ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΚΛΟΓΙΤΙΣΣΑ ---------ή--------- Σμύρνα, ΘΕΠΑΝ και Δυόσμος-Γράφει ο Άρης Μπιτσώρης

Στο Δήμο τόσες εκκλησιές, μας λείπει, όμως, μίαλείπει η μητέρα του Χριστού, λείπει η Παναγία.Να ’χα λεφτά ένα ναό θα ’χτιζα δίχως άλλο-την Παναγιά Εκλογίτισσα- σαν Ταζ Μαχάλ μεγάλο.
διαβαστε περισσοτερα

Αλέξανδρος Σάββας : Καλωσορίζουμε στον συνδυασμό μας «ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ» την κα Αλεξάνδρα Κατσαρομήτσου από τον Αστακό Ξηρομέρου

Καλωσορίζω στο Συνδυασμό μας ‘’ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ-ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ ‘’ την κ. Αλεξάνδρα Κατσαρομήτσου του Παρασκεύα , από τον Αστακό Ξηρομέρου.
διαβαστε περισσοτερα

Μεγάλο γλέντι στις Φυτείες Ξηρομέρου

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου ''ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟ ΦΩΣ''ο Σύλλογος πραγματοποίησε χθες  Τετάρτη 16 Αυγούστου μια όμορφη  Δημοτική  βραδιά που κράτησε το γλέντι  μέχρι της πρωινές ώρες με την  ορχήστρα του Μάκη Αριστόπουλου στο κλαρίνο ,στο τραγούδι η ''αρχόντισσα'' του Ξηρομέρου  Βαγγελιό Χριστιά με παραδοσιακά ξηρομερίτικα τραγούδια ,ο Σπύρος Κουτρουμάνος και η Φαίδρα Διαμάντη.
διαβαστε περισσοτερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                 Αστακός, 17.08.2023ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ      ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΧΑΙΡΑΣ                      

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ
Μετά από συνεννόηση με τους υπεύθυνους αιμοληψίας του Νοσοκομείου Αγρινίου θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία στην κεντρική  πλατεία της Κοινότητας Μαχαιράς το Σάββατο 19 Αυγούστου 2023, ώρες 09:30 -13:30.
Παρακαλείσθε όλοι όπως προσέλθετε, καθώς η προσφορά αίματος αποτελεί κορυφαία πράξη αγάπης και αλληλεγγύης από άνθρωπο σε άνθρωπο.
ΔΩΣΤΕ ΑΙΜΑ, ΣΩΣΤΕ ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΑΣ
Ελπίζουμε για τη δική σας ανταπόκριση και κινητοποίηση.
                                                                                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

                                                                                             ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
διαβαστε περισσοτερα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΒΒΑΣ : Καλωσορίζουμε στον συνδυασμό μας ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ την Κ. Μαρία Μπαρμπαρούση του Χρήστου, από το Μαχαιρά Ξηρομέρου.

Καλωσορίζω στο Συνδυασμό μας ‘’ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ-ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ ‘’ την κ. Μαρία Μπαρμπαρούση του Χρήστου, από το Μαχαιρά Ξηρομέρου.
διαβαστε περισσοτερα

Αλέξανδρος Σάββας : Καλωσορίζουμε στον συνδυασμό μας «ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ» τον Παναγιώτη Κρίθυμο από το Αρχοντοχώρι Ξηρομέρου

Καλωσορίζουμε στον συνδυασμό μας «ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ» τον Παναγιώτη Κρίθυμο από το Αρχοντοχώρι Ξηρομέρου.Ο Παναγιώτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αρχοντοχώρι είναι παντρεμένος και πατέρας , ενός παιδιού, εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας (Ηλεκτρολόγος).
διαβαστε περισσοτερα

Με επιτυχία παρουσιάστηκε την τετάρτη 16 Αυγούστου στον Αστακό το βιβλίο του Νίκου Μήτση, «ΗΠΕΙΡΟΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ (1823-1845) ΕΠΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΒΡΑΧΩΡΙ, ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ».

Το ΝΠΔΔ του Δήμου Ξηρομέρου, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ) και τις εκδόσεις ΗΡΟΔΟΤΟΣ, παρουσίασαν  την Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023 και ώρα 20.30' στη Νέα Πλατεία στην παραλία Αστακού, το βιβλίο του Νικολάου Θεοδ. Μήτση, με τίτλο: «ΗΠΕΙΡΟΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ (1823-1845) ΕΠΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΒΡΑΧΩΡΙ, ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ»......Η παρουσίαση έγινε  από τη Μαρία Ν. Αγγέλη, Φιλόλογο - Διδάκτωρ Κοινωνικής Λαογραφίας, για  τον συγγραφέα και το έργο του  μίλησε ο δικηγόρος Γεώργιος Σ. Γρίνος.
διαβαστε περισσοτερα

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΕΝΕΚΟΣ-Ο 97ΧΡΟΝΟΣ ΔΡΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΜΠΑΜΠΙΝΗΣ

Ο Θανάσης Μπενέκος ο γηραιότερος του χωριού 97 ετών έλαβε μέρος στο 1ο αγώνας δρόμου ''ΜΕΓΙΣΤΙΑΣ Ο ΑΚΑΡΝΑΝ" που διοργάνωσε χθες 16 Αυγούστου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μπαμπίνης . Ο μπαρπα Νάσος πήρε μέρος (με τη γκλίτσα του ) και τερμάτισε στα 1000 μέτρα καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκόμενους .
διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ: Με μεγάλη επιτυχία ο 1ος αγώνας δρόμου ''ΜΕΓΙΣΤΙΑΣ Ο ΑΚΑΡΝΑΝ"(Φωτο)

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε ο 1ος αγώνας δρόμου ''ΜΕΓΙΣΤΙΑΣ Ο ΑΚΑΡΝΑΝ" που πραγματοποιήθηκε στη Μπαμπίνη Ξηρομέρου ,με πολυπληθή συμμετοχή μικρών και μεγάλων  που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μπαμπίνης στα πλαίσια των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων. Αξίζει να σημειώσουμε τη συμμετοχή του 97χρόνου  Θανάση Μπενέκου που πήρε μέρος και τερμάτισε στα 1.000μέτρα. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μπαμπίνης ''Χριστόδουλος Παμπλέκης'' βράβευσε με τιμητική πλακέτα στο Χρήστο Μπενέκο του Παναγιώτη για την προσφορά του στον αθλητισμό και την πολύτιμη συμπαράστασή του στη διοργάνωση του 1ου αγώνα δρόμου.   ''ΜΕΓΙΣΤΙΑΣ Ο ΑΚΑΡΝΑΝ" Ο οποίος ευχαρίστησε το Πολιτιστικό Σύλλογο Μπαμπίνης για την τιμητική πλακέτα που του απένειμε θυμίζοντας ότι οι ρίζες του είναι από τη Μπαμπίνη Ξηρομέρου και προτρέποντας τους νέους και της νέες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.
Στα 1.000 μέτρα τερμάτισαν 1ος Δημήτριος Ράπτης 2ος Σπύρος Μακρυνιώτης 3ος Σπύρος Φ.Μπενέκος
Στα 5.000 μέτρα τ…
διαβαστε περισσοτερα

Ανακοίνωση υποψηφιοτήτων Τσαπαρέλη-Σούφη Περσεφώνης (Φανής) και Μπούρχα - Δράκου Αρετή με το συνδυασμό του Γιάννη Τριανταφυλλάκη (τοπικό ψηφοδέλτιο Μαχαιράς).

Ανακοίνωση υποψηφιοτήτων Τσαπαρέλη-Σούφη Περσεφώνης (Φανής) και Μπούρχα - Δράκου Αρετή με το συνδυασμό του Γιάννη Τριανταφυλλάκη (τοπικό ψηφοδέλτιο Μαχαιράς).
Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης: Φανή μου σε ευχαριστώ πολύ για την στήριξή σου. Καλή επιτυχία.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ
διαβαστε περισσοτερα

Ο Ταρζάν και η Μαγεία των Ελληνικών Βουνών(Βίντεο)

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Από την Αθήνα στα Ελληνικά Βουνά: Η Επική Αναζήτηση του Ταρζάν Η ζωή του Ταρζάν, ήταν μια εμβληματική ιστορία αντοχής και αποφασιστικότητας. Γεννημένος ως Γιώργος Μπούργος, κατέληξε να γίνει ο λαϊκά γνωστός "Ταρζάν", ένα παράδειγμα ζωντάνιας που αντιστάθηκε στις επιστημονικές προβλέψεις. Η πρωτοφανής απόφασή του να αφήσει πίσω την Αθήνα και να επιστρέψει στα βουνά της καταγωγής του για να αντιμετωπίσει τη φυματίωση, έδειξε την αμείωτη επιθυμία του για ζωή και αναζωογόνηση.
διαβαστε περισσοτερα

Αλέξανδρος Σάββας :Καλωσορίζω στο συνδυασμό μας ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ τον K. Επαμεινώνδα Κοσμά από την Μπαμπίνη Ξηρομέρου.

Καλωσορίζω στο συνδυασμό μας ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ τον K. Επαμεινώνδα Κοσμά από την Μπαμπίνη Ξηρομέρου.Ο Επαμεινώνδας είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.Ο Επαμεινώνδας , ασχολείται με τον κτηνοτροφικό τομέα διατηρώντας μονάδα εκτροφής ζώων στην περιοχή της Μπαμπίνης Ξηρομέρου . Επαμεινώνδας Κοσμάς:
διαβαστε περισσοτερα

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Λάκια Γιαννέλη, με το συνδυασμό του Δημάρχου Γιάννη Τριανταφυλλάκη (τοπικό ψηφοδέλτιο Κανδήλας)

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Λάκια Γιαννέλη, με το συνδυασμό του Δημάρχου Γιάννη Τριανταφυλλάκη (τοπικό ψηφοδέλτιο Κανδήλας).
Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης: Καλή επιτυχία και καλή δύναμη Λάκια μου! Σε ευχαριστώ για την στήριξη.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ
διαβαστε περισσοτερα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΒΒΑΣ : Καλωσορίζουμε στον συνδυασμό μας ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ την Κ.Ξανθίππη Μακαρίου - Λιάλιο

Καλωσορίζω στον συνδυασμό μας ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ την κ Ξανθίππη Μακαρίου - Λιάλιου  Από το Καραΐσκάκη Ξηρομέρου .
Η Ξανθίππη είναι παντρεμένη με τον Άρη Λιάλιο και έχουν ένα παιδί. Έχει γεννηθεί στην Αθήνα και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................