«Αδιέξοδοι καιροί» του Κωνσταντίνου Λίχνου | Γράφει ο Αντώνης Χαριστός

Ο Κωνσταντίνος Λίχνος, με τη συλλογή διηγημάτων «Αδιέ­ξοδοι καιροί», αποκτά ταυτότητα στα ελληνικά γράμ­μα­τα. Περνά από το στάδιο γραφής με πρωτόλειο-ανιχνευτικό χαρα­κτήρα, για να εισέλθει σε αυτό της συγκροτημένης πα­ρέμ­βασης στον δημόσιο λόγο, προσδίδοντας περιεχόμενο και οριοθετημένη έκφραση στις θεματικές με τις οποίες καταπιάνεται. Είναι σημαντικό, στην εισαγωγική αυτή αναφορά, να τονιστεί η πεζογραφική επιλογή κατάργησης του χώρου και του χρό­νου εκ μέρους τού συγγραφέα, γεγονός το οποίο θα ήταν σε θέση να διαμορφώσει σωρεία προβληματικών ερμηνειών και δυσχέρεια στην αξιοποίηση χαρακτήρων και στοχεύσεων. Ωστό­σο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, του εν λόγω δημι­ουργού, η υπέρβαση του χρόνου και του χώρου λαμβάνει χώρα συνειδητά.Περισσότεραhttps://thraca.gr
διαβαστε περισσοτερα

Ανακοίνωση υποψηφιότητας του Τάσου Μπαμπάνη με τον συνδυασμό του Δημάρχου Γιάννη Τριανταφυλλάκη

ΠΗΓΗ: facebookTasos Valentino PtossiΑγαπητοί φίλοι και συγχωριανοι θα ήθελα να σας ανακοίνωσω ότι στίς εκλογές που μας έρχονται θα είμαι υποψήφιος με το συνδιασμο του Γιάννη Τριανταφυλλάκη για την δημοτική κοινότητα Αγραμπελου.Είναι η δεύτερη φορά που ασχολουμαι με τα κοινα κ αυτό γίνεται για την αγάπη που έχω για τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα!!!
διαβαστε περισσοτερα

Πρόσκληση για τακτική συνεδρίαση Δ.Σ. Νομικού Προσώπου, το Σάββατο 29 Απριλίου.

Αστακός, 25.4.2023Αριθ. πρωτ: 209 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΠΑΙΔΕΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Προς: Τα μέλη του Ν.Π.Δ.Δ. (ως Πίνακα Αποδεκτών) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Καλεί τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, σε τακτική δια ζώσης δημόσια συνεδρίαση, την εικοστή ενάτη (29η) του μηνός Απριλίου, του έτους 2023, ημέρα Σάββατο και ώρα 14.00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 78 του Ν. 4954/2022, το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, όπως συμπληρώθηκε από το άρθρο 184 του Ν. 4635/19 και σε συνδυασμό τις διατάξεις των άρθρων 234 και 240 του Ν. 3463/2006, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κάτωθι θέματα ημερήσιας διάταξης:
διαβαστε περισσοτερα
Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ξηρομέρου τη Παρασκευή 28 Απριλίου.

Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ξηρομέρου τη Παρασκευή 28 Απριλίου.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea
Αστακός 25/4/2023 Αριθ. Πρωτ.: 4900 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Ταχ. Δ/νση : Αστακός Αιτωλ/νίας T.K. 300 06 Τηλ.: 2646360526 e-mail: info@dimosxiromerou.gr Προς: Ως Πίνακας Αποδεκτών ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ξηρομέρου. Παρακαλείσθε να προσέλθετε την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023 και ώρα 13:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας , για να συμμετέχετε και να καταθέσετε τις προτάσεις σας, στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ξηρομέρου με θέμα την λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας του Δήμου, την υποβοήθηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, την ενημέρωση του κοινού καθώς και ότι άλλο είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση του κινδύνου από πυρκαγιές κατά την αντιπυρική περίοδο 2023.
διαβαστε περισσοτερα

Το φυσικό αέριο ως καύσιμο- γέφυρα για τη διαμόρφωση της επόμενης μέρας

Το εμβληματικό έργο του αγωγού σταθερής πίεσης Μεγαλόπολη-ΒΙΠΕ Πατρών της ΔΕΣΦΑ, που θα μπορεί να παρέχει φυσικό αέριο αλλά και υδρογόνο, οι προοπτικές ανάπτυξης για τη Δυτική Ελλάδα και η προσπάθεια κυκλικής οικονομίας τέθηκαν στο επίκεντρο του διαλόγου στο «Social Hub by RouteLAB» την Τετάρτη 19 Απριλίου 2023, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών. Κεντρικός ομιλητής στη θεματική "Η πρακτική αξιοποίηση του Υδρογόνου σε κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας " ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης, ο οποίος μίλησε για το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης των υποδομών για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.
διαβαστε περισσοτερα

Τιμώμενη η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην έκθεση FRESKON Expo

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχουν στην έκθεση FRESKON Expo ένα Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών που πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
διαβαστε περισσοτερα

Συνάντηση του Θανάση Παπαθανάση με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση του Θανάση Παπαθανάση με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη.
25.4.2023
Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, είχε ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας  και τ. Δήμαρχος Ναυπάκτου κ. Θανάσης Παπαθανάσης.
διαβαστε περισσοτερα

Συνάντηση εργασίας στα πλαίσια της ένταξης της ΕΕΛ και αποχετευτικών δικτύων στην ΔΕ Αλυζίας

ΠΗΓΗ:Σελίδα  facebook Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη Συνάντηση εργασίας στα πλαίσια της ένταξης της ΕΕΛ και αποχετευτικών δικτύων στην ΔΕ Αλυζίας «Έγκριση Υπαγωγής Ωφελούμενων Φορέων στο Υποέργο «α. Υποδομή δικτύου αποχέτευσης και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ).» της Δράσης «Επεξεργασία και καθαρισμός αστικών λυμάτων περιβαλλοντικά ευαίσθητων οικισμών και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων σε επιλεγμένες πόλεις», με αναγνωριστικό 16846, ενταγμένης στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με κωδικό ΟΠΣ ΤΑ 5164462» Ευχαριστούμε τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων ,κο Γραφάκο Μανώλη Μανώλης Γραφάκος για την υποστήριξη και την συνεργασία
διαβαστε περισσοτερα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ-ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΥΔΑΤΙΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ ΜΥΡΤΑΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ, προϋπολογισμού 710.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ:Σελίδα facebook Δημάρχου Ακτίου-Βόνιτσας Γιώργου ΑποστολάκηΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΥΔΑΤΙΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ ΜΥΡΤΑΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ, προϋπολογισμού 710.000 ευρώ. Εγκρίθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιεία το έργο με τίτλο: «ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΥΔΑΤΙΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ ΜΥΡΤΑΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ», προϋπολογισμού 710.000 ευρώ. Επισης, πριν από λίγες ημέρες ορίστηκε και ο ανάδοχος του έργου. Πρόκειται για την εταιρία ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ.
διαβαστε περισσοτερα

Ανακοίνωση υποψηφιότητας της Νάκα Ιωάννη Αγαθή με τον συνδυασμό του Δημάρχου κύριου Ξηρομέρου το Γιάννη και Τριαντάφυλλακη.

Πηγή. Facebook Νάκα Ιωάννη ΑγαθήΕίναι ιδιαίτερα τιμητική για μένα η πρόταση του Δημάρχου, κύριου Γιάννη Τριαντάφυλλακη να συμμετάσχω με το συνδυασμό του στις αυτοδιοικητικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2023θεωρώ απαραίτητη την ενεργοποίηση κάθε πολίτη στα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης , με σκοπό πάντα τη βελτίωση της καθημερινότητας του τόπου και των ανθρώπων του.
διαβαστε περισσοτερα

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΗΣ. ΤΟ ΦΎΤΕΜΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ

Απρίλιος μήνας , τα λουλούδια άνθιζαν , η φύση οργίαζε στη βλάστηση, τα φίδια έβγαιναν από τη χειμέρια νάρκη ,οι Χελώνες βοσκούσαν στα τρυφερά χόρτα, τα αρνάκια έπαιζαν ανέμελα στο γρασίδι ,η οικόσιτη κατσίκα δεμένη στη ελιά μασούσε τα χορταράκια    και στα χωριά μας οι δρόμοι άδειοι ,τα καφενεία ήταν κλειστά, το μικρό μας γηπεδάκι έρημο ένιωθε την αβάσταχτη μοναξιά του  και τα σπίτια κλειδωμένα.  Άνθρωπο στους  δρόμους  δεν έβλεπες και ένα πέπλο σιωπής και ησυχίας τα σκέπαζε μέχρι το απόγευμα.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................