Μεγάλη λαϊκοδημοτική βραδιά μουσικής στο πανηγύρι της Αγίας Ελεούσας στον Μύτικα, την Παρασκευή 23 Αυγούστου.

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στο χώρο ανάμεσα στο Λύκειο και στο νέο Δημοτικό Σχολείο Μύτικα, ανοικτό γλέντι μιας και γιορτάζει το εκκλησάκι της Αγίας Ελεούσας. Με ζωντανή ορχήστρα και διοργανωτή την Α.Ε. Αλυζίας, θα διασκεδάσουμε τιμώντας το πανηγύρι της Αγίας Ελεούσας και για λίγες ώρες θα αφήσουμε πίσω τις έγνοιες και τα προβλήματα. Καλείστε να παρευρεθείτε στην εκδήλωση!
διαβαστε περισσοτερα

Ευχαριστίες της Α.Ε. Αλυζίας προς το ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ''ΛΙΟΤΟΣ".

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΛΥΖΙΑΣ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αθλητικής Ένωσης Αλυζίας, ευχαριστεί το ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ''ΛΙΟΤΟΣ" για την προσφορά του στις εκδηλώσεις του ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2024. Συγκεκριμένα στην ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΑΡΔΕΛΑΣ, προσέφερε όπως και πέρυσι όλες τις σαρδέλες αξίας 500 ΕΥΡΩ, καθώς και νερά και αναψυκτικά όπου του ζητήσαμε . Ενημερωτικά γνωστοποιούμε στους φιλάθλους μας, ότι όλα τα έσοδα από την βραδιά με τον Καψάλη,  θα πάνε στο ταμείο της ομάδας.
Εκ του Δ.Σ.
διαβαστε περισσοτερα

Η Ζωή στα Ψηλά Βουνά | Ιστορίες και Τραγούδια από έναν Παραδοσιακό Κτηνοτρόφο

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ Ο Μοναχικός Βοσκός των Βουνών: Μια Συνάντηση με την Απλότητα και την Ομορφιά. Στα μαγευτικά βουνά της ορεινής Ναυπακτίας, όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει, συναντήσαμε ξανά τον κύριο Θανάση, έναν αφοσιωμένο κτηνοτρόφο που ζει αρμονικά με τη φύση και τα ζώα του. Μοναχική φιγούρα, περιτριγυρισμένη από τα πιστά του γιδοπρόβατα, μας υποδέχτηκε με ένα ζεστό χαμόγελο και μας άνοιξε την καρδιά του.
διαβαστε περισσοτερα

Ματαίωση μουσικής βραδιάς στον Μύτικα για την Πανσέληνο.

Ματαίωση μουσικής βραδιάς στον Μύτικα για την Πανσέληνο.
Ημερομηνία 19/8/2024ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Λόγω του καιρού, η προγραμματισμένη για σήμερα μουσική βραδιά στην κεντρική πλατεία του Μύτικα για την Πανσέληνο, ματαιώνεται.
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΝΕΡΟΥ
διαβαστε περισσοτερα

Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Αστακού- Γιορτή πίτας και κρασιού

Σας περιμένουμε όλους στην γιορτή πίτας και κρασιού, να κλείσουμε τις καλοκαιρινές μας εκδηλώσεις με τον καλύτερο τρόπο!Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Αστακού
διαβαστε περισσοτερα

Πεζοπορική διαδρομή Παπαδάτου - Αρχαία Ακαρνανική πόλη Φοιτίαι (Άη Γιώργης Μπαμπίνης) (φωτο)

Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 18 Αυγούστου 2024 Πεζοπορική διαδρομή Παπαδάτου Ξηρομέρου- Αρχαία Ακαρνανική πόλη Φοιτίαι (Άη Γιώργης Μπαμπίνης)Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Παπαδαταίων ο 'Άγιος Νικόλαος''Θα ακολουθήσει δελτίο τύπου του Συλλόγου Πολιτιστικού Συλλόγου Παπαδαταίων ο 'Άγιος Νικόλαος''
διαβαστε περισσοτερα

ΜΗΝΥΜΑ Δ/Σ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΠΑΜΠΙΝΗΣ

Αγαπητοί συγχωριανοί και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης "Χριστόδουλος Παμπλέκης".
Τα αποτελέσματα των φετινών εκλογών που διεξήχθησαν στις 13 Αυγούστου 2024, ανέδειξαν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας, που αποτελεί τη σύμπραξη γενεών και την ένωση της εμπειρίας με τις ιδέες των νέων μελών του.  Ύστερα από τα δυσμενή γεγονότα των τελευταιών ετών, όπως η έξαρση κορονοϊού και η επιδημία θανάτων νέων συγχωριανών μας, το νέο Δ/Σ θα προσπαθήσει να επαναφέρει το Σύλλογο στο επίκεντρο των πολιτιστικών δράσεων του Ξηρομέρου, κάνοντας γνωστό το χωριό μας στην ευρύτερη περιοχή. 
Σ' αυτή μας τη προσπάθεια θα σας χρειαστούμε δίπλα μας, με τη συμμετοχή σας και την όρεξη να ενωθεί ξανά ο σύλλογος με τα μέλη του και τη νέα γενία ανθρώπων. 
Απώτερος και πρωταρχικός μας στόχος είναι να συγκροτηθούμε ξανά γύρω από τη παράδοση, τα έθιμα του χωριού αλλά και την κατάθεση ενός άξιου πολιτιστικού έργου.
Καλή μας αρχή, για το χωριό, το σύλλογο και τα μέλη του.
Με εκτίμηση, το Δ/Σ…
διαβαστε περισσοτερα

Ανεπανάληπτη μουσική βραδιά στην παραλία Ψανής με τους Χάρη Βαρθακούρη και Γιάννη Βαρδή

Ανεπανάληπτη μουσική βραδιά στην παραλία Ψανής με τους Χάρη Βαρθακούρη και Γιάννη ΒαρδήΜαγικές στιγμές χάρισαν οι Χάρης Βαρθακούρης και Γιάννης Βαρδής  στη συναυλία που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπακτίας,  το Σάββατο 17 Αυγούστου 2024.
διαβαστε περισσοτερα

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Με διαβιβαστικό της έγγραφο, η αυτοτελής Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καλεί τις  υπηρεσίες που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τον αντίστοιχο σχεδιασμό τους, σε σχέση με την επιδείνωση του καιρού που προβλέπεται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με τοπικές βροχές και καταιγίδες σήμερα Δευτέρα (19-08-24) και αύριο Τρίτη (20-08-24) οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από τοπικές χαλαζοπτώσεις.Πιο αναλυτικά:Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:Σήμερα Δευτέρα (19-08-24) : Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν στην κεντρική Μακεδονία και τη δυτική Θεσσαλία.Την Τρίτη (20-08-24) : Στη Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν στη Θεσσαλία.Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά…
διαβαστε περισσοτερα

Διεθνές Φεστιβάλ χορευτικών Πολιτιστικό Καλοκαίρι Αστακός 2024

διαβαστε περισσοτερα
Παρουσίαση νέου βιβλίου Κατερίνας Θεοδώρου: ''Μικρή καρδιά μεγάλοι μπελάδες''.

Παρουσίαση νέου βιβλίου Κατερίνας Θεοδώρου: ''Μικρή καρδιά μεγάλοι μπελάδες''.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΚΥΣΤΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ: ''ΜΙΚΡΗ ΚΑΡΔΙΑ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΠΕΛΑΔΕΣ''. Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024 20:00 Νέα Πλατεία Αστακού ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ: Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΜΠΟΥΡΗ (Εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Αστακού) ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΣΤ1 Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως. Συνδιοργανωτής: Δήμος Ξηρομέρου * Σε περίπτωση βροχής η παρουσίαση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου.
διαβαστε περισσοτερα

Συναυλία με τον Μανώλη Κονταρό στο Θέρμο από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Συναυλία με τον Μανώλη Κονταρό στην πλατεία του Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Θέρμου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, την Τρίτη 20 Αυγούστου 2024 και ώρα 21:30.
διαβαστε περισσοτερα

Σε Μαχαιρά και Χρυσοβίτσα σήμερα οι παραστάσεις κουκλοθεάτρου.

διαβαστε περισσοτερα

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς τον Αντιδήμαρχο Ελευθέριο Μάντζαρη.

Ημερομηνία 19.8.2024
Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς τον Αντιδήμαρχο Ελευθέριο Μάντζαρη.
Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ιωάννης Τριανταφυλλάκης και η δημοτική μας παράταξη εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς τον Αντιδήμαρχο Ξηρομέρου και σημαντικό μέλος της παράταξης μας Ελευθέριο Μάντζαρη, για τον θάνατο της πολυαγαπημένης του μητέρας.Επίσης τα θερμά μας συλλυπητήρια και σε όλους τους συγγενείς και οικείους της. 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ
διαβαστε περισσοτερα

Όταν η Παράδοση Ζωντανεύει στο Παλιονέχωρο | Η Ορεινή Ναυπακτία Χορεύει

Greek Village Life ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΠαλιονέχωρο 2024: Το Αντάμωμα που Ένωσε τις Καρδιές Στις 17 Αυγούστου 2024, το Παλιονέχωρο της ορεινής Ναυπακτίας αναβίωσε το πνεύμα της ενότητας και της παράδοσης μέσα από το ετήσιο αντάμωμα ξενιτεμένων. Η μέρα ξεκίνησε με τη συγκινητική θεία λειτουργία στον Ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής, ενώ στη συνέχεια το χωριό πλημμύρισε από ήχους και χρώματα, με τον Γιάννη Σφήκα και τον Γιάννη Κοτρώτσο να δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα.
διαβαστε περισσοτερα

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ. Σκέψεις για την επόμενη διοργάνωση Λαικού αγώνα δρόμου στον Αστακό

Καποιες σκεψεις και προβληματισμούς  με αφορμη τις δυο εκδηλωσεις στον Αστακο, τον Λαικο Αγωνα δρομου και την τελετη απονομης επαθλων στα πληρωματα  του 4ου ιστιοπλοικου αγωνα  Θα  ξεκινήσω με τον αγωνα δρομου
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................