ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ .ΙΣΧΥΡΗ ΧΑΛΑΖΌΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ

Ισχυρή χαλαζόπτωση πριν από λίγο στο Ξηρόμερο
από νωρίς το απόγευμα ξεκίνησε ισχυρή καταιγίδα  η οποία στην πορεία εξελίχτηκε σε ισχυρή χαλαζόπτωση.
 Ευτυχώς πριν λίγο σταμάτησαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

διαβαστε περισσοτερα

Με την  λαμπρότητα, γιορτάστηκε στον Αστακό η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821((φωτο: Make art)

Με την  λαμπρότητα, γιορτάστηκε στον Αστακό η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου και στη συνέχεια, παρουσία των κατοίκων, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο στο μνημείο των ηρώων στην πλατεία της Πόλης.        Στην συνέχεια, ακολούθησε η μεγάλη παρέλαση της στο κεντρικό δρόμο της πόλης .
διαβαστε περισσοτερα

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΎ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΥΠΟ ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Ο Εορτασμός ξεκίνησε με την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό τού Αγίου Γεωργίου, από τον πάτερ Αθανάσιο Κουλοχέρη με παρουσία τού Προέδρου του Δημοτικού διαμερίσματος Χρυσοβίτσας Κου Γιάννη Χρόνη, τούς μαθητές τού Ολοήμερου Δημοτικού σχολείου Χρυσοβίτσας και τού Νηπιαγωγείου της δασκάλες και πολλών συγχωριανων μας. Τον πανηγυρικό τής ημέρας εκφώνησε η δασκάλα του Νηπιαγωγείου Κα Ελένη Στασινού.
διαβαστε περισσοτερα

Οι γυναίκες που έγραψαν ιστορία στην επανάσταση του 1821(Μεσολογγίτισσες «ελεύθερες πολιορκημένες»)

Στην Ελληνική Επανάσταση η γυναικεία συμμετοχή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αποφασιστική. Αυτοί που συγκροτούν τη σιδερένια γροθιά της Επανάστασης είναι οι άνδρες. Όμως, η σποραδική έστω παρουσία των γυναικών σε κρίσιμες περιόδους πολέμου είναι ενδεικτική των δυνατοτήτων του γυναικείου φύλου, το οποίο έτσι ενέγραψε στο κεφάλαιο των δικαιωμάτων του μια μακροπρόθεσμη υποθήκη.
διαβαστε περισσοτερα

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η επέτειος τις 25ης Μαρτίου 1821 στον Μαχαιρά Ξηρομέρου

Με την λαμπρότητα που αρμόζει στην Ημέρα τελέσθηκε η Δοξολογία, από τον πάτερ Νικόδημο, για τον εορτασμό της της 25ης Μαρτίου 1821 στον Μαχαιρά.
διαβαστε περισσοτερα

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την ιστορική επέτειο τις 25ης Μαρτίου 1821 (φωτο)

Συγκίνηση και υπερηφάνεια σήμερα στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την ιστορική επέτειο τις 25ης Μαρτίου 1821 που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και χιλιάδες κόσμου που παρακολούθησαν την παρέλαση και χειροκρότησε θερμά όλα τα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων . Να σημειώσουμε ότι στη παρέλαση έλαβε μέρος και η Μπαμπινιώτισα  Ειρήνη Κ.Μασαλή,πρωτοετής στη σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας 
Δείτε φωτο
διαβαστε περισσοτερα

Μπαμπίνη: Εορτασμός επετείου 25ης Μαρτίου 1821

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε,(υπό βροχή) στη Μπαμπίνηο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, παρουσία του προέδρου της τ/κ Μπαμπίνης Θόδωρου Ζαρκαδούλα και κατοίκων του χωριού.Το πρωί τελέσθηκε  Θεία Λειτουργία και  Δοξολογία  στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάουαπό τον π. Κων/νο Φλωρόπουλο . Ακολούθησε  κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του ηρώου  του χωριού μας,  από τον πρόεδρο της τ/κ και τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου.
Δείτε φωτο
διαβαστε περισσοτερα

Μπαμπίνη Αναμνήσεις (φωτο από σχολικές επετειακές γιορτές)

Δείτε φωτο

διαβαστε περισσοτερα

Γιατί εορτάζεται την 25η Μαρτίου και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου;

Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα εορτασμού της επανάστασης του 1821 αλλά και ημέρα κατά την οποία εορτάζεται ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.Οι λόγοι που οδήγησαν στον κοινό εορτασμό τους, ποικίλουν. Όπως, βέβαια ποικίλουν και τα έθιμα της ημέρας στην έτσι και αλλιώς πλούσια λαογραφική μας παράδοση.
διαβαστε περισσοτερα

Χριστίνα Σταρακά Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλ/νίας: Μήνυμα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Όσοι οραματίστηκαν την Ελευθερία της πατρίδας μας το έκαναν με ανιδιοτέλεια, χωρίς προαπαιτούμενα και απαιτήσεις και η 25η Μαρτίου είναι η ημερομηνία που πρέπει να φέρνουμε όλα αυτά στη μνήμη μας.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................