Διανομή προϊόντων (φακές) από το Σύλλογο Μπαμπίνης & το Σύλλογο Φυτειών ''Ακαρνανικό φως''

Διανομή προϊόντων (φακές)  από το Σύλλογο Μπαμπίνης στους κατοίκους του χωριού ,τα τρόφιμα τα έχει εξασφαλίσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φυτειών ''Ακαρνανικό φώς'' και σε συνεργασία των δύο Συλλόγων προσφέρονται δωρεάν.  








διαβαστε περισσοτερα

Συνάντηση της επιτροπής αγώνα ενάντια στα Βιορευστά με τον Πρωθυπουργό κατά την επίσκεψη του στο Αγρίνιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Επιστροπή Αγώνα των Φυτειωτών ενάντια στα Βιορευστά, ζητά συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Αγρίνιο. Η Επιστροπή Αγώνα των Φυτειωτών ενάντια στην εγκατάσταση μονάδων καύσης ύποπτης σύνθεσης και προέλευσης βιορευστών για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας,  στην περιοχή των Φυτειών Ξηρομέρου, ζητά συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Αγρίνιο, τη Δευτέρα 20 Μάη, πριν την ομιλία του στο Αγρίνιο. Σκοπός του συγκεκριμένου αιτήματος είναι η ενημέρωση του Πρωθυπουργού για την επικινδυνότητα της συγκεκριμένης επιδιωκόμενης επένδυσης, για το περιβάλλον, για την αγροτική οικονομία και για την υγεία των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή και να ζητήσει την ακύρωση της αδειοδότησης αυτής της εγκατάστασης. Υπενθυμίζουμε, ότι υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου Φυτειών, του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου και της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδας ενάντια στην εγκατάσταση αυτών των μονάδων στην περιοχή των Φυτειών. Ακόμα υπάρχει το παρακάτω ομόφωνο…
διαβαστε περισσοτερα

Μια όμορφη παρουσίαση του βιβλίου των Μπ. Κουβέλη -Δημ. Βραχά: "Τα γενεαλογικά στον Μαχαλά (Φυτείες) Ξηρομερου" στις ΦΥΤΕΙΕΣ -ΦΩΤΟ

διαβαστε περισσοτερα

Μνημόσυνο και για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων τελέστηκε σήμερα στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου .

Επιμνημόσυνη δέηση για τα 100 χρόνια από την γενοκτονία των Ποντίων τελέσθηκε σήμερα στον Άγιο Κων/νο Αγρινίου .

διαβαστε περισσοτερα

Το αδιαχώρητο στην ομιλία του Γιάννη Τριανταφυλλάκη στους ετεροδημότες. Οι ετεροδημότες έδειξαν καθαρά ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής των επερχόμενων δημοτικών εκλογών στο Ξηρόμερο (videos & φωτογραφίες).

Σε μία μεγαλειώδη συγκέντρωση του υποψήφιου Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη στην Αθήνα, σήμερα Κυριακή στις 11:00 π.μ. στο Ξενοδοχείο Caravel, οι ετεροδημότες έδειξαν καθαρά ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής των επερχόμενων δημοτικών εκλογών στο Ξηρόμερο. 
Το μήνυμα ήταν σαφές, καθαρό και ο καθένας μπορούσε να το καταλάβει. Νίκη μεγάλη από την πρώτη Κυριακή!!!!!
Ο Γιάννης Τριανταφυλλάκης, με την θέληση και τη δύναμη που του δίνουν όλοι οι πολίτες του Ξηρομέρου, θα είναι ο μεγάλος νικητής των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, που θα αναλάβει το δύσκολο έργο να νοικοκυρέψει καταρχήν τον Δήμο και κατόπιν να τον οδηγήσει σε δρόμους, ανάπτυξης, με όραμα και με σχέδιο, όντας Δήμαρχος για όλους τους πολίτες, χωρίς αλαζονεία, χωρίς έπαρση, προσιτός, με συλλογικότητα και δημόσια λογοδοσία. Η μεγάλη αίθουσα των 750 μετρημένων καθισμάτων του Ξενοδοχείου Caravel γέμισε ασφυκτικά, με όλους τους μεγάλους διαδρόμους της αίθουσας, δεξιά, αριστερά και πίσω, μπλοκαρισμένους από τους όρθιους πολίτες, …
διαβαστε περισσοτερα

19η ΜΑΐΟΥ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗς ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Ένα εκλεκτό τμήμα του Ελληνισμού ζούσε στα βόρεια της Μικράς Ασίας, στην περιοχή του Πόντου, μετά τη διάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η άλωση της Τραπεζούντας το 1461 από τους Οθωμανούς δεν τους αλλοίωσε το φρόνημα και την ελληνική τους συνείδηση, παρότι ζούσαν αποκομμένοι από τον εθνικό κορμό. Μπορεί να αποτελούσαν μειονότητα -το 40% του πληθυσμού, αλλά γρήγορα κυριάρχησαν στην οικονομική ζωή της περιοχής, ζώντας κυρίως στα αστικά κέντρα.
διαβαστε περισσοτερα

Με πολύ κόσμο η προεκλογική ομιλία του Υποψήφιου Δημάρχου Ακτίου-Βόνιτσας Θανάση Κασόλα στους ετεροδημότες στην Αθήνα

Κατάμεστη η αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου του ΟΤΕ από ετεροδημότες, που παραυρέθηκαν χθες στην πανηγυρική ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Ακτίου-Βόνιτσας του συνδυασμού #κύμα_αλλαγής!Θανάση Κασόλα!
Ο υποψήφιος δήμαρχος παρουσίασε τις θέσεις του και το όραμά του για την αναπτυξιακή πορεία του δήμου. Εστίασε στην αλλαγή του τρόπου διαχείρισης των οικονομικών του δήμου, στην εκμετάλλευση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και στην προοπτική πραγματοποίησης μεγάλων έργων.

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................