ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΌ

Δράση και Συνεργασία- για ποιότητα ζωής και ανθρωπισμό. 

Οι ομάδες ΟΔΕΥΩ, ΚΟΥΡΟΣ Μεγάρων,ο Σύλλογος ΑΥΛΗ, ο Σύλλογος ποντίων η ''ΡΩΜΑΝΙΑ'', Κίνηση πολιτών Ηλιούπολης, Κίνηση πολιτών Φιλοπάππου,εκπρόσωποι από το συνεργατικό καφενείο και δεκάδες πολίτες από τον καλλιτεχνικό και ιατρικό χώρο, καθώς και ο συμπατριώτης μας Γιάννης Γερογιάννης,  πραγματοποίησαν σήμερα φυτεύσεις βελανιδιάς σε καμένη έκταση του Υμηττού.

διαβαστε περισσοτερα

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018, η μνήμη του Αγίου Ευθυμίου στη Κωνωπίνα

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε σήμερα η Θεία Λειτουργία , για τον εορτασμό του Αγίου Ευθυμίου στην Κωνωπίνα παρουσία πλήθους πιστών , στο Βυζαντινό εκκλησάκι του χωριού, που είναι αφιερωμένο στη χάρη του.

διαβαστε περισσοτερα

ΠΑΝ.ΣΥ:Αύριο Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018.Αιτωλοακαρνανική Γιορτή - Κοπή πίτας

Αιτωλοακαρνανική Γιορτή - Κοπή πίτας την Κυριακή 21-1-2018 ώρα προσέλευσης 17:00-17:30 στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει κοπή πίτας, παρουσίαση ιστορικού της ΠΑΝ.ΣΥ. Βραβεύσεις Αιτωλοακαρνάνων από διάφορους τομείς δραστηριοτήτων και παραδοσιακούς χορούς από έξι χορευτικά τμήματα συλλόγων του νομού μας.
διαβαστε περισσοτερα

''Μάνα με κουτούπωσε''Το Λαογραφικό Σημείωμα της εβδομάδας. Γράφει ο Χρήστος Τούμπουρος *

Το Λαογραφικό Σημείωμα της εβδομάδας
''Το παιδί ορφανεύει από μάνα και όχι από πατέρα''. Αυτό μου είπαν πολλοί, όταν ορφάνεψα μικρός, πολύ μικρός και ''άνογος''. Νόμιζαν πως με παρηγορούσαν. Τότε δεν κατάλαβα τίποτε. Στην πορεία όμως αναλογιζόμενος τον αγώνα της μάνας μου, ''να μας μεγαλώσ'', πολλά κατάλαβα. Κατάλαβα πολλά που αφορούσαν την ίδια τη μάνα μου και τις μανάδες όλου του κόσμου. Αλήθεια χρειάστηκαν χρόνια, αρκετά χρόνια για να διαβάσω και να κατανοήσω τον ποιητή.''Και ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές και πάλι κάτι θα περισσέψει''. Οδυσσέας Ελύτης, Εκ του Πλησίον.
διαβαστε περισσοτερα

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο εκκλησάκι του Αγίου Ευθυμίου στην Κωνωπίνα

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και παρουσία πλήθος πιστών τελέστηκε, χθες το απόγευμα ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με μετ ' αρτοκλασίας  στο εκκλησάκι του Αγίου Ευθυμίου στην Κωνωπίνα για να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου (φωτο)
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................