ΜΠΑΜΠΙΝΗ- Εικόνες εν μέσω πανδημίας .Γράφει ο Κομπλίτσης Απόστολος ''ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ''

Πως η πανδημία covid αλλάζει της συμπεριφορές μας. Εικόνες το πρωί εικόνες το βράδυ στη Μπαμπίνη Ξηρομέρου   Ένα μικρό πανέμορφο χωριό  στο κεντρικό Ξηρόμερο, έρημοι δρόμοι  άδεια καφενεία…. η επικοινωνία μεταξύ  των ανθρώπων όπως την ξέραμε Δυστυχώς ΧΑΘΗΚΕ .
Μόνο μέσω κινητού -Viber γίνεται επιπλέον από τη μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων  οι επικοινωνία ,άνθρωποι πού ζουν στο ίδιο χωριό μπορεί να μπορεί να κάνουν 8-10 και   περισσότερους μήνες να ιδωθούν. Επισκεπτόμενος τα περισσότερα  χωριά του δήμου Ξηρομέρου το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου  διαπίστωσα της ίδιες και  χειρότερες εικόνες σε κάποιες των περιπτώσεων έρημοι δρόμοι άδειες πλατείες.

Κομπλίτσης Απόστολος ''ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ''ΜΑΙΟΣ 2021





διαβαστε περισσοτερα

Ν. Φαρμάκης για το νέο 4ετές Επιχειρησιακό Σχέδιο της Περιφέρειας: «Ήρθε η ώρα να βγούμε μπροστά για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης»

«Ας πιάσουμε το νήμα της Δυτικής  Ελλάδας, ως περιοχή που άναψε τη σπίθα της επανάστασης και από εκεί και πέρα μεγαλούργησε σε διαρκή διάλογο με το νεωτερισμό της Δύσης σχεδόν 2 αιώνες πριν, χώρο που φιλοξένησε προοδευτικά κοινωνικά κινήματα, άνθισε το εμπόριο και εδραιώθηκε η επικοινωνία, μετασχηματίστηκε  η παραγωγική βάση. Είναι η ώρα να βγούμε μπροστά για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που θα είμαστε ώριμοι και  ικανοί να αναθεωρήσουμε ανά πάσα στιγμή».
Με αυτόν τον τρόπο περιέγραψε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης τη φιλοσοφία του νέου 4ετούς Επιχειρησιακού Σχεδίου για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 25ης Μαΐου 2021 και το οποίο ήταν το αποτέλεσμα μιας πλατιάς διαβούλευσης και ανταλλαγής πληροφοριών με τους τοπικούς φορείς και μίας άντλησης εμπεριστατωμένων στοιχείων για την οικονομική και κοινωνική κατάσταση της Δυτικής Ελλάδας, οδηγώντας στο συμπέρασμα της ανάγκης μίας μεγάλης αλλαγής στην στρατηγι…
διαβαστε περισσοτερα
Πρόσκληση για τακτική εκ περιφοράς συνεδρίαση Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου το Σάββατο 29 Μαΐου.

Πρόσκληση για τακτική εκ περιφοράς συνεδρίαση Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου το Σάββατο 29 Μαΐου.

https://www.dimosxiromerou.gr/ Αστακός, 25.5.2021 Αριθ. πρωτ: 225 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ  Ν.Π.Δ.Δ. 'ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ' ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Προς: Τα μέλη του Ν.Π.Δ.Δ. (ως Πίνακα Αποδεκτών) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Καλεί τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου όπως συμμετέχουν την εικοστή ένατη (29η) του μηνός Μαΐου, του έτους 2021, ημέρα Σάββατο και ώρα 10:00 π.μ., στην 9η Τακτική Συνεδρίαση δια περιφοράς σύμφωνα με το αριθ. πρωτ. 77233/13.11.2020 (ΑΔΑ: 6ΩΚΛ46ΜΤΛ6-ΥΔ4) έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 74 του Ν. 4555/18 σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 234 και 240 του Ν. 3463/2006 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κάτωθι θέματα: 1. ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΡΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΔΑΤΟΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΙΒΩΤΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ (PILLAR) ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2021. 2. 2η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2021. 3. ΙΔΡΥΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ…
διαβαστε περισσοτερα

Φρούριο Μεσολογγίου ή Φράχτης Μεσολογγίου

Το φρούριο του Μεσολογγίου ο Ιμπραήμ το είχε αποκαλέσει περιφρονητικά «Φράχτη». Αλλά ο μειωτικός αυτός χαρακτηρισμός έδωσε ακόμα μεγαλύτερη αξία στον ηρωισμό των υπερασπιστών του.
Ο «Φράχτης» έχει την πιο ένδοξη ιστορία από όλα τα κάστρα της Ελλάδας. Σε αυτό γράφτηκε η πιο ηρωική σελίδα της νεώτερης ελληνικής ιστορίας.
Δυστυχώς το τείχος που σώζεται δεν είναι το αρχικό -αυτό της εξόδου- αλλά μεταγενέστερο που κατασκευάστηκε επί Όθωνος.
Το Τείχος του Μεσολογγίου, όπως ήταν στην τελευταία πολιορκία (1825-26) είναι έργο του πρώτου ίσως Νεοέλληνα Μηχανικού, του Μιχαήλ Κοκκίνη. Ο Κοκκίνης κατασκεύασε το τείχος κατ’ εντολην του Μαυροκορδάτου, με προσωπική εργασία των ελεύθερων πολιορκημένων και ενώ η πόλη ήταν ήδη σε κατάσταση πολιορκίας. Κατά την Έξοδο του Μεσολογγίου ο Κοκκίνης ήταν μεταξύ των πεσόντων
Ο βασιλιάς Όθωνας έκτισε το σημερινό Τείχος το 1838, ολοκληρώνοντας έτσι μια σειρά έργων που ξεκίνησαν το 1830 (ένα χρόνο μετά την απελευθέρωση της πόλης) με σκοπό να τιμηθούν οι πεσόντες της ν…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................