ΨΑΧΑΛΕΥΟΝΤΑΣ Τ’ΟΝΕΙΡΟ

Γράφει:O Κομπλίτσης Αποστόλης O ''ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ''


Φωνή......αγωνίας και απόγνωσης από ένα φίλο συγχωριανό. Τον πήρα τηλέφωνο για τη γιορτή του και μόλις που πρόλαβα να του πω χρόνια πολλά. Με σταμάτησε με ένα ευχαριστώ!! «Τώρα, μου λέει, κάτσε να με ακούσεις χωρίς να με διακόψεις». Έτσι και αλλιώς δεν θα μπορούσα να το κάνω. «Κατέβηκα στο χωριό για 4-5 μέρες και ένιωσα μέσα μου την ερημιά και την εγκατάληψη. Τις λίγες μέρες που πήγα συνάντησα πέντε ανθρώπους. Εκεί ήταν που σε θυμήθηκα με πίκρα όταν είχες γράψει πριν δύο μήνες ότι τασκυλιά είναι περισσότερα από τουςανθρώπους. Θέλω να σου πω ότι πρέπει να κάνουμε ΚΑΤΙ για να μην ερημώσουν τελείως τα χωριά μας. Να μπορούμε τουλάχιστον να βρισκόμαστε. Γιατί όπως πάμε στο τέλος δενθα αναγνωρίζει ο ένας τον άλλον». Μου είπε και άλλα πολλά ο φίλος χωρίς να μπορώ να τον διακόψω όπως σας είπα. Από το φιλόξενο όμωςblog ΜΠΑΜΠIΝH ΙΝτου λέω τούτα. Δυστυχώς φίλε Γιάννη αυτή η κατάσταση, που σε στεναχώρησε τόσο πολύ, επικρατεί εδώ και κάμπο…
διαβαστε περισσοτερα

Σε εγρήγορση οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την γρίπη των πτηνών

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε συνέχεια της έξαρσης των κρουσμάτων γρίπης των πτηνών που διαπιστώνεται στην Ευρώπη και μετά την εμφάνιση κρούσματος, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, ανακοινώνει ότι όλες οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας τίθενται σε εγρήγορση, στο πλαίσιο του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την γρίπη των πτηνών.   Επισημαίνεται πως, μέχρι σήμερα, δεν έχει διαπιστωθεί μόλυνση του ανθρώπου από τον συγκεκριμένο τύπο της γρίπης, παρ’ όλο το μεγάλο αριθμό ατόμων που έχουν εκτεθεί σε αυτόν κατά την διαχείριση κρουσμάτων στα πτηνά και ως εκ τούτου, ο κίνδυνος για τους ανθρώπους είναι μικρός. Αντίθετα, ο ιός εμφανίζει μεγάλη παθογονικότητα στα πουλερικά. Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συνιστά στους ιδιοκτήτες πουλερικών την πιστή εφαρμογή μέτρων βιοασφάλειας. Συγκεκριμένα: Απαγορεύεται η διατήρηση οικόσιτων πουλερικών σε ανοιχτούς χώρους (αυλές κ.λπ.) σε περιοχές που βρίσκονται σε απόστασ…
διαβαστε περισσοτερα

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Αποκαταστάθηκε σήμερα το πρωί η βλάβη στο τηλεφωνικό κέντρο του κεντρικού κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 και Αμερικής, και πλέον όλοι οι αριθμοί βρίσκονται σε λειτουργία. Παραμένει το πρόβλημα στο κτίριο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού (Παπαδιαμάντη 14 και Αρέθα, Πάτρα) και συνεχίζονται οι ενέργειες του ΟΤΕ για την αντιμετώπισή του, το οποίο αναμένεται να αποκατασταθεί εντός της ημέρας.
Ευχαριστούμε όλους σας για την κατανόησή σας.
διαβαστε περισσοτερα

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ 3 ΚΔΑΠ ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΣΧΗΜΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αστακός, 11/1/2017 ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Ν.Π.Ι.Δ. ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Ταχ. Δ/νση: Αστακός Αιτ/νίας T.K. 300 06 Τηλ.: 26460 41482 Fax: 2646041482 E- mail k.epixeirhsh_dxiromerou2016@yahoo.comΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Με απόφαση του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου, Γεωργούλα Κωνσταντίνου, σήμερα Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, τα τρία Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Κανδήλας, Φυτειών και Αστακού δεν θα λειτουργήσουν λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Ξ.

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ

διαβαστε περισσοτερα

Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας κατεβαίνουν στα μπλόκα

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ακτίου – Βόνιτσας και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους κτηνοτρόφους και αγρότες της περιοχής σε συγκέντρωση – σύσκεψη το Σάββατο 14 Γενάρη και ώρα 11 π.μ. στην αίθουσα του ΔΣ στο δημαρχείο της Βόνιτσας.
διαβαστε περισσοτερα

Με χιόνια ξύπνησαν σήμερα οι κάτοικοι στην Μπαμπίνη..... (foto τώρα)

διαβαστε περισσοτερα

Έντονη χιονόπτωση και σήμερα στη Μπαμπίνη

Έντονη χιονόπτωση από τις πρωινές ώρες σήμερα στη Μπαμπίνη ,διεκόπη για λίγο και συνεχίζεται με έντονο ρυθμό, δέκα πόντους περίπου χιόνι.
διαβαστε περισσοτερα

Λόγω παγετού κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Ξηρομέρου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                      Αστακός, 10/01/2017 ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γαλούνης Ερωτόκριτος ανακοινώνει ότι:
Λόγω παγετού όλα τα σχολεία Α' βάθμιας και Β' βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ξηρομέρου  την Τετάρτη 11/01/2017 θα παραμείνουν κλειστά .
διαβαστε περισσοτερα
check page rank