Ν. Φαρμάκης: «Νόμιμες και διάφανες όλες οι δαπάνες της ΠΔΕ»

Την πλήρη εικόνα των δαπανών της ΠΔΕ, με τη μέθοδο των αναθέσεων, αποσαφήνισε στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 25 Ιουλίου, ο Περιφερειάρχης,Νεκτάριος Φαρμάκης.
διαβαστε περισσοτερα

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΗΣ: ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ-Η ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΧΩΡΙΟΥ. ΠΩΣ ΗΤΑΝ, ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ

Η ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.ΠΩΣ ΗΤΑΝ, ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ -Από τους σεισμούς του 1953 και μετά , άρχισε η μεταφορά του παλιού χωριού μας στη σημερινή του τοποθεσία. -Η νέα τοποθεσία μέχρι τότε λεγόταν ΠΑΝΑΓΙΑ από το Βυζαντινό εκκλησάκι που υπάρχει στη πλαγιά όπως βγαίνουμε από το χωριό με κατεύθυνση το Αγρίνιο, ή ΑΧΙΛΛΕΙΟ από τον Αχιλλέα που ήταν ζωγραφισμένος στον τοίχο της λότζας (βεράντας) του αρχοντικού των Καρουσαίων (Καρουσάτα) δίπλα από το καφενείο του Ευαγ Κυριάκου που τώρα δεν λειτουργεί και είναι το Φαρμακείο, ή ΑΧΑΝΙ από το μέγαρο του Χρήστου Τζοβόλα, το χάνι με το κάρο και το άλογο, που χρησίμευε και για τις διανυκτερεύσεις τον διαβατών όταν τους έπιανε η νύχτα στο δρόμο. Είχε μεγαλο - μπακάλικο και καφενείο.
διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ: Εορτασμός Αγίας Παρασκευής - Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας

Σήμερα 25 Ιουλίου παραμονή της Αγίας Παρασκευής τελέσθηκε στο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΠΑΜΠΙΝΗΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός από τον Πατέρα Νικόδημο και με  παρουσία πιστών.

ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:26 Ιουλίου 2024 Ώρα  7:00 π.μ  Όρθρος και πανηγυρική Θεια λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
διαβαστε περισσοτερα

Κώστας Καρπέτας: κ. Φαρμάκη προασπίστε το θεσμό αλλιώς παραιτηθείτε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ25/07/2024

Κώστας Καρπέτας: κ. Φαρμάκη προασπίστε το θεσμό αλλιώς παραιτηθείτε
Την αναγκαιότητα για διαφάνεια και λογοδοσία της Περιφερειακής Αρχής τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε - Δυτική Ελλάδα», Κώστας Καρπέτας, κατά την τοποθέτησή του στο περιφερειακό συμβούλιο της Πέμπτης 25ης Ιουλίου 2024, όπου συζητήθηκε η επερώτηση των περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού, μετά τις πρόσφατες καταγγελίες του Τομέα Διαφάνειας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, οι οποίες αναφέρονται σε πρακτικές απευθείας αναθέσεων έργων και υπηρεσιών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προς συγκεκριμένο όμιλο επιχειρήσεων.Ο Κώστας Καρπέτας υπογράμμισε:
διαβαστε περισσοτερα

Μίλτος Ζαμπάρας: Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή για τα ευαίσθητα οικοσυστήματα των λιμνοθαλασσών που εκπέμπουν SOS. Απαιτείται άμεση στήριξη από την πολιτεία

Στην Ολομέλεια της Βουλής η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μίλτου Ζαμπάρα, προς τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Διονύσιο Σταμενίτη, με θέμα: Πρόγραμμα «Αλιεία, Υδατοκαλλιέργεια και Θάλασσα 2021-27».
διαβαστε περισσοτερα

Επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Γεωργίας Ντάτσικα στην κατασκήνωση ΑΜΕΑ Αμφιλοχίας στην περιοχή Μπούκα

Η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας, Γεωργία Ντάτσικα, την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024, πραγματοποίησε με δική της πρωτοβουλία επίσκεψη στην κατασκήνωση ΑΜΕΑ Αμφιλοχίας στην περιοχή Μπούκα, ύστερα από τους πρόσφατους εποπτικούς ελέγχους που διενήργησαν κλιμάκια της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας και Δημόσιας Υγείας Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, αρμόδια για την σωστή λειτουργία της δομής .
διαβαστε περισσοτερα

Συνέντευξη της συγγραφέως Ελένης Πριoβόλου στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη.

Ο Άρης  Μπιτσώρης από το ηλεκτρονικό περιοδικό ΔΙΑΣΤΙΧΟ αλίευσε την τελευταία συνέντευξη της Ελένης Πριοβόλου  που αφορά το τελευταίο της μυθιστόρημα "βαθύ το σκοτάδι πριν την αυγή" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ και αναφέρεται στον βίο και στο έργο του φιλοσόφου του 18ου αιώνα Χριστόδουλου Παμπλέκη από την Μπαμπίνη.Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στις 8 Αυγούστου  στη Μπαμπίνη.Διαβάστε τη συνέντευξη από το  diastixo.gr:
διαβαστε περισσοτερα

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗ ΜΠΑΜΠΙΝΗ με παρουσίαση του μυθιστορήματος της Ελένης Πριοβόλου "ΒΑΘΥ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΥΓΗ"

Το φως του Διαφωτισμού βρίσκει την Ελλάδα μέσα στο σκοτάδι της οθωμανικής σκλαβιάς. Τα χρόνια αυτά, στην Ακαρνανία, γεννιέται και ανδρώνεται ο Χριστόδουλος Παμπλέκης. Ορφανός από μάνα και σημαδεμένος από την ευλογιά, βρίσκει διέξοδο στα γράμματα, στο ναρθηκοσχολείο ενός μοναστηριού. Ο πατέρας, επικηρυγμένος κλεφταρματολός, ύστερα από σύγκρουση με τουρκικό σώμα, αναγκάζεται να τον πάρει μαζί του και να φύγουν μακριά από τον τόπο τους, σε μια περιπλάνηση στα βουνά. Εκεί πέφτουν σε παγίδα και συλλαμβάνονται. Το παιδί γίνεται μάρτυρας της θανάτωσης του πατέρα του, ενώ το ίδιο σέρνεται στο σκλαβοπάζαρο. Η τύχη το ρίχνει στα χέρια ενός γραικού άρχοντα και η ζωή του αλλάζει για πάντα. Από το Ξηρόμερο, το Λιτόχωρο, τη Ραψάνη και τα Βρανιανά, έως την Αθωνιάδα Ακαδημία, τη Βενετία, τη Βιέννη και τη Λειψία, ο Χριστόδουλος θα εξελιχθεί σε κορυφαίο δάσκαλο του Νεοελληνικού Διαφωτισμού. Θα συγκρουστεί με το καθεστώς της θεοκρατίας, θα διωχθεί και θα αφοριστεί. Ένα μυθιστόρημα για την αναζήτηση της …
διαβαστε περισσοτερα

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης ~ Καλοκαίρι 2024

Το Δ.Σ. του Συλλόγου  βρίσκεται στην ευχάριστη θέση, να σας ανακοινώσει το πολιτιστικό πρόγραμμα, για αυτό το καλοκαίρι. 
 Το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:
διαβαστε περισσοτερα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Αστακού, καλεί τα μέλη του σε συνάντηση στο AQUA στην Παραλία Αστακού, τηνΚυριακή 28 Ιουλίου 2024 και ώρα 9:00 μ.μ.
     Παρακαλούμε για την συμμετοχή όλων σας!                     Το Δ.Σ.
διαβαστε περισσοτερα
Προκήρυξη της ΣΟΧ 1/2024, για κάλυψη 13 θέσεων σχολικών καθαριστριών. Προθεσμία αιτήσεων έως Παρασκευή 9/8/2024.

Προκήρυξη της ΣΟΧ 1/2024, για κάλυψη 13 θέσεων σχολικών καθαριστριών. Προθεσμία αιτήσεων έως Παρασκευή 9/8/2024.

https://www.dimosxiromerou.gr
Αστακός, 25.7.2024 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ η αριθ. ΣΟΧ 1/2024 (ΑΔΑ: 9ΓΤΣΩΚΖ-00Κ) ανακοίνωση του Δήμου Ξηρομέρου, για πλήρωση 13 θέσεων εργασίας καθαριστριών σχολείων. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι έντεκα (11) εργάσιμες ημέρες, από την δημοσιοποίηση στο site του Δήμου Ξηρομέρου και συγκεκριμένα από 26.7.2024 έως 09.8.2024. Επισυνάπτεται το έντυπο της ΣΟΧ1/2024, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν όλες τις λεπτομέρειες της προκήρυξης και της συμπλήρωσης της αίτησης, καθώς και η σχετική αίτηση. Εκ του Δήμου Ξηρομέρου Συνημμένα: 9481.25.7.2024 Ανακοίνωση_ ΣΟΧ 01-2024 ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ 9ΓΤΣΩΚΖ-00Κ.pdf426 kB
διαβαστε περισσοτερα

10ο INTERNATIONAL SUMMER CAMP TAE-KWON-DO ASTAKOS 2024

Φωτορεπορτάζ,Χρήστος Μπόνης
Το 10ο INTERNATIONAL SUMMER CAMP TAE-KWON-DO ASTAKOS 2024πλησιαζει στην κορυφωση της διοργανωσης του. Σημερα λιγο πριν την εναρξη των προγραμματισμένων  δράσεων υπηρξε η καθιερωμενη ομαδικη φωτογραφιση (family photos) αλλα και οι ομαδικες των ομαδων που συμμετειχαν.
διαβαστε περισσοτερα

ΠΑΝΟΣ ΧΟΛΗΣ:ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ στο Βασιλόπουλο Ξηρομέρου.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗστο Βασιλόπουλο Ξηρομέρου. Στις 26 Ιουλίου το πρωί, το εκκλησάκι μας, μας καρτεράει να ανάψουμε το κεράκι και να μοσχομυρίσει λιβάνι. Στο χωριό μας με τα πολλά ξωκκλήσια υπάρχει και το ξωκκλήσι, της Αγίας Παρασκευής, που βρίσκεται ριζωμένο στη βόρεια πλευρά του παλιού χωριού μας.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................