Προληπτικοί έλεγχοι για COVID-19 από την Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Μαρίας Σαλμά

Αδιάλειπτα συνεχίστηκαν και αυτή την εβδομάδα οι έλεγχοι για Covid 19 στην Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας. Τα τεστ ανίχνευσης διεξήχθηκαν  έπειτα από σχετικό αίτημα της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρίας Σαλμά, αλλά και με την παρουσία της, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.Αναλυτικότερα, η κινητή μονάδα αιμοληψίας βρέθηκε την Τρίτη 30/3 στο Αιτωλικό του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου, την Τετάρτη 31/3 στην Τοπική Κοινότητα Πλαγιάς του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας, την Πέμπτη 1/4 στη Δημοτική Κοινότητα Κατοχής του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου και την Παρασκευή 2/4 στη Σταμνά Αιτωλικού του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου.
Η κ. Σαλμά εξέφρασε την ικανοποίηση της για την μεγάλη προσέλευση των πολιτών και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ενώ το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωρά και μέρα με τη μέρα πλησιάζουμε στον στόχο για επιστροφή στην κανονικότητα, οφείλουμε όλοι να τηρούμε τα μέτρα και να μην εγκαταλείπουμε την προσπάθεια, η οποία αποσκοπεί στην υγεία όλω…
διαβαστε περισσοτερα
Συμμετοχή του Δήμου Ξηρομέρου στις Ενεργειακές Κοινότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ματιά στο μέλλον... με όρους βιώσιμης ανάπτυξης και αειφορίας.

Συμμετοχή του Δήμου Ξηρομέρου στις Ενεργειακές Κοινότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ματιά στο μέλλον... με όρους βιώσιμης ανάπτυξης και αειφορίας.

https://www.dimosxiromerou.gr/
Αστακός 2.4.2021 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Δήμος Ξηρομέρου στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο δήλωσε την πρόθεσή του για την συμμετοχή του στις Ενεργειακές Κοινότητες της Περιφέρειας. Ένα σημαντικό και καινοτόμο εγχείρημα που η συμβολή του θα είναι τεράστια στην βιωσιμότητα του Δήμου. Η υλοποίησή του θα «ανακουφίσει» από το τεράστιο οικονομικό κόστος της κατανάλωσης ενέργειας, γεγονός που θα οδηγήσει σε μείωση των τελών. Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια στον σχεδιασμό να ενταχθούν και οικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά, που θα απαλλαγούν από το κόστος κατανάλωσης ενέργειας. Ματιά στο μέλλον... με όρους βιώσιμης ανάπτυξης και αειφορίας. Σημειωτέον ο Δήμος Ξηρομέρου είναι ο πρώτος Δήμος στο Νομό, που σύστησε Ενεργειακή Κοινότητα. Συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, κ. Λάμπρο Δημητρογιάννη για την άριστη συ…
διαβαστε περισσοτερα
Πρόσκληση για τακτική εκ περιφοράς συνεδρίαση Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου την Δευτέρα 5 Απριλίου.

Πρόσκληση για τακτική εκ περιφοράς συνεδρίαση Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου την Δευτέρα 5 Απριλίου.

https://www.dimosxiromerou.gr/

Αστακός, 1.4.2021 Αριθ. πρωτ: 144 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ  Ν.Π.Δ.Δ. 'ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ' ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Προς: Τα μέλη του Ν.Π.Δ.Δ. (ως Πίνακα Αποδεκτών) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Καλεί τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου όπως συμμετέχουν την πέμπτη (5η) του μηνός Απριλίου, του έτους 2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:00 μ.μ., στην 7η Τακτική Συνεδρίαση δια περιφοράς σύμφωνα με το αριθ. πρωτ. 77233/13.11.2020 (ΑΔΑ: 6ΩΚΛ46ΜΤΛ6-ΥΔ4) έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 74 του Ν. 4555/18 σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 234 και 240 του Ν. 3463/2006 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κάτωθι θέματα:
1. ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2021.
2. ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΧΟΡΗΣΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ (ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ) ΛΙΜΕΝΑ ΜΥΤΙΚΑ.
3. ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ «ΛΙΒΑΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ» ΓΙΑ AΔΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣ…
διαβαστε περισσοτερα
Πρόσκληση για τακτική εκ περιφοράς συνεδρίαση Δ.Σ. Νομικού Προσώπου, τη Δευτέρα 5 Απριλίου.

Πρόσκληση για τακτική εκ περιφοράς συνεδρίαση Δ.Σ. Νομικού Προσώπου, τη Δευτέρα 5 Απριλίου.

https://www.dimosxiromerou.gr/ Αστακός, 1.4.2021 Αριθ. πρωτ: 151 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΠΑΙΔΕΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Προς: Τα μέλη του Ν.Π.Δ.Δ. (ως Πίνακα Αποδεκτών) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Καλούνται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως συμμετέχουν την πέμπτη (5η) του μηνός Απριλίου, του έτους 2021 ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00 π.μ., στην 6η Τακτική Συνεδρίαση Δια Περιφοράς σύμφωνα με το αριθ. πρωτ. 77233/13.11.2020 (ΑΔΑ: 6ΩΚΛ46ΜΤΛ6-ΥΔ4) έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 74 του N. 4555/18 σε συνδυασμό τις διατάξεις των άρθρων 234 και 240 του Ν. 3463/2006, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κάτωθι θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ «ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ» ΤΟΥ Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΑΒΒΑ. ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ.
2. KΑΤΑΡΤΙΣΗ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2022-2025.
3. ΑΙΤΗΣΗ…
διαβαστε περισσοτερα

Νέο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών στον Αστακό

Νέο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών στον Αστακό.Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Αγροτών (ΚΕΑ) της Ένωσης Μεσολογγίου, με τη συνεχή ενημέρωση, το άρτια καταρτισμένο και έμπειρο προσωπικό τους και την άριστη οργάνωσή τους διασφαλίζουν την ορθή υποβολή και εγκυρότητα των αιτήσεων ΟΣΔΕ.Τα ΚΕΑ μας διαθέτουν εξειδικευμένο προσωπικό στην διεκπεραίωση των αιτήσεων ΟΣΔΕ, πράγμα που έχει σαν αποτέλεσμα την διεξαγωγή του συνολικού έργου με απόλυτη ακρίβεια και ορθότητα, με ευεργετικές συνέπειες για τον παραγωγό.Επιπρόσθετα, το σύνολο των εργασιών των ΚΕΑ υλοποιούνται και εφαρμόζονται βάσει πιστοποιημένων Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας και Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών.Περισσότερα ΕΔΩ
διαβαστε περισσοτερα

Ευχαριστίες του Δήμου Ξηρομέρου προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την εκκίνηση του έργου βελτίωσης του επαρχιακού δρόμου Σουπί - Πηγάδια.

Αστακός 1.4.2021ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και προσωπικά τον Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θανάση Μαυρομμάτη, για την εκκίνηση του ζωτικού οδικού έργου, της βελτίωσης του επαρχιακού δρόμου Σουπί – Πηγάδια, που επί χρόνια έμενε στα χαρτιά.Η σημασία του έργου γνωστή σε όλους τους Ξηρομερίτες. Επιτέλους θα αποκτήσουν μετά από πολλά χρόνια τα χωριά της ενδοχώρας του Δήμου Ξηρομέρου, αξιοπρεπή οδική σύνδεση με την έδρα του Δήμου τον Αστακό.Παραλήψεις και παθογένειες χρόνων δρομολογούνται και οδεύουν προς λύση, προς όφελος όλων των πολιτών του Ξηρομέρου.Η δημοτική αρχή στο κομμάτι που της αναλογεί, με καθημερινή δουλειά, θα συνεχίσει την άριστη συνεργασία με τα Υπουργεία, την Περιφέρεια και τις διαχειριστικές αρχές, ώστε να αντιμετωπίσει δομικά τις παραλήψεις και τα λάθη χρόνων, που άφησαν τον Δήμο Ξηρομέρου πίσω.Προχωράμε με καθημερινή δουλειά να αλλάξουμε τον Δήμο Ξηρο…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................