Προστασία των κονδύλων της πατάτας Συνιστώμενα μέτρα για την προστασία των κονδύλων της πατάτας από τον Περονόσπορο και την Φθοριμαία πριν, κατά την συγκομιδή και κατά την αποθήκευση. 
Περονόσπορος o κίνδυνος για την προσβολή των κονδύλων υφίσταται όταν βρίσκονται μέσα στο έδαφος, κατά τη συγκομιδή και κατά την αποθήκευση μετά την επαφή τους με σπόρια του μύκητα. 
Για τη μείωση του μολύσματος αλλά και για την παρεμπόδιση της μετάδοσης του περονοσπόρου στους κονδύλους (κυρίως για τις πατάτες που δεν προορίζονται για άμεση κατανάλωση αλλά για αποθήκευση και μεταγενέστερη διάθεση στην αγορά) συστήνονται τα παρακάτω μέτρα:

Διαβάστε περισσότερα εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Τραγικό Συμπόσιο στη Μπαμπίνη Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Η κορύφωση των Πολιτιστικών  Εκδηλώσεων στη Μπαμπίνη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις11 Αυγούστου 2018 με την διεξαγωγή του καθιερωμένου πλέον «ΤΡΑΓΙΚΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ». Προσφέρετε δωρεάν τράγος με μακαρόνια βρασμένα σε παραδοσιακά καζάνια από τους ΣΕΦ του είδους ΣΠΥΡΟ & ΣΩΤΗΡΗ. ΜΠΕΝΕΚΟ ,θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι μέχρι τι πρωινές ώρες Με τους ΣΩΤΗΡΗ ΒΕΛΕΤΖΑ-ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΤΖΑΜΑΛΗ στο τραγούδι & στο κλαρίνο ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ Σας περιμένουμε
διαβαστε περισσοτερα

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Καλεί σε Τακτική Δημόσια Συνεδρίαση την τριακοστή (30η) του Μηνός Ιουλίου του έτους 2018 ημέρα της εβδομάδας Δευτέρα και ώρα 20.00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού), σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, για λήψη Απόφασης στα κάτωθι θέματα:
διαβαστε περισσοτερα

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας στην Αγία Παρασκευή Κερατέας Αττικής ιδιοκτησία του π. Βασιλείου Πόπη

Με κάθε μεγαλοπρέπεια τελέστηκε μετ΄ αρτοκλασίας και φέτος η πανήγυρης της Αγίας Παρασκευής  στη θέση Ντάρδιζα έξω από την Κερατέα Αττικής  ιδιοκτησία του π. Βασιλείου Πόπη μέσα σε ένα όμορφο περιβάλλον. Στις εορταστικές εκδηλώσεις του Ναού παρευρέθησαν πλήθος πιστών όπου θέλησαν να Εορτάσουν την Ιερά Μνήμη Της Αγίας Παρασκευής.

διαβαστε περισσοτερα

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης για την 13χρονη που πήδηξε από τον γκρεμό και την οικογένειά της

Μία ακόμα προσωπική ιστορία από τη φονική πυρκαγιά της ανατολικής Αττικής ανέδειξε μέσα από το προφίλ του στα social media, ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης. Ο γλωσσολόγος και πρόεδρος του Αρσάκειου έχασε δύο μαθητές - την 13χρονη που πήδηξε στον γκρεμό και τον μικρό αδελφό της- και τον πατέρα τους από τη φωτιά στο Μάτι, ενώ η μητέρα τους έκανε την αναγνώριση.

Περισσότερα εδώ
διαβαστε περισσοτερα

ΑΣΤΑΚΟΣ: Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής(Φωτο Χρήστος Μπόνης)

Στο ιδιαίτερου κάλους  εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής που το συναντάς λίγα χιλιόμετρα έξω από τον Αστακό  τελέστηκε και χθες ο εσπερινός για την εορτή της Αγίας Παρασκευής. Με ιδιαίτερη λαμπρότητα οι  εκατοντάδες προσκυνητές παρακολουθήσαν την ακολουθία του Εσπερινού μέσα σε κλίμα κατάνυξης αλλά και θλίψης και πόνου για τα θύματα της μεγάλης πυρκαγιάς προ λήγω ημερών στην Αθηνά. Οι προσευχές όλων συναντήθηκαν με τις προσευχές  των υπολοίπων Ελλήνων  για αίσιο τέλος των αγνοούμενων.
διαβαστε περισσοτερα

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος Αιτωλοακαρνανίας κοντά στους πληγέντες της Αττικής

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών θα διαθέσει  το σύνολο των μονάδων αίματος που θα συγκεντρωθεί  στην προγραμματισμένη εθελοντική αιμοδοσία στις 27 Ιουλίου 2018 ημέρα Παρασκευήκαι ώρα 8:30 πμ – 2:30 μ.μ.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................