρίας Βελισσαρίας από τους Αμοργιανούς Αιτωλοακαρνανίας Σας ταξιδεύουμε στο χωριό Αμοργιανοί του ορεινού Βάλτου, όπου συναντήσαμε την φιλόξενη κυρία Βελισσαρία. Μας υποδέχθηκε στο ζεστό της σπιτικό και μας έφτιαξε ένα αυθεντικό ραβανί, ένα γλυκό που μας γυρίζει πίσω στα παλιά χρόνια.
διαβαστε περισσοτερα

Συναντήσεις του Aντιπεριφερειάρχη Φωκίωνα Ζαΐμη με Πρέσβεις Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Τουρκίας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Πρόεδρος της Επιτροπής Βαλκανίων & Ευξείνου Πόντου και Αντιπρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR, Φωκίων Ζαΐμης, συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Βουλγαρίας, Valentin Poriazov, την Σύμβουλο Υπουργού της Ρουμανίας (που εκτελεί χρέη Πρέσβη),  Katalin Oanţă και τον Πρέσβη της Τουρκίας,  Çağatay Erciyes την Παρασκευή 19 Ιουλίου στην Αθήνα.
διαβαστε περισσοτερα

Εγκαίνια του έργου στερέωσης και ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου Οινιαδών

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ», σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος διοργανώνουν τελετή εγκαινίων για το έργο «Στερέωση, Αποκατάσταση και ανάδειξη αρχαίου θεάτρου Οινιαδών» που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τετάρτης 17 Ιουλίου 2023 και ώρα 21:00 στο αρχαίο θέατρο.
διαβαστε περισσοτερα

Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας: Σήμερα συνάντηση Μαυρομάτη- Τριανταφυλλάκη

ΠΗΓΗ: facebook.Θανασης ΜαυρομματηςΥποδέχθηκα σήμερα τον Δήμαρχο Ξηρομέρου Giannis Triantafillakis στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι .Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και είχε κύριο σκοπό θέματα πολιτικής προστασίας που μας απασχολούν ιδιαίτερα την συγκεκριμένη περίοδο. Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε επισκόπηση στα επιμέρους ζητήματα που αφορούν το Δήμο Ξηρομέρου. Η συνεργασία μας θα είναι στενή και διαρκείς με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στην συνάντηση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Φλωρόπουλος και Σωτήρης Μακρής .
Nektarios Farmakis Κάνουμε τον τόπο μας πιο δυνατό .
διαβαστε περισσοτερα

ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟ ΦΩΣ.. ΒΡΆΔΙΑ ΧΟΡΩΔΙΩΝ

διαβαστε περισσοτερα

ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟ ΦΩΣ...ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΦΡΙΝΤΖΟ

διαβαστε περισσοτερα

Διοργάνωση 3ου κολυμβητικού διάπλου «Μύλος Κάστρο Καλάμου (Μπένελόρδου) – Φάρος Μύτικα».

Ημερομηνία 15/7/2024ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Διοργάνωση 3ου κολυμβητικού διάπλου «Μύλος Κάστρο Καλάμου (Μπένελόρδου) – Φάρος Μύτικα».
Ο Δήμος Ξηρομέρου, με την βοήθεια της οργανωτικής επιτροπής κολυμβητικού διάπλου «Μύλος Κάστρο Καλάμου (Μπένελόρδου) – Φάρος Μύτικα», ανακοινώνουν την διεξαγωγή του 3ου κολυμβητικού διάπλου, την Κυριακή 18 Αυγούστου.
Έτσι έχουμε:
διαβαστε περισσοτερα

Ανακοίνωση - πρόσκληση προς ενδιαφερόμενους για έκθεση εικαστικών δημιουργιών στο Πνευματικό Κέντρο Μύτικα.

Ημερομηνία, 15.07.2024ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Δήμος Ξηρομέρου σε συνεργασία με την Κοινότητα Μύτικα, προτίθεται να διοργανώσει καλοκαιρινή έκθεση νέων χειροτεχνών - καλλιτεχνών στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΥΤΙΚΑ κατά την καλοκαιρινή περίοδο, την τρίτη εβδομάδα του Αυγούστου ως τέλος Αυγούστου. Για το λόγο αυτό προσκαλεί όσους συμπολίτες μας επιθυμούν να συμμετέχουν, να επικοινωνήσουν έως 31/7 με το 6936765007, για να κανονίσουν τις λεπτομέρειες τοποθέτησης των δημιουργιών στο χώρο καθώς και τα ωράρια της έκθεσης και της παρουσίας κάθε δημιουργού στην έκθεση.
διαβαστε περισσοτερα

Ψήφισμα της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου ( ΟΠΣΥΞ) για το θάνατο του Προέδρου του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγραμπελιωτών "Η ΑΓΡΑΜΠΕΛΗ" Δημήτρη Μπολίκα

Αρ. Πρωτ. 21             Αθήνα 14/072024

Ψ Η Φ Ι Σ Μ ΑΤο Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.), το οποίο συνήλθε σήμερα ειδικά, μόλις πληροφορήθηκε τη θλιβερή είδηση του θανάτου τουΔ Η Μ Η Τ Ρ Η   Μ Π ΟΛ Ι Κ Α ο οποίος ήταν Πρόεδρος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Αγραμπελιωτών « Η ΑΓΡΑΜΠΕΛΗ», υπηρέτησε με δυναμισμό, ειλικρίνεια το πολιτιστικό κίνημα του Ξηρομέρου και πάλευε για το καλό του αγαπημένου χωριού «το Αγράμπελο». 
Το Κεντρικό Συμβούλιο εκτιμώντας την αστείρευτη προσφορά του, την ευγένεια, τον ακέραιο χαρακτήρα του και ότι απετέλεσε εξαίρετο παράδειγμα Ξηρομερίτη,
Ψ Η Φ Ι Ζ Ε Ι1. Να εκπροσωπηθεί στην κηδεία το Κεντρικό Συμβούλιο.
διαβαστε περισσοτερα

ΝΙΚΟΣ ΖΑΡΕΝΤΗΣ: Κοπή παροχής νερού στην κάτω πλατεία Παπαδάτου

Πηγή facebook Nikos ZarentisΠρώην πρόεδρος Τ/Κ Παπαδάτου Ξηρομέρου Εδώ λόγω μεγάλη ζέστης ,ο πλάτανος θέλει νερό αλλά η δημοτική αρχή και φυσικά με ένα μέρος της τοπικής έκοψε την παροχή που ήτανε στην κάτω πλατεία και όπως βλέπετε τώρα ποτίζω από τη δική μου παροχή ίσως να μην ξέρουν την περιμεία που λέει δεν κουτσένη Η γίδα από το κέρατο ,αλλά ίσως για το δήμο κουτσένη για μένα δεν θα κουτσάνη ποτέ. Σε αυτούς που κλέβουνε ειναι και πολύ δεν τους νοιάζει παρόλο που έχουν έγγραφες αναφορές εδώ και δύο χρόνια αλλά ίσως για αυτές να εξοφλήσαμε και εδώ γραμμάτια λέω εγώ τώρα, αλλιώς δεν εξηγείται .
διαβαστε περισσοτερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 15.7.2024

Αγαπητοί μας αιμοδότες, 
ο Σύλλογος μας σε συνεργασία με το Π.Ν. Ρίου θα πραγματοποιήσει την τακτική ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ την ΔΕΥΤΕΡΑ 15  ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, από τις 4:30 μ.μ. έως τις 8:00 μ.μ. στην αίθουσα του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΣΤΑΚΟΥ).

Καλούμε όλους τους εθελοντές μας, αλλά και νέους αιμοδότες να στηρίξουν την προσπάθειά μας και  να συνεχίσουν να προσφέρουν το δώρο ζωής προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.
 Δεν πρέπει να ξεχνάμε , η ανάγκη για αίμα είναι καθημερινή και μας αφορά όλους!

Το Δ.Σ.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................