Λ. Μπλέτσας: «Απαράδεκτη κωλυσιεργεία για τη λήψη των όρων σύνδεσης, για τις ενεργειακές κοινότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας»

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Λίνος Μπλέτσας, ήταν η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα που ανέλαβε πρωτοβουλία για την μείωση του ενεργειακού κόστους  των ΟΤΑ οριζόντια, μέσω του σχεδίου ανάπτυξης φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχή «Polder» στο Μεσολόγγι και της αξιοποίησής του, μέσω του "virtual net-metering", βασιζόμενη στο υφιστάμενο τότε νομικό πλαίσιο που ρύθμιζε την ενέργεια και τις ΑΠΕ.
διαβαστε περισσοτερα
Πρόσκληση για ειδική συνεδρίαση Δ.Σ. Λιμενικού Ταμείου την Δευτέρα 29 Ιουλίου.

Πρόσκληση για ειδική συνεδρίαση Δ.Σ. Λιμενικού Ταμείου την Δευτέρα 29 Ιουλίου.

https://www.dimosxiromerou.gr
Αστακός, 23.7.2024 Αριθ. πρωτ: 9375 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ  Ν.Π.Δ.Δ. 'ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ' ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Προς: Τα μέλη του Ν.Π.Δ.Δ. (ως Πίνακα Αποδεκτών) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Καλεί τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου σε Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση, την εικοστή ενάτη (29η) του μηνός Ιουλίου, του έτους 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.30, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού), σύμφωνα με το άρθρο 163 παρ. 4 του Ν. 3463/2006, σε συνδυασμό τις διατάξεις των άρθρων 234 και 240 του Ν. 3463/2006, για λήψη απόφασης στο κάτωθι μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:
ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2023. Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος συμμετοχής στη συνεδρίαση, παρακαλείσθε όπως ενημερώσετε εγκαίρως, ώστε να ειδοποιηθεί το αναπληρωματικό μέλος. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ Τακτικά Μέλη 1. Κουνάδης Σπυρίδων 2. Τριποτσέρης Κωνσταντίνος 3. Χουλιαρά Αρσινόη 4. Κράββαρη…
διαβαστε περισσοτερα

Γιορτάζει η Αγία Παρασκευή στην Μπαμπίνη Ξηρομέρου- Πρόγραμμα εορτής

Πρόγραμμα εορτής
διαβαστε περισσοτερα

Ημερήσια εκδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου ''Ακαρνανικό Φώς'' στη Λευκάδα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ''Ακαρνανικό Φώς'' διοργανώνει εκδρομή στη Λευκάδα καί το Νυδρί στης 30Ιουλίου : Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στη κυρία Νένα Μπούρα.Τηλ::6981843254.
διαβαστε περισσοτερα

Επίσκεψη Β. Γιαννόπουλου και Αθ. Μαυρομμάτη σε έργα υποδομών στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικά έργα συντήρησης και βελτίωσης των υποδομών, επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Βασίλης Γιαννόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Θανάση Μαυρομμάτη.
διαβαστε περισσοτερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2024-Έκθεση Τοπικών Προϊόντων - Έκθεση Δημιουργιών

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Αστακού, προσκαλεί τους παραγωγούς της περιοχής μας που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην Έκθεση Τοπικών Προϊόντωνκαι τις κυρίες και κυρίους που επιθυμούν να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους στην Έκθεση Δημιουργιών, το Σάββατο 10 Αυγούστου, στην παραλία Αστακού, να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Δ.Σ. στα εξής τηλέφωνα:

6944613595  -  6945774595
*Ελάχιστο κόστος συμμετοχής 10,00 € /  πάγκο

Το Δ.Σ.
διαβαστε περισσοτερα

Συνάντηση εργασίας του αναπληρωτή Περιφερειάρχη, Χαράλαμπου Μπονάνου στα γραφεία του Athens Film Office

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024 ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Χαράλαμπος Μπονάνος στα γραφεία του Athens Film Office στο Σεράφειο συγκρότημα  του Δήμου Αθηναίων.Τον κ. Μπονάνο υποδέχθηκαν ο Διευθυντής του A.F.O. Στάθης Καλογερόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηναίων, Ιωάννης Γεώργιζας, οι οποίοι μετέφεραν τις εμπειρίες που έχουν αποκομίσει από τη επιτυχημένη λειτουργία του A.F.O.  και  τρόπους προώθησης που χρησιμοποιούν για να την ανάδειξη της περιοχής τους σε προορισμό κινηματογραφικών και όχι μόνο παραγωγών.
διαβαστε περισσοτερα

Ενημερωτικές συναντήσεις της Περιφέρειας με κτηνοτρόφους για την πανώλη των μικρών μηρυκαστικών

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να ενημερώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους κτηνοτρόφους για το νόσημα της πανώλης των αιγοπροβάτων που έχει εμφανιστεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ενημερωτικές συναντήσεις στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες ως ακολούθως:Την Παρασκευή 26/7/2024 και ώρα 7.00 μ.μ στο Διοικητήριο στο ΜεσολόγγιΤην Τρίτη 30/7/2024 και ώρα 7.00 μ.μ στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη στην Κάτω Αχαΐα. Την Τετάρτη 31/7/2024 και ώρα 11.00  π.μ στο Διοικητήριο στον Πύργο.Στις συναντήσεις στελέχη των κτηνιατρικών υπηρεσιών της Περιφέρειας θα ενημερώσουν για τα τελευταία δεδομένα για την εξέλιξη της νόσου, τα προληπτικά μέτρα ελέγχου που έχουν ήδη ληφθεί στην περιοχή μας και τις ενδεδειγμένες ενέργειες αυτοπροστασίας. Υπενθυμίζεται ότι στην Δυτική Ελλάδα δεν έχει εμφανιστεί κάποιο κρούσμα, ενώ η νόσος δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο.
διαβαστε περισσοτερα

Ψυχαγωγικές Αθλοπαιδιές», στη Ρίγανη Αιτωλοακαρνανίας, με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

foto:https://el.wikipedia.orgΟ Αθλητικός Σύλλογος Αναγέννηση Ρίγανης στο πλαίσιο εορτασμού και της θρησκευτικής πανήγυρης της προστάτιδος Αγίας Παρασκευής, συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024, πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο «Ψυχαγωγικές Αθλοπαιδιές προς τιμήν της Αγ. Παρασκευής»  στη Ρίγανη Αιτωλοακαρνανίας. 
Η εκδήλωση αυτή έχει στόχο τη συγκέντρωση  και το κάλεσμα των φίλων του σωματείου και των πολίτων της Αιτ/νιας προκειμένου να αναδειχθεί η φυσική ομορφιά και η πολιτιστική κληρονομιά του τόπου με την οργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων με ψυχαγωγικό χαρακτήρα  και πολιτιστικές δραστηριότητες για τη συνοχή των πολίτων και τη διατήρηση του αθλητικού πνεύματος.
διαβαστε περισσοτερα
Ενημέρωση για την διακοπή ρεύματος.

Ενημέρωση για την διακοπή ρεύματος.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea Ημερομηνία 24/7/2024 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Σε επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ ενημερωθήκαμε ότι η βλάβη είναι πάλι στην ίδια γραμμή μέσης τάσης από την Αμφιλοχία και δεν έχουν ρεύμα χωριά της Αλυζίας. Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται για εντοπισμό και αποκατάστασης της βλάβης. Δεν μπορούν να προσδιορίσουν χρόνο αποκατάστασης. ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
διαβαστε περισσοτερα

Γιορτάζει η Αγία Παρασκευή στα Βριστιανα- Αύριο ο εσπερινός

Παραμονή της Αγίας Παρασκευής αύριο κι οι ΜΑΧΑΙΡΙΩΤΕΣ θα γιορτάσουν την μνήμη της στα Βριστιανα  .
διαβαστε περισσοτερα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΑΙΟΛΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ.Η ΑΡΩΓΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ.ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ,Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ,ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩΘΙ:
διαβαστε περισσοτερα

ΟΙ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea-drastiriotites-dimou-ksiromerou/4567-enimerosi2372024
Ημερομηνία 23-7-2024ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ενημερώνουμε ότι συνεχίζονται από την υπηρεσία ύδρευσης του Δήμου Ξηρομέρου, οι εκτεταμένοι έλεγχοι στα δίκτυα ύδρευσης. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και θα ενταθούν σε όλες τις Κοινότητες και καλούμε τους δημότες να συμμορφωθούν με τον κανονισμό ύδρευσης. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και κανένας δεν έχει δικαίωμα να το χρησιμοποιεί και να το σπαταλά εις βάρος των άλλων δημοτών. ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................